Skilling – anmeldelse

Udgivet: 1. februar 2022

Netbrokeren Skilling er noget så sjældent som en skandinavisk ejet broker, som siden 2018 har haft en EU baseret licens fra Cypern til at udbyde handel med CFD produkter i bl.a. Danmark.

Skilling tilbyder et fornuftigt CFD baseret produktudbud inden for en lang række aktivtyper, herunder også svenske og norske aktier og indeks. Desuden tilbydes intuitive og brugervenlige handelsplatforme, hvor man kan handle til gode priser. På uddannnelsessiden tilbydes Skilling Academy, som igennem en serie af læringsmoduler klæder dig godt på som ny trader i forhold teknisk analyse, brug af indikatorer, risikostyring mv.

 

Man bør især overveje Skilling af følgende årsager:

 • Skandinavisk ejet
 • Intuitive og brugervenlige handelsplatforme på bl.a. engelsk, svensk og norsk
 • Attraktivt CFD-produktudbud, herunder norske og svenske aktier og indeks
 • Mulighed for at geare og gå kort i markedet via CFD handel hos Skilling
 • Mulighed for handel med lav eksponering i de enkelte positioner (andele af kontrakter)
 • Omfattende grafmodul til teknisk analyse
 • Mulighed for handelskonto i bl.a. USD, EUR, GBP, NOK og SEK
 • Mulighed for handel med 50 forskellige kryptovalutaer til lave spreads
 • Lavt krav til minimumsindskud på 100 USD standard kunde
 • Mulighed for uforpligtende at oprette en gratis demokonto
 • Kundesupport på engelske, svensk og norsk
 • Ingen inaktivitetsgebyr eller gebyrer ved ind- og udtræk
 • Detailinvestorer er omfattet af EU’s investorbeskyttelsesregler f.eks. med negativ kontobeskyttelse

Du kan oprette en konto her, få hjælp til oprettelsen her eller læse mere om brokeren i vores uddybende anmeldelse nedenfor.

Om Skilling

Skilling blev grundlagt i 2016 af en række skandinaviske fintech magnater og modtog i marts 2018 licens fra den cypriotiske tilsynsmyndighed, CySEC, til at udbyde investeringsservices i EU-området.

Skilling er en rendyrket CFD udbyder, som udover den egenudviklede handelsplatform, Skilling Trader, også tilbyder handel via de eksternt udviklede platforme cTrader og MT4. Herudover tilbyder Skilling ligeledes copytrading via cTrader.

Skilling er som mange af de konkurrerende udenlandske handelsplatforme underlagt cypriotisk tilsyn og lovgivning. Det betyder, at man som investor er omfattet af den EU-baserede finansielle lovgivning, som gælder i hele EU, herunder de vigtige minimumsbeskyttelsesregler, som gælder for detailinvestorer. Det medfører bl.a., at man ikke risikerer at tabe mere end sit kontoindestående og man er samtidig dækket i tilfælde af Skillings konkurs og/eller uregelmæssigheder med op til 20.000 EUR pr. investor.

 

Den webbaserede handelsplatform Skilling Trader

Skilling Trader er Skillings egenudviklede webbaserede handelsplatform, jf. billedet ovenfor. Platformen er intuitiv og brugervenlig og gør det også let for nybegyndere at komme i gang med trading.

Platformen er modulopdelt og forholdsvist fastlås. Man kan helt nederst i venstre side hurtigt skifte mellem et mørkt og lyst layout.

I venstre side ses de forskellige investeringsprodukter man kan handle i form af handelslister. Det er muligt at opsætte egne lister med ens foretrukne produkter eller se f.eks top picks, specifikke sektorer mv. Man kan trykke direkte på køb eller salg på et givent instrument på de forskellige lister, hvorefter instrumentet vises på grafen midt i billedet samtidig med et handelsvindue i højre side. I handelsvinduet kan man se yderligere information om det pågældende instrument eksempelvis spread, gearingsniveau, handelsvaluta samt overnightrenter (swaps).

