Handel med DAX-futures

Udgivet : 08 September 2015

Deutscher Aktienindex (forkortet DAX) er et tysk aktieindeks, der består af de 30 mest handlede aktier på Frankfurter Wertpapierbörse. Blandt de største selskaber er Siemens, Daimler og BASF. DAX begyndte den 30. december 1987, og er i dag blandt de mest benyttede indeks i verden. DAX-indeks handles primært mellem 9.00 og 17.30 dansk tid. Det er den periode, hvor det tyske aktiemarked er åbent. Som trader kan man i princippet også handle indekset både før og efter lukketid, da futures-markedet stadig er åbent, men dette vil vi som udgangspunkt ikke anbefale, da indekset her udelukkende er styret af, hvad der sker på andre markeder, primært det amerikanske aktiemarked.

Gratis forløb: Professionel trader Tom Hougaard afslører sine strategier. Tilmeld dig her

DAX-indekset er blandt de mest populære markeder blandt danske og europæiske tradere og er blandt andet den kendte danske daytrader Tom Hougaards favorit-marked. Årsagen til, at DAX-indekset er så populært er, at det er det stærkeste og mest likvide i Europa, og at det ofte har en stor volatilitet. En del tradere, inkl. Tom Hougaard, undlader at handle de første 5 minutter efter åbningen, hvor markedet af og til kan være kaotisk, men derefter er DAX godt at handle fra 9.05-11.30, og igen efter frokost fra 12.30 og frem til lukningen 17.30.

Handler man DAX-indekset hos ETX Capital, så skal man søge på “German”, og så kan man finde produktet: “German 30 –Daily Rolling”. Man kan også handle DAX-futures direkte på futures-markedet via andre platforme, men på futures-markedet har man ikke mulighed for at handle med de samme lave indsatser, og derfor anbefaler vi at starte på ETX eller en lignende platform. Du kan læse vores anmeldelser af forskellige platforme her.

Under grafen kan du se flere input til, hvordan du kan handle DAX.DAX-indekset kan som nævnt være ret vildt i perioder, men da det har åbent i dagtimerne i Danmark, er det et af de mest attraktive markeder at handle for danske – og europæiske – daytradere. Vil man gerne i gang med at handle det på en lidt forsigtig måde, kan vi anbefale en solid strategi, som er beskrevet af Hans Henrik Nielsen fra Markettimer. Du kan se strategien i videoen herunder, og her vises det, hvordan man kan handle markedet på ETX Capital. Vi anbefaler at benytte den på enten 5-minutters-grafer eller 15-minutters grafer.

image_pdfimage_print
Tags:

Komentarer

  • Relateret
  • Seneste
  • POPULÆRE
Der er ingen relateret indlæg