Avatrade – anmeldelse

Udgivet: 1. november 2023

Avatrade er en EU baseret broker med licens i Irland, som siden 2006 på globalt plan har tilbudt CFD-handel via forskellige handelsplatforme inden for en lang række aktivtyper til konkurrencedygtige priser.

Man bør især overveje Avatrade af følgende årsager:

  • Meget brugervenlig web-handelsplatform, som gør det overskueligt for nybegyndere at komme i gang
  • Adgang til gratis demokonto så man kan se platformen an
  • Stort produktudbud med konkurrencedygtige priser
  • Mulighed for at geare og gå kort i markedet via CFD produkter
  • Detailinvestorer er omfattet af EU´s investorbeskyttelsesregler fx med negativ kontobeskyttelse
  • Detailinvestorer er omfattet af irsk lovgivning ift. dækning af tab hos brokeren (Op til 20.000 EUR)

Opret en konto her eller læs mere nedenfor i vores uddybende anmeldelse af brokeren. Du kan også læse mere om, hvorfor man alene bør være kunde hos EU godkendte brokere her.

Er du ny inden for aktiv trading anbefaler vi, at du deltager i et eller flere af de gratis onlinekurser, som vi hos daytrader.dk tilbyder. Deltagelse i disse kurser, som bl.a. klæder dig godt på i forhold til aktiv trading, er som udgangspunkt gratis, men som kunde hos AvaTrade får man adgang til endnu mere materiale. Læs mere om kurserne her.

 

Om AvaTrade

AvaTrade har med base i Irland udbudt handel med CFD produkter siden 2006. Avatrade har bl.a. europæisk licens som et investeringsselskab og er reguleret af Central Bank of Ireland under irsk lovgivning. Herudover har Avatrade licenser verden over til at udbyde sine tjenester på globalt plan. AvaTrade har i øjeblikket 400.000 registrerede tradere verden over, som placerer mere end 3 mio. handler hver måned. 

Den webbaserede handelsplatform WebTrader

WebTrader er AvaTrades bud på en simpel og meget brugervenlig webbaseret handelsplatform, jf. billedet ovenfor. Platformen er både intuitiv og samtidig informativ og gør det også let for nybegyndere at komme i gang med trading.

Platformen er modulopdelt og forholdsvist fastlåst, dog kan man trække graferne ud i selvstændige vinduer, hvilket skaber et rigtig godt overblik til analyse af kursudviklingen. Her vil man også kunne se eventuelle åbne positioner direkte på grafen.

I venstre side af skærmen finder man øverst i burgermenuen (ikonet med de tre streger) diverse navne- og kontooplysninger. Her kan man åbne flere konti fx i andre valutaer, MT4/5 eller demokonti. Lige nedenfor under “Trade” kan man komme til kurslisterne, hvor man også kan handle fra og finde information om de enkelte instrumenter. Der findes forskellige trendbaserede lister, hvor man kan følge med i hvad der aktuelt bevæger sig ekstra meget. Længere nede kan man klikke på de forskellige aktivtyper for at finde netop de instrumenttyper man er interesseret i at følge. Man kan også søge på enkeltinstrumenter enten via shortname eller det fulde navn. Øverst findes en Favoritliste, som man kan tilpasse. Man tilføjer instrumenter til denne liste ved at klikke på stjernen ude til højre under de enkelte instrumenter. Herefter kan man let tilpasse favortitlisten i den rækkefølge man ønsker.

Under “Positions”, det tredje ikon, kan man finde sine åbne positioner (antallet af åbne positioner vises på ikonet), se aktuel status, ændre stop loss og take profit og lukke sine positioner. Længere nede findes “Orders”, som er indlagte ikke eksekverede ordrer og “History”, hvor man kan gå tilbage i tiden og se oversigter over realiserede positioner.

Endvidere findes adgang til en lang række forskellige tjenester som tekniske signaler, nyheder, nøgletal, anbefalinger mv. Man kan også finde adgang til Avatrade Academy med en lang række undervisningsvideoer og tekster om at komme i gang med at trade og hvordan markederne fungerer. Endelig kan man åbne en livechat ved at klikke på Chat symbolet nederst til venstre.

