MetaTrader 4 – også kaldet MT4 – er verdens mest udbredte handelsplatform. Den nyeste version kaldes MetaTrader 5, men den er endnu ikke så udbredt som den ældre version. Metatrader 4 og Metatrader 5 er kun et stykke software, og ikke i sig selv en broker. Det betyder, at du kun kan handle igennem Metatrader, hvis du har en aftale med en broker om at levere handelsdata til handelsplatformen. Disse data kan for eksempel komme fra IG, Markets.com, Avatrade eller en helt fjerde udbyder.
Det betyder også, at MT4 og MT5 i sig selv ikke definerer spreads, gebyrer eller andet. Alt dette er alene bestemt af din broker, der leverer data , og disse udgifter kan derfor variere meget. Heldigvis er det sådan, at MT4 og MT5 ikke i sig selv koster penge. De kan hentes gratis hos de brokere, der accepterer handler igennem Metatrader. Det er smartest at hente MetaTrader gennem den broker, du gerne vil have, for så er server-settings som regel allerede sat korrekt op. Eksempelvis kan man tilknytte en anerkendt broker som AvaTrade, hvor man kan downloade MetaTrader4 ved at åbne en konto eventuelt en demokonto. Nederst i denne artikel kan du se en video om, hvordan du opsætter MT4 med AvaTrade.
|
MT er udviklet af MetaQuotes Software og kom på markedet tilbage i 2002. MT4 blev udgivet i 2005, hvor den med det samme satte nye standarder for, hvordan en handelplatform bør fungere. Mange danske daytradere benytter sig af MT og de fleste erfaringer med Metatrader 4 er gode.
Brugerflade og grafik
MT4 og 5 kommer så standard med en lang række funktionaliteter og indikatorer, men platformene er samtidig open source på den måde, at man selv kan udvikle nye indikatorer og handelsrobotter og lægge ind i systemet. Der er meget store grupper på nettet, der arbejder med at udvikle software til Metatrader, alene under Yahoo Groups findes en gruppe med mere end 12000 medlemmer.
MetaTrader-platformen kan tilpasses i meget høj grad. Det betyder, at den enkelte trader kan ændre form, farver, indikatorer osv., så det passer præcis til ens ønsker. Som udgangspunkt er platformen dog relativt pæn og brugervenlig om end det lidt aldrende lay-out måske kan genere enkelte brugere. Skærmen åbner med fokus på seneste kursgraf i centrum af billedet. Til venstre ses markederne sammen med indikatorerne, nederst ses de aktuelle handler og øverst ses navigationen med de mange muligheder for genveje og tilpasning.
Sproget kan ændres til dansk, men det giver ikke speciel meget mening, da sprogændringen stort set kun gælder navigationen, og ikke ændrer selve manualen. Desuden kan platformen ikke håndtere Æ, Ø og Å.
MT4 kommer som standard med omkring 40 forskellige indikatorer, heriblandt alle de mest kendte samt en særskilt pakke med den berømte trader Bill Willliams’ indikatorer (alligator, fractals etc.). Indikatorerne lægger sig på grafen inden for et splitsekund, og alt grafik kører i det hele taget i højt tempo hos MetaTrader. Det samme gælder notationer i form af pile, tekst og grafiske symboler. Her kører MT4 og 5 typisk meget bedre end de fleste in-house brokerplatforme.
|
I nederste del af skærmen har MT også gjort plads til nyheder, alarmer, signaler samt et overblik over populære bøger, magasiner etc. om trading. Her kan man også tilgå det enorme bibliotek af personligt udviklede indikatorer, robotter m.m. Det er her Metatrader virkelig finder sit værd, for hvis ikke man selv kan udvikle en vinder-strategi, så kan det være at resten af verden kan.
Eneste lille hage ved Metatrader er selve opsætningen med din broker. Her skal man kende navnet på brokerens server samt password, hvilket kan drille en smule. Oftest vil det derfor give bedst mening at hente Metatrader igennem sin broker, hvis det er muligt. På den måde er serveren sat op som udgangspunkt, og man skal blot indtaste brugernavn og password. Det er bl.a. muligt hos brokeren AvaTrade, jf. videoen nedenfor.
Sådan kobler du MT4 sammen med en broker
I følgende video viser vi, hvordan du kan koble MT4 sammen med brokeren AvaTrade, så du kan foretage rigtige handler i markedet.
Gå direkte til handelsplatformen AvaTrade her, så du kan downloade MT4 og sammenkoble de to.
Konklusion
MetaTrader fungerer kun, hvis man i forvejen har en dataleverandør, der tillader brug af MetaTrader. Efterhånden gælder det dog hundredvis af brokere. Sagen er da også, at MT 4 ofte er langt bedre, end de build-in-platforme, der leveres af brokerne selv. Muligheden for selv at tilkøbe eller bygge robotter og anden software til sine charts, gør desuden MetaTrader helt unik. Med MT4 og 5 trækker man med andre ord på erfaringer fra tusindvis af tekniske analytikere verden over.
>>>>>>>>>>>>>>>>>> Hent MetaTrader gratis her