CFD-handel – sådan gør du!

Udgivet : 10 August 2015

De fleste daytradere køber og sælger typisk ikke selve det aktiv, de ønsker at handle, f.eks. en aktie i Pandora eller Vestas. I stedet handler en daytrader ofte CFD-kontrakter eller futures.  CFD-kontrakter er et gearet finansielt instrument, der præcist afspejler de underliggende aktiver, som f.eks. kan være aktier, indeks, råvarer, valutakryds mv.

Det betyder, at man kan bruge en CFD til for eksempel at spekulere i et faldende marked, hvilket mange benytter sig af. Det kan du gøre hos mange forskellige platforme, blandt andet handelsplatformen Markets.

At instrumentet er gearet betyder, at man låner penge af handelsplatformen til at spekulere for, hvorved man øger sin indsats. Det er netop gearingselementet, der gør, at man har mulighed for at mangedoble sin gevinst, men desværre også sit tab. Dette kan du læse mere om her. Fordelen ved at anvende CFD kontrakter frem for futures er især, at det er muligt at handle med en langt mindre eksponering i den enkelte position.

Vil du daytrade? Vi anbefaler handelsplatformen Markets Se mere

CFD står for Contract For Difference eller på dansk differencekontrakt. En CFD-kontrakt indeholder en aftale mellem to parter om at afregne forskellen mellem en aftalekurs og en fremtidig markedskurs. Det lyder indviklet, men det er det ikke. Brokeren bag handelsplatformen klarer alt papirarbejdet, og som daytrader skal man blot trykke ”køb” eller ”salg”, hvis man ønsker at købe eller sælge markedet. De handelsomkostninger man betaler indeholdes typisk i spreadet, dvs. forskellen mellem mellem købsprisen og salgsprisen, som defineres af handelsplatformen (ved handel med aktier skal man hos visse brokere ligeledes betale kurtage). Beholder man sin CFD-position natten over skal man endvidere betale en renteomkostning, idet gearingselementet jo medfører, at man låner penge af handelsplatformen til sin investering.

Her lægger en trader op til køb af DAX med en gearing på 10 kroner på tic. (se prisen per tic øverst til højre) Det sker på handelsplatformen ETX Capital. Handlen vil typisk gå igennem i det sekund, man trykker på enten "køb" eller "sælg".
Her lægger en trader op til køb af en DAX kontrakt med en gearing på 10 kroner pr tick/kurspoint. (se prisen pr tick øverst til højre). Du kan for eksempel handle med CFD hos handelsplatformen Markets.

Der findes CFD-kontrakter, der dækker det meste af markedet. F.eks. aktier, obligationer, ETF´er, aktieindeks, dollarindeks og forskellige former for råvarer lige fra prisen på guld, olie, soyabønner og sågar sukker, mælk, slagtekvæg og grise. Hvad du præcis kan handle, afhænger af, hvad din brokers handelsplatform tilbyder.

Billedet viser en lille oversigt over nogle af de mest populære CDF-produkter på handelsplatformen ETX Capital. Læg mærke til, at CFD-kontrakter typisk har andre navne, end de gængse. Navnene afviger fra handelsplatform til handelsplatform, og det kan være ganske forvirrende. Det tyske index, DAX, kaldes på denne handelsplatform "Germany 30"
Billedet viser en lille oversigt over nogle af de mest populære CFD-produkter på handelsplatformen ETX Capital. Læg mærke til, at CFD-kontrakter typisk har andre navne, end de gængse. Navnene afviger fra handelsplatform til handelsplatform, og det kan være ganske forvirrende. Det tyske index, DAX, kaldes på denne handelsplatform og mange andre “Germany 30”. Du kan finde kontrakterne og handle dem hos handelsplatformen Markets.

Sådan shorter du aktier eller hele markedet med CFD’er

Er du interesseret i at vide mere om, hvordan du kan benytte CFD’er til at tjene penge i et faldende marked, så se den følgende video om, hvordan man gør i praksis på handelsplatformen Markets:

Gratis kurser i aktiv trading. Se vores automatiske forløb. Online kurser i trading
image_pdfimage_print
Del denne artikel
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kommentarer

  • Relateret
  • Seneste
  • POPULÆRE