 

Øverst på platformen, jf. billedet ovenfor, kan man følge med i væsentlige nøgletal vedrørende ens økonomi i form af saldo (balance), margin til rådighed (Free margin), anvendt margin, løbende gevinst og tab fra åbne positioner, egenkapital og Margin Level. Det sidste nøgletal, Margin Level, angiver marginniveauet dvs. anvendt margin ift. egenkapitalen. Er denne under 100% kan man ikke åbne nye positioner, og hvis den når under 50%, bliver man automatisk tvangsudstoppet af ens åbne positioner.

 

Sådan køber og sælger man

Under “Trade” knappen ude i venstre side får man adgang til forskellige kurslister, og man kan også søge efter et specifikt instrument ved at skrive navn eller shortname. Herefter vælger man for det relevante instrument, Buy, hvis man vil købe (gå lang) eller Sell, hvis man vil sælge (gå kort). I højre side dukker så et ordrebillede op for det valgte instrument.

Under “Order Entry” angiver man antal enheder (amount) fx aktier, hvis der er tale om aktier. Hvert instrument angives også i lots (kontrakter). Margin Impact angiver marginkravet i den valuta ens konto er denominieret i ift. valgte antal enheder. Value er eksponeringen af positionen. Handler man fx SP500 er marginkravet 5% af den eksponering man ønsker at påtage sig. 1 lot SP500 er derfor ca. 4465 USD i eksponering med et tilhørende marginkrav på 5% af dette ca. 220 USD. Vær opmærksom på, at man afregnes i den valuta ens konto er denominieret i. Er den fx i EUR omregnes et instrument handlet i USD til EUR. Instrumentets aktuelle spread og gearingsniveau (Leverage) vises også.

Under “More options” kan man i forbindelse med handlen angive et Take Profit (TP), som automatisk lukker en position, når et givet kursmål rammes og man sikrer dermed at hjemtage sin gevinst. Man har også mulighed for at risikostyre sin position ved at angive et Stop Loss (SL), som bevirker, at positionen automatisk lukkes ved et angivet niveau, hvis kursudviklingen skulle gå den forkerte vej. Både TP og SL kan angives i from af kursniveau eller som et givent resultat i den valuta kontoen er denominieret i.

Krydser man “Execute when Price Hits” af, kan man lægge en limit ordre ind i markedet, som bliver eksekveret når et bestemt kursniveau rammes. Limit kan både være over og under den aktuelle kurs. Man kan angive en specifik dato for udløb af ordren.

Under fanen “Instrument details” i ordrevinduet kan man finde Lot Size og tilhørende minimum Trade Size. I samme fane kan man øverst se hvordan Avatrades øvrige kunder er positioneret i instrumentet, valuta, spread, gearing, marginkrav. Man kan ligeledes se de renteomkostninger man skal betale opgjort pro anno for hhv. lange og korte positioner.

Den korte video nedenfor viser, hvordan man let kommer i gang hos AvaTrade på dansk.

Grafvisning
Grafvisningen vises som udgangspunkt i bunden. Synes man grafen bliver lidt for lang i det, kan man trække den op og gøre den større. Man kan også opdele den i to, som bliver vist i forlængelse af hinanden fx med forskellige time frames eller indikatorer. Det sidste kræver, at man ikke har valgt “synchronize” på graferne, hvorfor man lige skal fjerne fluebenet samme sted som man vælger flere grafer. Trykker man på de to pile øverst til højre på grafen maksimeres denne på skærmen. På den måde vil man kunne få vist op til fire grafer adgangen. Trykker man i stedet den lille firkant ved siden af instrumentnavnet til venstre rykkes grafen ud i et selvstændigt vindue, som man fx kan få vist på en ekstern skærm. Man har mulighed for at åbne flere grafer fx med flere time frames på samme instrument eller for forskellige instrumenter. Grafvisningen er som udgangspunkt kædet sammen med de instrumenter man klikker på i kurslisterne. Har man flere grafer åbne, er det den aktive graf instrumentet vises på (omkranset af en boks).