Har man åbne positioner vises de nederst til højre under Positions, jf. ovenstående billede. Her er det muligt at følge med i de enkelte positioners profit/tab og eksponering. Det er endvidere muligt at angive stop loss og take profit niveauer for de enkelte positioner ligesom man hurtigt kan lukke positioner, fordoble dem eller vende dem om (hvis man eksempelvis er lang, men erkender, at man i stedet skulle være kort i markedet). Vælger man dette skal man være opmærksom på, at man i realiteten lukker den åbne position samtidig med at man åbner en ny modsatrettet.

Ens samlede profit/tab kan ses i toppen af platformen i højre side, hvor man bl.a. også kan se ens brugte margin i % (Cash usage), saldo mv. Har man flere konti, kan man ligeledes vælge imellem disse helt ude øverst til højre.

Oversigt over ens trading performance vises grafisk med mange brugbare oplysninger. Klik på billedet for at forstørre.

Ønsker man indblik i, hvordan ens trading har været i en periode, kan man i venstre side af skærmen trykke på det lille lagkagediagram, hvorved ens performance vises grafisk i en overskuelig oversigt med en lang række nøgletal og beregninger. Udover nettoresultat kan man bl.a. se hvordan dette er fremkommet målt på aktivklasser, tidsperioder mv. En sådan grafisk visning kan bl.a. være ganske fornuftig til at følge med i, hvor man gør det godt og hvor man gør det mindre godt.

Handelsvindue for Nasdaq100 indekset hos Skilling broker.

Sådan køber og sælger man

Det er let at købe og sælge de forskellige instrumenter hos handelsplatformen Skilling. Det foregår via et handelsvindue, som eksempelvis fremkommer ved at søge et instrument frem. Handelsvinduet åbner sig også automatisk f.eks. ved klik på køb og salg på et instrument på instrumentlisterne ude i venstre side. Øverst i vinduet kan man vælge, om man ønsker at gå lang (dvs. købe det valgte instrument) eller gå kort (dvs. sælge det valgte instrument og spekulere i lavere priser).

Det er ofte muligt at handle mindre andele af et instrument, hvilket bevirker, at man kan handle med lave eksponeringer, hvis man ønsker dette. F.eks. er det muligt at handle ned til 0,01 kontrakt af Nasdaq100, som jf. handelsvinduet for nærværende har en værdi af ca. 16000 USD. Man kan derfor nøjes med at blive eksponeret (Exposure) for ca. 160 USD, hvilket kræver en margin (Cash needed) på 8 USD svarende til 5% dvs. en gearing på faktor 20, som er standard for de større aktieindeks. Ønsker man i stedet at handle en hel kontrakt med en eksponering på ca. 16000 USD vil det tilhørende marginkrav i stedet være 800 USD.

Når man har valgt Buy Type til Market (dvs. køb til aktuel markedskurs) og angivet den ønskede mængde trykker man på BUY knappen, jf. det viste handelsvindue. Det er muligt allerede i handelsøjeblikket at angive et stop loss niveau eller take profit niveau. Dette kan også gøres efterfølgende.

Man kan også vælge at indlægge en ordre ved under Buy Type at vælge Order. Her kan man indlægge en købsordre med et limit fx 15900, dvs. under den aktuelle kurs, jf. ovenstående handelsvindue. Det bevirker, at ens ordre alene bliver eksekveret når eller hvis markedskursen flytter sig til dette niveau.

Klikker man på den lille trekant til højre for Info nederst i handelsvinduet, kan man se yderligere oplysninger om instrumentet eksempelvis gearing, spread, swaps mv.

Grafvisning og tekniske analyseredskaber

På den webbaserede Skilling Trader platform stammer grafvisningsmodulet fra det anerkendte tradingview, som borger for kvalitet og for avancerede analysemuligheder. Det er således muligt at foretage en lang række analyser, påsætte indikatorer, måle, skrive på grafen, tegne streger mv. Ønsker man at foretage en handel kan man klikke på den blå pil i højre hjørne, hvorefter et handelsvindue åbnes, jf. billedet nedenfor.

