Frygtens indeks rammer bunden

Udgivet: 21. august 2016

VIX-indekset, også kaldet frygtens indeks, er på det laveste niveau i årevis. Men har investorerne i virkeligheden grund til at være tilfredse? Det mener den amerikanske trader Larry Pesavento absolut ikke.

Prøv vores gratis handelssignaler i aktier og valuta - LIVE Via Messenger-app

Se hans video-gennemgang af markedet netop nu.

VIX-indekset afspejler den forventede volatilitet i S&P 500 indekset (verdens mest handlede aktieindeks, der indeholder de 500 største amerikanske selskaber på børsen i New York. Man kan sige, at VIX indekset på den måde måler den underliggende nervøsitet i aktiemarkederne. Når aktierne går op, falder den oplevede risiko og lysten til at forsikre sig falder. Omvendt når aktiekurserne går ned, så stiger frygten for yderligere kursfald, og investorerne vil i stigende grad forsikre sig mod nye kursfald.

Prøv vores gratis handelssignaler i aktier og valuta - LIVE Via Messenger-app

VIX stiger brat, hvis der pludselig opstår usikkerhed i markedet. Dette gør VIX til et uhyggeligt indeks for de fleste tradere, men også til ekstremt profitabelt for de tradere, der forstår at jonglere med det.

 

larry2Daytrader.dk samarbejder med Larry Pesavento. Han har arbejder som fulltime daytrader siden 1967. Du kan se mere om Larry Pesavento på hans website www.larrypesavento.com

image_pdfimage_print
Del denne artikel