Særligt een kryptovaluta er stærkest. Se hvilken.

Udgivet: 26. januar 2018

De sidste dage og uger har været hårde ved de store kryptovalutaer såsom Bitcoin, Dash, Litecoin og Ripple. Siden euforien omkring jul og nytår er kurserne faldet 50-60%, og også i dag er der røde tal i markedet. Faldende er dog ikke noget, der for alvor bekymrer de særligt garvede investorer, der tidligere har oplevet udsalg på 50% i bitcoin.

Prøv vores gratis handelssignaler i aktier og valuta - LIVE Via Messenger-app

Alligevel er det værd at bemærke, at særligt én af de store kryptovalutaer slet ikke er så hårdt ramt på prisen som alle de andre. Det drejer sig om Ethereum, der fra toppen i kurs 1420 USD og frem til den den nuværende kurs på ca. 1000 USD (26. januar) ”kun” er faldet ca. 30%. Faldet skal ses i sammenligning med tallene for konkurrenterne Bitcoin, Dash, Litecoin og Ripple, der alle er faldet mellem 40-70%.

Ethereums relativt moderate fald kan måske være et fingerpeg om, at investorerne opfatter Ethereum som noget mere solid end konkurrenterne, og at Ethereum på den baggrund også kan blive højdespringeren, når/hvis kurserne igen begynder at stige.

Kronprinsesse Mary overrakte i september INDEX-award-prisen til Ethereum Foundation, der har grundlægger Vitalik Buterin og Ming Chan i spidsen. PR-Foto: Dennis Lehmann

Ethereum er af mange blevet betegnet som ”den næste bitcoin”, men bag valutaen ligger en teknologi, der er langt mere avanceret end bitcoin. Ethereum er således en slags verdenscomputer, hvor alle kan bygge deres egne ”decentraliserede applikationer”. Den unikke teknologi betyder, at Ethereums blockchain allerede bruges af både stater og banker rundt om i verden.

Grundlæggeren af Ethereum, den russisk fødte Vitalik Buterin, ses da også allerede som et geni og en foregangsmand inden for den digitale revolution. Således optræder Vitalik Buterin på Forbes liste over verdens mest indflydelsesrige unge, og i september 2017 overrakte prinsesse Mary ved et event i København INDEX-Award-prisen til Vitalik Buterin og non-profit-organisationen Ethereum Foundation.

For Vitalik Buterin handler det om at skabe en reel værdi, der ikke blot er baseret på ren spekulation. Det skal ske ved et “langt sejt træk”, og i et tweet udsendt af Buterin i december 2017 skælder stifteren ud på det praleri og den store pengefiksering, der hersker i kryptomiljøet. Ifølge Buterin skal man i stedet fokusere på den ”sociale værdi” som økosystemet omkring Ethereum kan skabe.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Alene i 2017 steg Ethereum fra omkring 10 USD til over 1300 USD, en stigning på omkring 14000%. Siden nytår er kursen ganske vist faldet til (i skrivende stund) omkring 1000 USD, men det er stadig en stigning på tolv måneder på omkring 10000%, og ifølge flere eksperter i kryptomiljøet kan Ethereum i disse måneder netop være i gang med, for alvor, at vise sit værd i forhold til de øvrige kryptovalutaer i markedet. De kommende måneder vil vise, om Ethereum vil vinde endnu mere udbredelse og fortsætte sine kolossale stigninger frem mod 2019.

Ovenstående graf sammenligner kursen på Ethereum over for Bitcoin, hvor Ethereum er aftegnet ved den fede linje. Som det kan ses klarer Ethereum sig markant bedre end bitcon og formår flere gange at stige, imens bitcoin falder.
Oversigt over artikler om kryptovaluta:

>>> Handelsplatform til at handle kryptovaluta
>>> Daytrader.dk's foretrukne kryptovaluta
>>> Bitcoin eller Ethereum?
>>> Køb Ripple (XRP)
>>> Køb Ethereum (ether)
>>> Køb NEO
>>> Forstå bitcoin på 5 minutter
>>> Invester i kryptovaluta via profitable tradere
>>> Køb bitcoin - sådan gør du
>>> Køb Stellar Lumens
>>> Køb Bitcoin Cash
>>> Køb Ethereum Classic (ETC)
>>> Køb Cardano ADA
>>> Køb EOS
>>> Køb DASH
>>> Kryptotrader viser vejen: 330% aflast i kryptovaluta


image_pdfimage_print
Del denne artikel