Ovenstående graf viser på dagsbasis SP500 indekset med glidende gennemsnit samt RSI indikator. Det er muligt at lave mange forskellige tekniske analyser af de enkelte grafer. En allerede åben position er vist på grafen.

Allerede åbne positioner og evt. tilknyttede stop loss og take profits vises direkte på grafen. Klikker man på det lille X ud for den åbne position, jf. ovenstående billede, kan man hurtigt lukke denne. Klikke man i stedet på de to små pile kan man lynhurtigt vende positionen.

Det er bl.a. muligt at få vist kursgrafen med candlesticks, se kursdata typisk op til 5 år tilbage i tiden, se volumen (dvs. den volumen kunderne hos Skilling bidrager med) for hvert instrument og indsætte over 70 forskellige tekniske indikatorer på det enkelte instrument. Det er ligeledes muligt at indtegne støttelinjer, trendkanaler, påføre fibonacci retracements mv. De valgte indikatorer følger med på de instrumenter, som man vælger at vise.

Det er desværre ikke muligt at få vist flere grafer ad gangen på Skilling Trader. Her er man i stedet henvist til at bruge en af de andre handelsplatforme, som Skillling tilbyder via integration.

Skilling Trader platformen findes også i en appudgave til IoS og android, jf. mere nedenfor.

Alt i alt er Skilling Trader en glimrende handelsplatform, som ikke mindst gør det let for begyndere at komme i gang med trading. De mere øvede kan dog sagtens også få glæde af den informative platform.

Øvrige handelsplatforme og copytrading

Skilling tilbyder desuden handel via en avanceret ekstern handelsplatform ved navn cTrader. Denne platform findes både i en destktop og en webbaseret udgave og giver traderen endnu flere muligheder f.eks. i form af algo trading, hvor man kan bygge egne trading bots. Sidstnævnte kræver dog, at man er i besiddelse af både tekniske skills og dyb kendskab til trading. Grafværktøjet er ligeledes meget omfattende og selv garvede tradere bør kunne finde alt hvad de behøver til avanceret teknisk analyse. Skilling har gjort det muligt at anvende samme konto til handel på både Skilling Trader og cTrader platformene.

Skilling cTrader-platformen er en avanceret platform, hvor man bl.a. kan kode sine egen trading bots.

Platformen giver også mulighed for copytrading, hvor man automatisk kan kopiere succesfulde tradere. Copytrading er særligt egne for den dovne trader og evt. helt nye tradere, som dermed på en enkelt måde kan blive eksponeret i markedet og lære af at følge og observere, hvad de mere erfarne tradere gør.

Læs mere om copytrading hos Skilling her.

Det er ligeledes muligt, at få tilknyttet en Skilling konto til den kendte, eksterne MT4-handelsplatform. Denne platform bruges særligt inden for valutahandel og åbner op for brug af eksterne trading robots og anden individuel tilpasning. Platformen er mest egnet til de lidt mere erfarne tradere.

 

Udover ovenstående webbaserede og desktopbaserede udgaver af de forskellige handelsplatforme tilbyder Skilling mobiludgaver til alle både til Apples IoS og android.

Mobiludgaverne er typisk opbygget på samme måde som de webbaserede løsninger dog med visse begrænsninger, men er alle gode til trading on the fly eller bare lige at tjekke kursudvikling mv.

I forhold til udvalget af kvalitets handelsplatforme og anvendelige devices må man sige, at Skilling ligger rigtig godt til.

Produktudbud

Det er for nærværende muligt at handle ca. 900 forskellige CFD produkter fordelt på enkeltaktier, aktieindeks, råvarer, valutakryds og kryptovaluta. Man kan både gå lang dvs. købe de enkelte produkter, hvis man tror at det pågældende produkt vil stige, og man gå kort dvs. sælge, hvis man tror at det pågældende produkt skal falde.

Det er hos Skilling muligt at handle andele af kontrakter eller eksempelvis ned til en enkelt aktie, hvilket betyder, at man kan nøjes med at handle med lave eksponeringer i de enkelte positioner. Det gør det mindre risikabelt at komme i gang for f.eks. nybegyndere.

