Kom i gang med daytrading

Udgivet : 10 June 2015

Hvis du vil igang med daytrading, anbefaler vi blandt andet at læse bogen “DAYTRADER“, der der skrevet af redaktører bag denne side. Bogen har interview med nogle af Danmarks bedste private tradere, og indeholder også grundbog til teknisk analyse. Vi anbefaler desuden at man tilmelder sig nogle af de spændende online-undervisningsforløb under daytrader.dk. For eksempel Tradingeksperimentet eller Kickstart din daytrading. Det er en god idé at orientere sig bredt og læse mange forskellige bøger og afprøve forskellige undervisningsforløb, så man får et nuanceret syn på trading, inden man går igang.

Brug for hjælp til den rette handelsplatform for dig? Chat med os

Der findes mange handelsplatforme, der har særlig fokus på kortsigtede handler, men det er naturligvis meget vigtigt at sætte sig ind i, hvad daytrading er, inden man kaster sig ud i handler i markedet. Man skal vide, at det er forbundet med risiko at trade, og man må ALDRIG handle med midler, man ikke har råd til at tabe.

Følgende tekst har fokus på IG Markets, der er en af de handelplatforme, der er bygget til daytrading:

IG har hovedkontor i London, men har afdelinger i det meste af verden, blandt andet i Sverige, hvorfra man også tager sig af danske kunder. IG Markets bruges af mange professionelle tradere, og det er et oplagt valg, hvis man ønsker at prøve kræfter med kortsigtede handler. Hos IG kan man handle i tusindvis af forskellige markeder, og man kan handle med både store danske aktier, globale indekser og råstoffer såsom guld, olie osv. Hos IG Markets kan du desuden både tjene penge, når markedet falder og når det stiger, fordi man er i stand til at “shorte”.

1. Gå indIG Markets og klik på knappen ”Create account”. Vælg dernæst knappen “Apply now”, og Udfyld nu nogle få oplysninger såsom navn, telefonnummer, ønsket brugernavn etc.

manage account

2. Sæt penge ind på din nye konto under ”My account” oppe til højre på skærmen. Sæt kun det beløb ind, du ønsker at handle for – for eksempel 2000 kroner.

3. I dit handelsvindue ser du nu en liste til venstre over alle de produkter, du kan spekulere i. Hvert “+” kan foldes ud, så der viser sig endnu flere markeder. Der er over 10.000.

overview

Det kan være lidt forvirrende at finde rundt i de mange navne på aktier og indeks i IG. Hvis man er i tvivl, kan man altid bruge det lille søgefelt. Her er en lille liste over de mest almindelige navne.

DAX = “Germany 30 Cash”, f.eks. (euro 5 mini contract)
FTSE = “FTSE 100 Cash”
Dow Jones = “Wall Street Cash”
SP 500 = “US500 Cash”

Kryptohandel for begyndere. Fang den næste bølge i kryptovaluta. Gratis kursus.Se mere

Store danske og udenlandske aktier kan nemmest findes ved at skrive navnet på selskabet i søgefeltet i din IG Client. Ellers kig under “shares” ude til venstre i menuen. De fleste står som deres firmanavne. Læg i øvrigt mærke til, at Demo-versionen har et meget begrænset udpluk af aktier. Der dukker mange flere aktier op, blandt andet danske, når du vælger en cash-account.

5. Find for eksempel ”gold” ved at søge på “gold” i søgefeltet. Her vil en skærm med forskellige guldkontrakter dukke op. Vælg f.eks. “Spot Gold Mini”, hvis du vil spekulere i prisen på guld med små beløb.

gold

6. Tryk på den lille graf-logo, hvis du vil se grafen over guldprisen.  Øverst kan du under “daily” vælge om du vil se prisen på en “daglig”  graf eller en minut-graf. Typisk vil en daytrader vælge “5 minutters” eller “2 minutters”-grafer. Lige under “daily” ser du handelsindstillinger. Vælg for eksempel ”1.0” for et sats på 1 USD per tick. Så risikerer du ikke for meget som nybegynder. Sæt hak i “force open” og vælg ”sell” hvis du tror, at prisen på guld vil falde inden for de næste par minutter. Tryk ”buy”, hvis du tror, at prisen vil stige.

gold1

7. Du er nu inde i en spekulation om prisen på guld. På selve grafen angives nu handlen med en vandret streg, og her kan du også se, om du er i plus eller minus på din handel. Ved at holde musen henover positionen, kan du lukke den med det samme.

close

8. Tillykke! Du har nu foretaget din første investering i prisen på guld.

9. Når du ønsker at foretage større indsatser, er det klogt at vælge et ”stop” og et ”target”. Det vil sige, at du på forhånd definerer, hvornår din position automatisk skal åbne og lukke. På den måde risikerer du ikke at tabe mere, end du kan tåle. Tryk på knappen ”Deals” oppe til højre. Her kan du definere din position, inden du går ind i handlen og placere stops og targets.

working

Dette kan også gøres direkte fra listen over markeder. Vælg “order to open”

order

10. Du er nu godt i gang som daytrader. Husk, at du ikke bør investere for mere, end du kan tåle at tabe. Læs i øvrigt anmeldelse af IG, og de mange muligheder som handelsplatformen tilbyder.

Når du er oprettet på handelsplatformen, kan du gå i gang med at handle på alverdens markeder, men vi anbefaler dig at læse denne artikel først.

Kryptohandel for begyndere. Fang den næste bølge i kryptovaluta. Gratis kursus.Se mere
image_pdfimage_print

Komentarer

  • Relateret
  • Seneste
  • POPULÆRE