Man kan vælge time frames fra 1 min og op til 1 mdr. Der er kursdata på op til 8 år tilbage i tiden. Grafen kan blive vist med candles, med barer eller med linjer. Man kan vælge crosshair til musen, hvis man i en lille boks gerne vil have vist relevante niveauer for de enkelte bars og evt. påsatte indikatorer.

Der er adgang til ikke mindre end 90 forskellige indikatorer på grafen, så der er noget for enhver smag. Man kan påføre op til 5 forskellige indikatorer ad gangen. På grund af det simple interface kan det dog ikke anbefales at påføre for mange indikatorer ad gangen.

Man påfører indikatorer ved at klikke på “f(x) indicators” ikonet øverst på grafen. Herefter vælger man den eller de indikatorer, man ønsker at få vist med de parametre man foretrækker.

Man har også gode muligheder for tegne på grafen fx trendlinjer, kanaler, pile, tekst ligesom man kan påføre forskellige Fibonacci værktøjer og pitchforks.

Har man en åben position i et givent instrument vises denne på grafen med eventuelle tilhørende Take profit og Stop loss niveauer. Man kan direkte på grafen ændre niveauerne ved at trække linjerne op eller ned, hvilket er ganske smart. Man kan ikke direkte lukke positionen, hvis grafen er vist i fuld størrelse. Her skal man i stedet trykke på det lille kryds i positionslisten, som vises over grafen.

Analyseredskaber
Når man har sat penge ind på sin konto får man adgang til tjenesterne Signals, som leverer tekniske købs- og salgssignaler, News, som byder på globale nyheder og nøgletal og Discovery, som giver adgang til diverse analyser af de globale markeder. Se mere om mulighederne nedenfor.

Styring af adgang til konti mv.
I Burgermenuen øverst til venstre under “My Accounts/Mine konti” kan man finde en oversigt over alle sine konti, åbne nye konti fx i andre valutaer, MT4 eller 5 eller demokonti. Man kan trække rapporter – Account Statements/kontoudtog for valgfrie perioder. Lige under Mine konti findes “Betalinger”, hvor man styrer ind- og udbetalinger og overførsler mellem mellem ens egne konti hos AvaTrade. 

Alt i alt må man sige, at AvaTrades Webtrader fungerer fint med et simpelt og intuitivt lay-out. Når man i første omgang åbner en real account er udgangspunktet, at det er en MT5 konto man tildeles, som man både kan handle på i Webtrader samt i MetaTrader 5 platformen, som beskrives nærmere nedenfor. Det er også under Mine konti, at man åbner nye konti fx i andre valutaer, MT4, DupliTrade eller demokonti.

Som supplement til WebTrader findes også en tilhørende mobilbaseret udgave, AvatradeGO, som du kan læse mere om nedenfor.

Øvrige handelsplatforme og copytrading

AvaTrade tilbyder i tilknytning til den overfor beskrevne browserbaserede Webtrader en mobilapp, AvatradeGO til android og IoS. Herudover tilbydes adgang til tredjeparts platformene MT4 og 5. Endvidere tilbydes mulighed for copytrading via Duplitrade. Endelig tilbydes Avaoptions for de lidt mere avancerede tradere. De forskellige muligheder beskrives nærmere nedenfor.

AvatradeGO
Mobilappen er naturligvis særlig brugbar, når man er på farten. Som aktiv trader er man nødt til at kunne få let adgang til sine eksisterende positioner eller kunne nå at reagere på særlig gunstige setups. Derfor er det et must også at have adgang til en brugbar mobilapp. AvatradeGO er en simpel og brugervenlig app, der både tilbyder de grundlæggende nødvendige funktioner men også rummer mulighed for tilbundsgående analyser af markedet. Udover at kunne handle har man således adgang til kursoplysninger, observationslister, avanceret grafvisning, nyheder, signaler baseret på teknisk analyse mv. Man kan tilgå alle sine forskellige konti og demokonti, hvor man bl.a. også kan hæve og indsætte penge.