Enkeltaktier
I forhold til de over 700 udbudte enkeltaktier skal man være opmærksom på, at også disse er CFD baserede og gearet op til 5 gange. Udbuddet er størst i forhold til amerikanske aktier, hvor ca. 400 forskellige kan handles. Desuden udbydes en lang række europæiske aktier, herunder også 35 svenske og 34 norske aktier. Man opkræves ikke kommission i forbindelse med handel, men betaler i stedet et tillæg til det spread, som den enkelte aktie handles til på børsen.

 

Aktieindeks
For så vidt angår aktieindeks er det muligt at handle 17 forskellige. Foruden de største markeder i USA og Europa kan man f.eks. handle det norske indeks OBX25 og det svenske indeks OMXS30. Det er ligeledes muligt at handle indeks fra fjernere egne eksempelvis Kina, Hong Kong, Singapore og Japan. De store amerikanske indeks og f.eks. det tyske DAX40 og engelske FTSE100 kan geares 20 gange, mens mindre indeks såsom det svenske og norske kan geares 10 gange. Man kan typisk handle ned til 0,1 eller 0,01 andele af et aktieindeks. Det betyder, at man ikke behøver en voldsom eksponering, hvis man f.eks. gerne vil handle DAX, hvis værdi for nærværende udgør ca. 16000 EUR. Man kan således nøjes med en eksponering på 160 EUR eller 0,01 kontrakt, hvilket blot kræver 8 EUR i margin.

Råvarer
På råvarefronten er udbuddet lidt mere begrænset. Det er således alene muligt at handle olie (brent og WTI) og naturgas samt guld, sølv og platin. Råvarerne kan geares 10 gange med undtagelse af guld, som kan geares 20 gange. Det er f.eks. muligt at handle ned til 0,1 kontrakt af guld svarende til en eksponering på ca. 180 USD med dagens guldkurs.

Valutakryds
Det er muligt at handle over 70 forskellige major, minor og eksotiske valutakryds. De største kryds med f.eks. EUR, USD, GBP overfor hinanden kan geares 30 gange mens andre kryds kan geares 20 gange. Det er muligt at handle med en eksponering ned til 1000 af den denomierede valuta. Eksempel 1000 USD hvis der er tale om EURUSD krydset.

Kryptovaluta
Hvad angår kryptovaluta tilbydes omkring 50 forskellige, hvilket er relativt mange for en CFD udbyder. Foruden de største og mest kendte kryptovalutaer såsom Bitcoin, Ethereum, Binance coin, Tether og Cardano tilbydes også mange i niveauet under som Shiba Inu, Polkadot, Dogecoin, Sandbox og Avalanche foruden fan tokens fra forskellige større fodboldklubber.

Skilling har i januar 2022 introduceret muligheden for at handle CFD baseret kryptovaluta uden gearing til meget lave spreads. Dog opkræves man en kurtage (et såkaldt taker-fee på 0,1 – 0,15% hver vej), hvilket man skal være opmærksom på. Holder man sin position åben i mere end 30 dage opkræves man ligeledes et administrative fee på 0,9% hver gang man passerer en 30 dages periode. Selvom man opkræves kurtage i form af et taker-fee er de samlede handelsomkostninger typisk i den lave ende sammenlignet med andre udbydere på markedet på grunde meget lave spreads. Man kan eksempelvis handle Bitcoin til bare 0,5 point, hvor man typisk for nærværende betaler i omegnen af 150 point andre steder. Kurtagen udgør for bitcoin 0,1 – 0,15% alt efter kundetype. Se nærmere om de enkelte kryptovalutaers handelsomkostninger her. På handelsplatformen oplyses man endvidere om disse omkostninger under de enkelte produkter.

Det samlede produktudbud
Det er kun muligt at handle CFD kontrakter hos Skilling. Sammenlignet med andre brokere er produktudbuddet ikke det største, men udvalget er bredt og vil formentlig dække de flestes behov. Særligt i forhold til kryptovaluta er udbuddet dog i den høje ende. Det kan virke lidt uoverskueligt at gennemskue helt præcist hvad handelsomkostningerne er, men man kan let finde oplysningerne på handelsplatformen under de enkelte produkter. 

