Københavnsk valutatrader:

"Jeg har fået min tid tilbage"

"I dag står jeg op om morgenen sammen med mine kone og mine børn og følger dem stille og roligt de fem minutter over til skolen. Så går jeg hjem til junglehytten, for at arbejde med noget, jeg elsker"

Sarid underviser også i brugen af sin indikator

Jeg har fået min tid igen

Interview med udvikler og valutatrader Sarid Harper

Hvad drømmer du egentlig om i dit liv? Drømmer du om mere tid? Flere penge? Eller måske begge dele? 

Da Sarid Harper boede i København med sin familie, drømte han først og fremmest om mere tid. Han var træt af konstant at føle sig presset - både med økonomien, med arbejdet og med det familieliv, som han ønskede sig meget mere af. Efter mange år som IT-sikkerheds konsulent, fik han en idé til en indikator til valutahandel, der nu handler med så stor succes, at Sarid er flyttet til Bali og lever det liv, han altid har drømt om.

Vi på daytrader.dk mødte for første gang Sarid Harper for snart tre år siden, da han bankede på døren til vores kontor i København med sin bærbare computer under armen. 

På det tidspunkt var Sarid færdig med at udvikle sin indikator, og han ville gerne vise os dens imponerende resultater. På daytrader.dk er vi vant til at møde mennesker, der mener, at de har løst ”trading-gåden”, men vi ser desværre alt for ofte, at metoderne ikke virker i det lange løb.  

Men med Sarids indikator var det noget andet. Den virkede solid, og gav også plads til, at man som trader eller investor selv skulle tage ansvar for sine handler. Det kunne vi godt lide, og indikatoren virkede langt mere troværdig og gennemtænkt i forhold til, hvad vi før havde set. Derfor aftalte vi at holde kontakten med Sarid og følge udviklingen af hans tradingmetoder. 

Siden dengang har Sarid forfinet sin indikator, og Sarid handler nu valutamarkedet med stor succes. Han er flyttet med sin familie til Bali, og han lever nu præcis det liv, han i sin tid drømte om. Han har med egne ord ”fået sin tid tilbage”. 

Det følgende er vores interview med Sarid Harper over Skype. Interviewet er lavet, så du bedre forstår de tanker, der lægger bag indikatoren, og de ændringer indikatoren har skabt for Sarid og hans familie. Tankerne kan virke som inspiration til dig selv.

Hvis du ikke allerede er skrevet op til forløbet, hvor du lærer Sarids indikator at kende, så kan du gøre det her.  

Første sal

Hvor befinder du dig lige nu, Sarid? 

Jeg er i vores hus her på Bali, hvor vi har boet i et år. Jeg sidder lige nu på første sal og kigger ud over junglen. Vi har ingen vægge heroppe - kun tag, så jeg har en helt fantastisk panoramaudsigt ud over junglen - alt er bare grønt. 

Hvordan vil du beskrive dit liv nu i forhold til, da du boede i København og havde et fuldtidsarbejde? 

Den tid jeg før gav væk til min arbejdsgiver, den har jeg nu fået tilbage til mig selv og min familie. Jeg bestemmer 100% over min tid, og den bruger jeg på min familie, når mine børn er hjemme og på udvikling og valutahandel, når de er i skole. I dag står jeg op om morgenen sammen med mine kone og mine børn og følger dem stille og roligt de fem minutter over til skolen. Så går jeg hjem til junglehytten, for at arbejde med noget, jeg elsker, før jeg spiser frokost sammen med min kone. Hun skriver bøger om filosofisk æstetik med fokus på bæredygtighed, og vi har indset, at livet kan leves på en helt anden måde, end før. 

I skolen lærer vores børn også om en holistisk tilgang til livet, og vores ældste søn er i øjeblikket med de balinesiske bønder ude på rismarkerne, hvor han lærer at plante ris og forstå livets cyklus. Min kone og jeg er lykkelige for, at vi nu kan give vores familie den slags oplevelser.  

Tilmeld dig kursus, hvor du lærer at bruge Sarids metoder

Fortæl lidt om din baggrund, og om hvordan du kom til at arbejde med trading?  

Jeg er født i England, men flyttede til Danmark i 1996, da jeg mødte min kone i London. Jeg var egentlig i gang med at læse medicin, men kom på sporet af datalogi, da jeg tog en HF i Århus for at lære dansk. Jeg begyndte i stedet at læse til datamatiker og blev meget optaget af IT-sikkerhed. Jeg syntes, at det var et utroligt fascinerende og udfordrende område, og jeg endte med at skrive afhandling om hackerangreb.  