Alt i alt må mobilappen siges at være et udmærket supplement til webtraderen, når man ikke har adgang til denne. Det er klart, at størrelsen på ens mobiltelefon vil influere på hvor brugbar appen vil være i det daglige.

MetaTrader 4 og 5
Det er muligt at åbne og tilknytte konti hos Avatrade til de eksterne handelsplatforme MetaTrader (MT4 og MT5). Som udgangspunkt er MT5 konti de samme man handler på via Avatrades egen webbaserede browser, som er grundigt beskrevet ovenfor. Man vil derfor kunne finde de enkelte positioner både i MT5 platformen samt Avatrades egen platform. Handel via MT4 og 5 bevirker bl.a., at man kan handle Expert Advisers (EA´er), som er automatiserede algoritmer, der handler efter opsatte parametre og vilkår mv.

Samtidig er MT4 og til dels MT5 blandt de allermest brugte handelsplatforme, idet rigtig mange brokere giver mulighed for at man kan benytte disse. Det gør det lettere at skifte mellem forskellige brokere, idet handelsplatformen er den samme og det blot er leverandøren, brokeren, man udskifter. Er man relativ ny inden for trading verdenen, er MT4 og 5 muligvis ikke det bedste sted at starte, idet platformene både grafisk og teknisk rummer mange muligheder. I hvert fald må det anbefales, at man sætter en del tid af til at lære, hvordan de virker. Man kan både downloade MT4 og 5 til PC og Mac og man kan afvikle dem via en browserløsning. Man kan åbne de konti man ønsker i Webtraderen under burgermenuen. Man kan her også åbne demokonti. 

Læs mere om MT4 og om hvordan man kobler sin AvaTrade konto til MT4 her.

Copytrading via DupliTrade
DupliTrade er en transparant og brugervenlig handelsplatform, som gør at man automatisk kan kopiere traderes handler direkte på en MT4 eller 5 konto i regi af AvaTrade. Man skal minimum indsætte 2000 USD for at få adgang til at kopiere udvalgte tradere.

Læs mere om Duplitrade her. Eller åbn med det samme en konto hos AvaTrade.

AvaOptions
Som noget lidt utraditionelt for en CFD broker tilbyder AvaTrade også avanceret optionshandel især baseret på forex, men andre aktivtyper er ligeledes omfattet. Via Avaoptions trading app, som kan downloades til IoS og Android kan man handle en lang række optionsstrategier. Avatrade tilbyder læring i optionsstrategier, som kræver en del indsigt forinden man kaster sig over denne type produkter.

Læs mere om Avaoptions her. Eller åbn med det samme en konto hos AvaTrade.

 

Produktudbud

Avatrade tilbyder først og fremmest handel med CFD produkter i omtrent 1000 forskellige instrumenter fordelt på forex (valutakryds), aktieindeks, råvarer, ETF´er, enkeltaktier, kryptovaluta og lidt statsobligationer. Endvidere tilbyder optionshandel i en lang række instrumenter.

Når man handler med differencekontrakter (Contracts for difference – CFD´er) betyder det, at man ikke ejer det underliggende aktiv, men derimod en ret til at få del i aktivets kursudvikling i den periode man ejer CFD´en. Fordelen herved er bl.a., at man både kan gå lang i markedet, dvs. købe, hvis man tror at et aktiv vil stige og gå kort, hvis man tror at et aktiv vil falde.

Det er væsentligt at hæfte sig ved, at man ved handel med CFD´er foretager gearede handler, hvilket betyder, at man for at handle en given eksponering alene skal stille en nærmere bestemt margin, dvs. sikkerhedsstillelse, som afhænger af det aktiv man ønsker at handle. Størrelsen på denne margin og dermed gearingsfaktor afhænger af hvilket underliggende instrument (aktiv) man handler.

Eksempelvis kan man geare det amerikanske Dow Jones indeks 20 gange mens enkeltaktier typisk kan geares 5 gange. Handel med CFD’er er netop på grund af gearingselementet ikke nødvendigvis egnet for enhver, så det anbefales kraftigt, at man sætter sig nøje ind i, hvordan denne type produkter fungerer.