 

Omkostninger og kundetyper

Skilling opererer med to kundetyper – Standard og Premium.

Som Standard kunde opkræves man ikke kommission i forbindelse med handel, mens man minimum skal indsætte 100 USD eller 1.000 NOK/SEK. Det vil typisk være denne kontotype, som er mest oplagt især for nye tradere, som ikke ønsker at indskyde for mange midler i første omgang.

Som Premium kunde tilbydes man noget lavere spreads end som Standard kunde mod betaling af kommission, når man handler for større volumener. Man skal minimum indsætte 5.000 USD eller 50.000 NOK/SEK for at blive Premium kunde. Hvad der bedst kan svare sig afhænger således af ens handelsmønster.

Læs mere om vilkårene for de to kundetyper her.

Udover at privatpersoner over 18 år kan oprette en konto, er det ligeledes muligt for selskaber at gøre dette. Man skal være opmærksom på, at det kræver fremskaffelse af en del dokumenter i forbindelse med legitimationsprocessen.

Som Standard kunde hos Skilling broker opkræves man som nævnt ikke kommission, når man åbner og lukker en position. Derimod betaler man et spread, dvs. forskellen mellem købs- og salgskursen, som Skilling fastsætter. Spreadet kan variere og udgør fx for USDEUR typisk 1. Det samme er tilfældet for spreadet i SP500. Se alle spreads her eller direkte i handelsplatformen under de enkelte instrumenter.

Beholder man en position over natten, vil man blive opkrævet en finansieringsrente, som baseres på positionens eksponering. Renten er variabel og udgør for nærværende fx 4% p.a. for handel i USD i SP500 indekset og i amerikanske aktier. Finansieringsrenten for visse andre instrumenter f.eks. kryptovaluta kan være noget højere, hvilket gør at det ikke er så attraktivt at beholde disse over længere tidsperioder. Man kan se den daglige finansieringsrente under de enkelte instrumenter på handelsplatformen.

Desuden opkræves et valutavekslingsgebyr (currency conversion fee) på 0,7%, hvis man handler instrumenter i en anden valuta end ens konto er denominieret i. Gebyret pålægges og beregnes, når man lukker en position og dermed realiserer en gevinst eller et tab. Det er alene selve gevinsten eller tabet gebyret beregnes af. Man kan helt komme udenom gebyret, hvis man opretter valutakonti i de forskellige valutaer og sørger for fx at handle amerikanske aktier eller kryptovaluta på en USD konto eller svenske aktier på en konti i SEK. Læs mere om gebyret her og se eksempler.

Man opkræves ikke inaktivitetsgebyrer og typisk heller gebyrer i forbindelse med indsætning og hævning af penge, jf. mere nedenfor.

Adgang til nyheder og uddannelse

Der er begrænset adgang til markedsnyheder i Skilling Trader. Nyhederne fremkommer når man klikker på forstørrelsesglasset i venstre side af den webbaserede udgave af platformen. Herved vises de fem aktivklasser man kan handle og nyhederne tilpasser sig den valgte aktivklasse, hvilket er en god feature da man således har fokus på netop det, som er relevant.

Såfremt man ønsker det sender Skilling endvidere jævnligt emails ud, hvor man kan læse mere om hvad der helt aktuelt rør sig på markederne.

På nyhedssiden kan man derfor alt i alt sige, at der er lidt men godt, idet de enkelte nyhedsartikler er korte og forekommer relevante.

I forhold til uddannelse tilbydes bl.a. Skilling Academy, som fremkommer når man i venstre siden af webtraderen klikker på burger-menuen øverst oppe og vælger Tools. Her får man på norsk/svensk adgang til en lang række forholdsvis korte men informative artikler, som klæder især nybegyndere på igennem lektioner, hvor sværhedsgraden langsomt stiger. Eksempelvis gennemgås en lang række af de tekniske indikatorer, der gives forslag til hvordan man kan anvende dem i praksis mv.