Efter studiet blev jeg ansat hos en virksomhed, der vurderede og testede IT-sikkerhed hos mange forskellige firma, ofte banker. Det var i forbindelse med en sikkerhedsvurdering af en trading platform for en europæsk bank tilbage i 2009, at jeg blev præsenteret for investering og trading. Det var en ny og meget spændende verden for mig - og det var igennem mit arbejde for bankerne, at jeg kom i kontakt med en masse interessante mennesker, der kickstartede mine nye interesse for trading.

En dag snakkede jeg med ham, der havde ansvar for likviditet og distribution af ordreflowet, når der blev købt og solgt værdipapirer. Jeg kan tydeligt huske, da vedkommende begyndte at tale om, hvordan deres system fungerede, og hvordan de som bank eksekverede kundernes ordre. Det var helt utroligt at høre, hvordan dette system kunne dele store ordre op i en masse små bidder således, at de forsigtigt kunne eksekveres- uden at påvirke prisen. Den forklaring var en Aha-oplevelse for mig. Jeg gik straks i gang med at læse om dette. I dag er konceptet bag min software faktisk baseret på denne samtale, og selvfølgelig meget andet research. Det er 10 år siden.  

Tilmeld dig kursus, hvor du lærer at bruge Sarids metoder

Hvordan greb du udviklingen an? 

Jeg beholdt mit arbejde, men begyndte stille og roligt at opsætte alt det tekniske i min fritid og begyndte at kode. Jeg lavede samtidig en video-dagbog, for jeg kunne mærke, at jeg havde fat i noget rigtigt. I begyndelsen var min indikator ikke særligt god, men jeg testede og testede, og en dag lavede jeg nogle ændringer, der virkelig gav bonus. Jeg kan tydeligt huske, hvordan jeg gik fra bussen hen til kunden, imens jeg begejstret indtalte en videobesked om de nye resultater. Det var et spændende øjeblik.

På det tidspunkt begyndte jeg også at lægge indikatorens resultater ud på Facebook, hvor folk kunne følge med i udviklingen. Det gjorde, at jeg pludselig begyndte at få henvendelser fra folk i Danmark og udlandet, der var meget interesseret i resultaterne og ville samarbejde. Men det var jeg slet ikke klar til. For mig var det lidenskab, og jeg følte slet ikke, at jeg var færdig med at udvikle værktøjet selv. 

Men det betød samtidig, at jeg oprettede en lukket gruppe for folk, der gerne ville følge med og teste min indikator. På den måde kunne jeg få en masse feedback og gode idéer til at komme videre. Og det er egentlig den gruppe, jeg stadig driver, og som man kan blive en del af, hvis man ønsker det.  

Virker din indikator i alle typer af valutamarkeder? 

Ja, men jeg overvåger den hele tiden, for hvis volatiliteten for eksempel er lav, så skal der ændres lidt på indstillingerne. Jeg tester hele tiden systemet i baggrunden og ændrer hist og her, hvis det er nødvendigt. Det sker på baggrund af hundredvis af testkørsler, og på baggrund af den feedback, jeg hele tiden får fra mine brugere. Men det er noget, der sker i baggrunden og som mine brugere egentlig ikke behøver at bekymre sig om. Men jeg er altid gerne i dialog med folk.

Så hvad skal folk forvente, når de lærer dit system? 

De skal forvente at lægge nogle arbejdstimer, så de forstår hele tankegangen. Min software gør det nemmere at finde ud af, hvor man skal ind og ud af markedet, men det kræver, at man forstår hvad der sker. Jeg har rigtig mange tilfredse kunder og får tit emails fra folk, der deler deres resultater med mig. Det synes jeg er rigtig motiverende. 


Vil du lære med om Sarids indikator?

Deltag i et forløb under daytrader.dk, hvor du lærer om indikatoren

Modtag de indledende mails, hvor du lærer om, hvordan du kan forstå markedet med Sarids indikator.

Lær at opsætte indikatoren

Bliv undervist i, hvordan du opsætter en version af indikatoren på den korrekte måde via Markets og MT4.

Få undervisning

Bliv undervist via webinar i, hvordan du kan analysere markedet og forstå indikatoren.

Don't get left out.

Det skriver de internationale brugere:

"Sarid and his software are simply brilliant. I don’t think I would have been able to be as successful in forex had I not found this software".

Nicholas Majeska

"Pipnotic magic! I have no words to express my gratefulness to Sarid for making this tool available".

Jakes Becker

Få fat i Sarids indikator