Man kan læse mere om, hvad det vil sige at handle med CFD’er her, herunder de risici som er forbundet med denne type investeringsprodukt.

Se her en video om, hvordan du bruger AvaTrade ⬇ ⬇ ⬇ ⬇

 

Vi anbefaler handelsplatformen Markets til effektiv trading: Klik her

Aktieindeks
Det er muligt at handle ca. 20 både større og mindre aktieindeks fra de fleste større lande. Marginkravet er 5% for større indeks f.eks. de tre store amerikanske og de største europæiske indeks svarende til en gearing på 20 gange mens det for mindre indeks er 10% svarende til en gearing på 10 gange fx for Hang Seng (HK_50), China50 (CHINA_A50) samt det amerikanske dollarindeks (DOLLAR_INDX). De fleste aktieindeks kan handles i fraktioner på typisk ned til 0,1 af en lot fx for US_TECH100 (som afspejler det amerikanske teknologiindeks Nasdaq 100), som for nærværende handles i ca. 14000 USD. Det medfører, at minimumseksponeringen udgør ned til ca. 1400 USD med en tilhørende margin på ca. 70 USD.

Råvarer
Der tilbydes handel i ca. 20 forskellige typer råvarer inden for ædelmetaller, energi og landbrug. De fleste råvarer handles med en gearing på 10 gange bortset fra guld, hvor det er muligt at geare 20 gange. Af energi kan man bl.a. handle US Crude oil  Brent oil, heating oil og naturgas. Blandt landsbrugsråvarerne er det fx kakao, kaffe, soja, sukker, hvede mv. Blandt metallerne er det fx guld, sølv og kobber.

Man kan bl.a. handle US crude oil (CrudeOIL) future ned til 10 kontrakter ad gangen, hvilket giver en eksponering på ca. 400 USD med et tilhørende marginkrav på 10% eller 40 USD svarende til en gearing på 10 gange. Minimumspreadet er for olie angivet til 0,4 USD. Guld kan handles ned til 0,29 USD i spread, hvor mindsteinvesteringen er 1 konkrakt (dvs. 1 ounce) til ca. 1900 USD med 5% margin svarende til ca. 80 USD. Guld kan således geares op til 20 gange.

Valutakryds
For så vidt angår valutakryds udbydes mere end 50 forskellige kryds, herunder alle de store valutaer samt en del mindre valutaer og de såkaldt eksotiske valutaer. Det er som udgangspunkt muligt at handle døgnet rundt med få undtagelser.

Marginkravet for de større valutakryds er 3,33%, hvilket svarer til en gearing på faktor 30. For så vidt angår de mindre valutakryds er marginkravet 5% svarende til en gearing på faktor 20.

Valutakrydset EUR/USD kan geares med en faktor 30 og kan typisk handles med et fast spread på 0,9 pips. Den mindst mulige eksponering vil være 1.000 basisenheder f.eks. 1.000 USD ved handel med EUR/USD valutakryds, så det er muligt at handle valuta med lav eksponering. For så vidt angår EUR/USD betyder det en eksponering på ca. 7.400 DKK med et tilhørende marginkrav på ca. 248 DKK.

Enkeltaktier
Ønsker man at handle enkeltaktier foregår det via aktie-CFD’er og man kan hos Avatrade handle lidt under 600 udvalgte aktier af en vis størrelse primært amerikanske og en sjat europæiske.

Når man handler aktie-CFD´er er marginkravet typisk 20%, hvilket svarer til en gearing på 5 gange. Der opkræves ikke kurtage i forbindelse med handlen. I stedet for kurtage beregner Avatrade et tillæg til det spread, som de enkelte aktier aktuelt handles til på de børser, hvor de er noterede. På trods af tillægget er det ikke nødvendigvis dyrere at handle de fleste aktier, idet man ikke opkræves kurtage og andre gebyrer. Det er særligt tilfældet, hvis man handler et mindre antal aktier med lav eksponering. Ofte kan man handle ned til et styk af en given aktie fx 1 Apple CFD-aktie, som for nærværende handles i ca. 192 USD, hvilket bevirker en tilhørende margin på ca. 38 USD (20%) eller Alibabi, som pt. handles i 83 USD, hvilket kræver en margin på 17 USD. Aktier som handles i lavere kursniveauer, skal man ofte handle 10 af ad gangen.