Man kan også klikke på Trade Assistant, som er en automatiseret hjælp til at placere en handel i et givent instrument. Man guides således selve handelsprocessen igennem, hvor det kort beskrives hvordan man handler, hvad gearingsniveau er, cash behov mv. Til sidst i processen kan man så beslutte, om man vil gennemføre handlen eller ej. Det er en ganske brugbar funktion for nybegynderen, som skal til at placere sine første handler.

Sikkerhed for indestående og regulering

Skilling er som allerede nævnt godkendt som udbyder af investeringsservice (CFD handel) af de cypriotiske finansmyndigheder, og er dermed underlagt cypriotisk regulering. Eftersom denne i høj grad er baseret på den strenge EU-baserede lovgivning, er man som privatkunde (detailinvestor) hos Skilling godt dækket ind.

Lovgivningen sikrer således bl.a., at man som detailinvestor aldrig kan tabe mere end sit kontoindestående på trods af at man altså har med gearede positionerne at gøre.

Som detailinvestorer er man ligeledes dækket i tilfælde af en eventuel konkurs og/eller uregelmæssigheder hos Skilling. Man er dækket mod tab med op til 20.000 EUR pr. investor.

Skilling er endvidere forpligtet til at opbevare kundernes midler adskilt fra egne midler i henhold til EU’s finansforordninger og MiFID reglerne via såkaldt segregerede kundekonti. Det betyder, at den enkeltes kundes konto holdes separat adskilt fra brokerens egne midler i en evt. konkurssituation. Det giver en god sikkerhed for at ens midler let kan identificeres.

Eftersom Skilling er underlagt relativt strenge minimumskrav fra EU vedrørende udbud af finansielle tjenesteydelser adskiller selskabet sig ikke nævneværdigt fra de øvrige udbydere på markedet, hvad angår ovenstående.

Man skal være opmærksom på, at Skilling ikke indberetter til de nationale skattemyndigheder, hvorfor man selv er nødt til at forestå dette. Skilling Trader gør det heldigvis let at udskrive rapporter for valgte perioder, hvor såvel realiseret som urealiseret nettoresultater inkl. finansieringsomkostninger fremgår. Rapporten kan udtrækkes til fx Excel eller lignende ved i Positionsoversigten i bunden af webtraderen at vælge History og Download.

Kundeservice

Det er meget let at komme i kontakt med Skillings kundeservice, som udover at have engelsktalende medarbejdere ansat også har svensk og norsktalende medarbejdere. Både Skillings hjemmeside og Skilling Trader platformen udbydes endvidere på svensk og norsk.

Man kan kontakte Skilling via telefon fra mandag til fredag mellem kl. 8 og 17 CET. Man kan endvidere emaile eller man kan åbne en Live Chat fra mandag til fredag mellem kl. 4 og 21 CET.

Skilling har ligeledes udviklet en omfattende FAQ/Help centre, hvor det er muligt at finde mange svar på de mest forekommende spørgsmål.

Alt i alt tilbyder Skilling en super kundeservice, hvor det er betryggende, at man som oftest kan komme i kontakt med medarbejdere, som taler ens eget sprog.

 

Sådan åbner man en konto i tre lette trin

Første trin til at åbne en konto i tre lette trin er på Skillings hjemmeside at klikke på Sign up øverst til højre, hvor man skal udfylde en formular med ens email, password. mv. Samtidig skal man vælge valuta til kontoen. Det er muligt senere at åbne konti i andre valutaer, hvis man ønsker dette. Til sidst klikke på Create account, jf nedenfor.

Herefter kan man fortsætte med tilmeldingen eller straks afprøve demokontoen, som man kan bruge til at lære Skilling Trader platformen nærmere at kende, jf. billedet nedenfor.

Trin 2 indbefatter at man vælger at fortsætte med registreringen, hvorved man skal udfylde forskellige oplysninger om sit kendskab til værdipapirhandel, tidligere erfaring mv. Man skal desuden indsende identifikation og legitimation på en selv. Tax Identification Numer er ens CPR nummer. Denne type oplysninger er brokeren forpligtet til at indhente på samme måde som f.eks. danske banker er.

