Handel i FTSE indekset

Udgivet: 1. september 2023

Det engelske FTSE 100-indeks (Footsie) dækker de 100 børsnoterede selskaber på London Stock Exchange med den største markedsværdi. Indekset styres af FTSE Group, som er et datterselskab til London Stock Exchange Group. Indekset fik sin debut den 3. januar 1984, og er i dag blandt de mest benyttede aktieindeks i verden. I daglig tale kaldes indekset for “footse”. Blandt de største selskaber er BP og British American Tobacco.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Som daytrader kan man opfatte FTSE som en mere rolig pendant til det tyske DAX-indeks. FTSE handles ligesom DAX primært, mens det engelske aktiemarked er åbent, altså mellem kl. 9.00-17.30. FTSE bevæger sig ofte i de samme bølger som DAX, men ofte med mindre udsving, og derfor kan den være et godt alternativ eller supplement til DAX for dem, der har et mere roligt sind. Udsvingene og gevinstpotentialet er til tider lidt mindre, men det vil tabene til gengæld også være.

For traderne bag daytrader.dk er FTSE en af vores absolutte favoritter. Det skyldes, at den ikke helt har den samme vildskab som DAX, men stadig er i god bevægelse. Arbejder man med et snævert stop-loss kan DAX være farlig, mens FTSE typisk er lidt mere rolig.

FTSE indekset kan bl.a. handles i form af CFD´er via handelsplatformen AvaTrade, hvor kontrakter hedder “UK_100”. Denne kontrakt er gearet med en faktor 20.

Nedenfor kan du se en aktuel dagsgraf for FTSE100 indekset:


image_pdfimage_print
Del denne artikel