Kryptovaluta
Det er muligt at handle forskellige af de større kryptovalutaer med en gearing på typisk 2. Alle kryptovalutaerne handles som CFD-kontrakter, hvorfor det ikke er nødvendigt at besidde en wallet. Man er derfor ikke udsat for at blive hacket eller miste sine værdier på anden vis (bortset fra ved almindelige kursudsving naturligvis).

For så vidt angår bitcoins er marginkravet 50% og det er muligt at handle ned til 0,1 bitcoins ad gangen, hvilket for nærværende svarer til en eksponering på ca. 1500 USD med et tilhørende marginkrav på ca. ca 3000 USD. For øvrige kryptovalutaer såsom Ethereum, Dash, Litecoin, Ripple mv. er marginkravet ligeledes 50%, hvilket betyder, at man gearer disse med en faktor 2.

Beholder man sin position over natten bliver man for visse kryptovalutaer opkrævet en relativ høj finansieringsomkostning, hvilket betyder, at det ikke er attraktivt at beholde kryptopositioner over længere tidshorisonter. Det er muligt at handle kryptovaluta døgnet rundt hele ugen, dog ikke i weekenden.

Omkostninger

Generelt tilbyder AvaTrade relativt lave minimumspreads, når man handler CFD baserede produkter. Avatrade opkræver ikke kurtage eller andet i forbindelse med handel, hvilket især kan gøre det attraktivt at handle aktier i mindre positionsstørrelser, som nævnt ovenfor.

Beholder man sine CFD positioner åbne i længere tid (dvs. “over natten”), opkræves man finansieringsomkostninger (swaps), hvor størrelsen er afhængigt af produkttypen og den valuta produktet handles i. Den seneste tids stigende renteniveau har naturligvis også sat sig i de renteniveauer, som brokerne opkræver. Ofte vil renten på korte positioner dog være meget lav og endda positiv i visse tilfælde. Valutakryds, råvarer og aktieindeks har typisk lavere renteomkostninger end fx aktier og kryptovaluta. De specifikke renteomkostninger for det enkelte instrument kan ses under fanen “Instrument details” i ordrevinduet, når man er logget på handelsplatformen. Den oplyste rente her er årlig i procent.

Er man inaktiv på sin konto ved at man ikke handler i 3 måneder, pålægges man et inaktivitetsgebyr på 50 USD for hver tredje måned man er inaktiv. Handler man ikke i et helt år, opkræves man også et administrationsgebyr på 100 USD. Hvis man i en periode ikke er aktivt handlende må det derfor anbefales fx at lægge en reminder ind i sin kalender om, at man skal huske at lave en handel fx en gang i kvartalet. Det er muligt at foretage handler med lav minimumseksponering fx i valutakrydset USDJPY, hvor man alene skal lægge 33 USD i margin eller handle en Alibaba CFD-aktie til 17 USD. Man kan dernæst lukke positionen kort tid efter, hvis man ikke ønsker at være eksponeret i længere tid.

Læs mere om omkostningerne her. Eller åbn en konto hos AvaTrade med det samme.

Adgang til nyheder, tjenester og uddannelse

Avatrade tilbyder et væld af muligheder for finansielle nyheder, signaler, anbefalinger mv. Visse signaler kræver, at man har overført penge til sin konto før man får adgang til data. Det er eksempelvis tilfældet med signaler fra Trading Central, som baseres på teknisk analyse af en lang række instrumenter. Læs mere om Trading Central hos Avatrade her.