Trin 3 består i at overføre penge til sin konto, hvilket man skal gøre, hvis man ønsker at åbne positioner.

Der er flere muligheder for at indsætte penge på sin handelskonto og det er ligeledes let at hæve dem igen. Typisk vil det ikke være forbundet med omkostninger fra Skillings side alt efter hvilken betalingsmetode man anvender til overførsel. Visse betalingstjenester kan dog opkræve gebyrer for overførsler. Man skal sørge for at overførslen kommer fra en konto/betalingskort i samme navn, som man har registreret sig i hos Skilling.

Udover almindelig bankoverførsel kan det anbefales at bruge enten betalingskort f.eks. VISA eller Mastercard. Sidstnævnte overførsler registreres typisk med det samme, hvorimod en bankoverførsel kan tage nogle dage. Vær evt. opmærksom på, hvad ens egen bank måtte opkræve af vekselgebyrer hvis man f.eks. overfører EUR eller USD fra en konto i DKK i ens egen bank.

 

 

 

Efter at have udført de tre trin i forbindelse med kontooprettelsen og man efterfølgende er blevet godkendt af netbrokeren, kan man gå i gang med at handle. Læs nærmere ovenfor om hvordan man åbner en handel eller brug evt. Skilling Assistant, der som beskrevet ovenfor, som kan guide dig igennem din første handel.

Konklusion

Skilling er en glimrende broker og det skandinaviske islæt er bestemt en fordel. Brokeren er især velegnet til tradere, der ønsker valgmulighed mellem flere overskuelige og brugervenlige handelsplatforme med masser af teknisk analyse værktøjer og mulighed for at foretage handler med lav eksponering med lave handelsomkostninger. Grafværktøjerne og udbuddet af instrumenter medvirker ligeledes til at gøre platformen til en fornøjelse at handle på. Det er for nærværende ikke muligt at åbne en konto i DKK, men forhåbentligt vil dette blive muligt på et senere tidspunkt.

Skilling er som EU baseret netbroker underlagt skrap lovgivning, og man er som detailinvestor derfor godt stillet. Er man nybegynder, vil det give ekstra tryghed at vide, at man ikke kan risikere mere end sit kontoindestående.

Eftersom Skilling er en udenlandsk baseret broker, er man selv forpligtet til at indberette sit nettoresultat til SKAT og sørge for at gemme behørig dokumentation for dette. Heldigvis giver platformen forholdsvist gode muligheder for at trække historik ud til dette formål.

Vil man gerne prøve handelsplatformen af anbefaler vi, at man gør brug af den gratis demokonto forinden man handler med rigtige penge. Man kan også bruge demokontoen til fx at afprøve strategier eller andet.

 

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er Skilling?

Skilling er en skandinavisk ejet netbroker, som siden 2018 har tilbudt CFD handel i en lang række aktivklasser til konkurrencedygtige priser på forskellige brugervenlige handelsplatforme.

Er Skilling sikkert?

Ja, Skilling er godkendt som udbyder af investeringsservice af de cypriotiske myndigheder og er dermed underlagt stramme EU baserede krav om beskyttelse af detailinvestorer. F.eks. er man som detailinvestor dækket med op til 20.000 EUR i tilfælde af konkurs eller uregelmæssigheder hos Skilling.

Hvad kan man handle hos Skilling?

Skilling tilbyder CFD handel i over 900 forskellige instrumenter såsom enkeltaktier, aktieindeks, råvarer, valutakryds samt kryptovaluta.

Hvad koster det at handle aktier baseret på CFD´er hos Skilling?

Man betaler ikke kurtage når man handler aktier baseret på CFD´ er hos Skilling. I stedet opkræves man det spread, som broken har fastsæt, dvs. forskellen mellem køb og salg, hvilket udgør det spread som den pågældende aktie handles til på børsen plus et tillæg.

 

image_pdfimage_print
Del denne artikel