Statoil – klar til køb

Udgivet: 18. oktober 2016

Af Peter Arendt, professionel trader

Der er optræk til en større Skulder-Hoved-Skulder-bund for Statoil-aktien. Det forudsætter dog at aktien kan holde sig over 123 NOK. For hvis 123 NOK bliver brudt oppefra og ned, vil der i stedet fremkomme en Skulder-Hoved-Skulder-top og der kan i givet fald skydes en hvid pil efter en langsigtet optur.

Med den aktuelle tekniske situation er det lige til at lægge en rationel handelsstrategi for køb af aktien med et forholdsvist lavt tabsstop og et fint profit-potentiale.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Handelsstrategi

Aktuel kurs er 137,40 NOK. Køb aktien nu og/eller på brud over 151NOK. Target i 195 NOK og salgs og tabsstop i 123 NOK.

Teknisk analyse

Tilbage i 2002 bundede aktien ud til en kurs på blot 50 NOK. Herefter påbegyndte aktien en længere optur, der først stoppede i 212 NOK i 2006. Siden er det gået op og ned for aktien. Senest har pilen været ned efter at aktien i 2014 toppede ud i godt 195 NOK. Den efterfølgende nedtur betød at Statoil ved indgangen til 2016 ramte et lavpunkt i blot 97 NOK.

Nedturen fra 195 NOK har aktien indtil videre korrigeret med 50%, da den forleden ramte godt 151 NOK. I henhold til Fibonacci vil næste korrektionsniveau være på 61,8%, svarende til en kurs ved gamle toppe og modstand fra maj måned i cirka 160 NOK.

Statoil på ugegraf
Statoil på ugegraf

Hvis aktien bryder over 151 NOK vil der i givet fald fremkomme en større Skulder Hoved Skulder bund. Denne bundformation vil signalere at aktien efterfølgende har mål oppe ved toppen fra 2014 i 195 NOK. Et brud over 151 NOK vil således signalere at aktien skal korrigere med 100% i forhol til Fibonacci`s korrektionsniveauer. Derfor vil et brud op over 151 NOK frembringe et stort købssignal. Da der allerede nu er små styrketegn at spore i de tekniske indikatorer på basis af ugegrafen – jævnfør nedenfor – kan man godt argumentere for et køb allerede nu.

Ved køb af aktien allerede nu – det vil sige inden bundformationen reelt er en realitet – bør der sættes et forholdsvis tæt stop ind. Dette stop ville jeg sætte ved brud under bund og støtte fra forleden i 123 NOK. Dermed løbes der en forholdsvis lav risiko i forhold til den profit der jagtes oppe omkring 195 NOK.

Prøv vores gratis handelssignaler i aktier og valuta - LIVE Via Messenger-app

Aktuelt kursniveau lægger derfor et rationelt grundlag til et forsigtigt køb af Statoil aktien, mens et brud over 151 NOK vil være anledning til kraftigt at supplere op i aktien.

Hvis aktien skulle bryde under støtte og bund i godt 123NOK, vil der i givet fald fremkomme en lokal topformation, med mål ved i første omgang 100 NOK – bunden der blev skabt ved indgangen til 2016. Hvis også dette kurs og støtteniveau bryde s,vil der ydermere være risiko for et kursfald mod de lavpunkter aktien sidst så i starten af 00`erne ved blot 50 NOK.

Men med de styrketegn der er i aktien på basis af ugegrafen og på basis af den stærke candle aktien skabte i sidste uge, hvor en svag start på ugen blev vendt til en stærk lukning, er der mere der taler for optur mod 195 NOK end kursfald mod 50 NOK.

 

arendt-mini

Denne analyse er skrevet eksklusivt for daytrader.dk Peter Arendt samarbejder med daytrader.dk. Han leverer analyser af aktier, forex og afgrødepriser. Se mere på Peter Arendts side : www.minagro.dk

image_pdfimage_print
Del denne artikel