I forhold til uddannelse findes bl.a. Ava Academy, som består af en lang række interaktive artikler, videoer, pdf´er mv. der har til formål at hjælpe både nye tradere i gang og hjælpe mere erfarne videre i trading verdenen. Læs mere her om de omfattende muligheder.

Sikkerhed for indestående og regulering

Avatrade opbevarer kundernes midler adskilt fra egne midler i henhold til EU’s finansforordninger og MiFID via såkaldt segregerede kundekonti. Det betyder, at kundemidler holdes separat adskilt fra brokerens egne midler i en evt. konkurssituation.

Herudover er privatkunders midler i tilfælde af Avatrades konkurs og uregelmæssigheder forsikret med op til 20.000 EUR pr. kunde efter irsk lovgivning.

Eftersom Avatrade er underlagt relativ strenge minimumskrav fra EU vedrørende udbud af finansielle tjenesteydelser adskiller Avatrade sig ikke nævneværdigt fra de øvrige udbydere på markedet, hvad angår ovenstående.

Avatrade garanterer som EU-reglerne foreskriver beskyttelse mod en eventuel negativ konto, hvilket betyder, at det ikke er muligt at tabe mere end sit kontoindestående. Forinden man eventuelt måtte komme i denne situation, vil Avatrade være forpligtet til at foretage margin calls og tvangslukke åbne positioner. Risikoen for dette er typisk til stede ved store kursbevægelser f.eks. over natten, hvor visse markeder kan være lukket eller hvis man så at sige spænder buen for hårdt og eksponerer sig for meget i forhold til ens kontoindestående.

Eftersom Avatrade er en udenlandsk baseret broker, og derfor ikke indberetter direkte til Skat, er man som kunde selv forpligtet til at forestå dette.

Man skal ikke indberette de enkelte handler man foretager, men derimod et samlet nettoresultatet af disse for et givent skatteår samt et kontoindestående. Heldigvis er det i muligt i webtraderen under burgermenuen øverst til venstre at udtrække en handelshistorik og saldooversigt, som netop viser ens samlede nettoresultat for en given periode fx et kalenderår. Det er også muligt at trække forskellige rapporter ud i MT4 og og 5.

Se mere om de generelle skattemæssige regler for f.eks. CFD handel, og hvordan man i forbindelse med årsopgørelsen indberetter i korrekt i vores Skatteguide på daytrader.dk.

Kundeservice

Man kan let komme i kontakt med AvaTrades kundesupport ved live chat email eller ved at ringe via et dansk telefonnummer eller via Whatsapp. Se mere her.

Man kan åbne en live chat når man er logget på Webtraderen ved at klikke på det lille Chat ikon nederst i venstre hjørne. Samme sted kan man starte en WhatsApp samtale, hvis man i stedet ønsker det. Det vil højst sandsynligt være engelsktalende personale man kommer i kontakt med.

 

Sådan åbner man en konto

Man kan oprette en konto ved at klikke her. Man registrerer sig i første omgang via en email og et password. Herefter skal man som lovgivningen kræver afgive information om ens erfaring med værdipapirer, formue- og indkomstforhold, besvare lidt spørgsmål i forhold til kendskab til handel med gearede instrumenter mv.

Man skal i henhold til hvidvaskreglerne også legitimere og identificere sig. Det kan bl.a. ske med kopi af et gyldigt pas eller et kørekort (både for- og bagside skal uploades). Derudover skal man vise dokumentation for ens adresse fx i form af et bankkontoudtog, el-regning eller andet hvor ens navn og adresse fremgår. Dette må max. være 6 mdr. gammelt.

Når man har afgivet de relevante oplysninger, og er blevet godkendt af Avatrade til at kunne handle, skal man overføre penge til sin konto. Man skal som minimum overføre 100 USD eller 100 EUR via sit betalingskort (hvilket er klart det hurtigste) eller via en bankoverførsel (som kan tage op til 7 bankdage). Man bør dog overveje at indsætte mindst fx 500 eller 1000 USD (eller EUR), idet man ellers risikerer at begrænse sine muligheder for at handle instrumenter og reagere på markedsudsving. Men det er naturligvis helt op til en selv hvor meget risiko man ønsker at påtage sig. Man vælger på forhånd, om man ønsker sin konto denominieret i typisk USD eller EUR. Det er desværre ikke muligt at få en konto i DKK. Det hænger bl.a. sammen med, at den konto man åbner både bruges i AvaTrades webtrader og på den eksterne MT5 platform, som alene understøtter de store valutaer. Man kan til enhver tid i webtraderen også åbne konti til MT4, andre valutaer, demokonti mv. 

