Bitcoin tæt på klassisk vending – op!

Udgivet: 8. januar 2019

I disse dage sidder mange tekniske tradere klar ved køb-knappen i den virtuelle valuta, bitcoin. Det skyldes, at kursgrafen for bitcoin lige nu er i gang med at forme et af verdens mest brugte vendingsmønstre inden for teknisk analyse af kursgrafer.

Bitcoin har ellers oplevet en meget voldsom nedtur siden toppen omkring 20.000 dollars i december 2017, men efter et fald helt ned i 3100 USD december 2018, ser det nu ud til, at kursen har formet en teknisk bund, og at kurven meget snart kan forme en såkaldt omvendt skulder-hoved-skulder-formation, der er helt klassisk inden for vendingsmønstre og stammer tilbage fra 1948, hvor formationen oprindeligt blev beskrevet.

Mønsteret fuldendes, når/hvis kursen på bitcon bryder op igennem ca. 4120 USD, der udgør den såkaldte nakkelinje. Herefter sker der typisk dette, hvis man holder sig til teknisk analyse:

Kursen vil med relativt høj fart skyde op, hvorefter der kan komme et re-tracement tilbage omkring 4120. Når det er sket, er det klassiske mønster helt fuldført, og kursen kan nu fortsætte op i mindst samme højde som den oprindelige dybde af hovedet.

Handelsstrategien kan derfor se ud på to måder:

1. Den agressive trader køber op med det samme, når kursen første gang bryder nakkelinjen i 4120

2. Den mere forsigtige trader observerer bruddet over 4120 USD og venter dernæst på den efterfølgende re-tracement tilbage omkring samme kurs i 4120. Når dette sker, sikrer traderen sig, at der sker en afvisning, og at kurs 4120 nu fungerer som et støtteniveau. Først når det er sket, regner den forsigtige trader det for et validt brud, og han tager nu et køb i opadgående retning.

I den perfekte skulder-hoved-skulder-formation vil target nu udgøres af højden af det oprindelige hoved. I den nuværende graf vil man i bitcoin derfor have et første target omkring kurs 5500 USD.

Omvendt skulder-hoved-skulder i bitcon med brudområde.

Bitcoin kan for eksempel handles hos handelsplatformen Markets.

Vendingsmønsteret, der kaldes skulder-hoved-skulder, er et eksempel på, hvordan psykologi hos tradere afspejler sig i markedet. Der er således ikke noget hokus-pokus i formationen, men derimod  er det en relativ simpel afspejling af, hvordan investorernes psykologi ender med at tegne et mønster. Du kan læse meget mere om skulder-hoved-skulder-formation i vores artikel om emnet her.

Hvis du vil vide mere om, hvad bitcoin og virtuel valuta egentlig er, kan du også læse vores e-bog om emnet.

 

image_pdfimage_print
Del denne artikel