Når man skal hæve penge fra sin konto foregår det via burgermenuen i Webtraderen, hvor man vælger Withdraw og tilbageførselsmulighed. Som udgangspunkt skal penge udbetales på samme måde, som de er sat ind. Typisk vil det tage op til 10 bankdage, dog er det oftest betydeligt hurtigere, hvis man har anvendt betalingskort. Har man skiftet bank eller betalingskort siden de oprindelige overførsler, skal man kontakte kundeservice for at få dette registreret.

Læs mere om ind- og udbetalinger samt godkendelsesprocessen her.

Konklusion

AvaTrade er en udmærket broker, især for tradere, der ønsker en overskuelig handelsplatform med masser af analysemuligheder og handelsværktøjer og muligheden for at foretage handler med lav eksponering og med lave handelsomkostninger. Grafpakken og udbuddet af instrumenter medvirker ligeledes til at gøre platformen til en fornøjelse at handle på.

AvaTrade er som EU baseret broker underlagt skrap lovgivning, og man er som detailinvestor derfor godt stillet. Er man nybegynder, vil det bl.a. give ekstra tryghed at vide, at man ikke kan risikere mere end sit kontoindestående og at man er sikret op til 20.000 EUR i tilfælde af økonomiske vanskeligheder hos AvaTrade.

Eftersom AvaTrade er en udenlandsk baseret broker, er man selv forpligtet til at indberette sit nettoresultat og formueoplysninger til SKAT og sørge for at gemme behørig dokumentation for dette. Heldigvis giver platformen forholdsvist gode muligheder for at trække historik ud til dette formål.

Vil man gerne prøve handelsplatformen af anbefaler vi, at man gør brug af den gratis demokonto forinden man handler med rigtige penge. Man kan også bruge demokontoen til fx at afprøve strategier eller andet.

>>>>>> Åbn en konto hos AvaTrade her

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er AvaTrade?

AvaTrade er en EU-baseret broker, som med licens i Irland tilbyder CFD handel i en lang række aktivklasser til konkurrencedygtige priser på forskellige brugervenlige handelsplatforme.

Er AvaTrade sikkert?

Ja, AvaTrade er godkendt som udbyder af investeringsservice af de irske myndigheder og er dermed underlagt stramme EU baserede krav om beskyttelse af detailinvestorer. F.eks. er man som detailinvestor dækket med op til 20.000 EUR i tilfælde af konkurs eller uregelmæssigheder hos AvaTrade.

Hvad kan man handle hos AvaTrade?

AvaTrade tilbyder CFD handel i hundredvis af instrumenter baseret på enkeltaktier, aktieindeks, råvarer, valutakryds samt kryptovaluta.

CFD’er er komplekse finansielle instrumenter og heraf følger en høj risiko for at miste sine penge hurtigt på grund af muligheden for høj gearing. 76% af private konti mister penge, når de er involveret i handel med CFD’er hos denne udbyder. Du skal overveje, om du har nok viden om, hvordan CFD’er virker, om du har råd til indgå i handler, hvor der er høj risiko for at miste dine penge.

Preview af AvaTrade.com:

Daytrader.dk kan i visse tilfælde modtage kommission og/eller betaling for annoncering fra avatrade.com eller andre af de handelsplatforme, der er omtalt her på siden. Daytrader.dk tilstræber dog 100% objektivitet i lighed med, hvad man genfinder hos andre typer professionelle medier og deres annoncører. Indtægterne fra annoncering er med til at sikre, at vi også fremover kan levere de bedste guides og det bedste indhold om daytrading.

image_pdfimage_print
Del denne artikel