Island reversal

Udgivet: 29. juli 2022

Normalt fremstår likvide aktiekurser som sammenhængende og glidende, fordi sælgere og købere konstant står i kø for at byde i forhold til den aktuelle kurs. Men af og til opstår der et fænomen i aktiekursen, hvor prisen ”springer” så meget op eller ned, at der opstår brud på grafen, hvor den nye pris helt afskæres fra den forudgående pris. Det sker typisk i forbindelse med en stærk optrend eller nedtrend, der pludselig forstærkes af en nyhed i trendens retning. I den situation overtager køberene eller sælgerne helt, og der opstår et ”hul” i prisen.

Du kan handle strategien via handelsplatformen Markets. Hos Markets, hvor du også afvikle dine handler via et enkelt klik på køb eller sælg-knappen.

Gratis forløb: Professionel trader Tom Hougaard afslører sine strategier. Tilmeld dig her

Daytradere kalder et sådan hul for et ”gap”. Man kan finde ”gaps” hver eneste dag, hvis man sammenligner lukkekursen for en given aktie med den næste dags åbningskurs. Det skyldes, at prisen på aktien er blevet reguleret i børsens lukketid, fordi der selvsagt også kommer nyheder ud i den periode. Gaps midt i en tradingdag er langt mere sjældne.

Et ekstremt gap i Google. Dette gap opstod i juli 2015 op til et regnskab. Markedet blev så begejstret, at køberne fuldstændig overtog. På grafen er der dog endnu ikke tale om en "island", fordi det kræver, at prisen foretager samme type fald i nedadgårende retning.
Et ekstremt gap i Google. Dette gap opstod i juli 2015 op til et regnskab. Markedet blev så begejstret, at køberne fuldstændig overtog. På grafen er der dog endnu ikke tale om en “island”, fordi det kræver, at prisen foretager samme type fald i nedadgårende retning.

Der findes mange strategier for trading af simple gaps, men i denne artikel vil vi beskæfte os med et særligt gap, nemlig det, der kaldes ”island gap” og som kan handles ved hjælp af en strategi, der kaldes ”island reversal”.

Et ”island gap” opstår, når et gap op eller ned i kursgrafen efterfølges af et tilsvarende gap i modsat retning (typisk inden for få dage). Det betyder, at der opstår en lille ø [en island] midt i kursgrafen, hvor et stykke af grafen er fuldstændig afskåret fra resten. Island gaps er interessante, fordi de er udtryk for, at den følelse af panik eller begejstring, der pludselig opstod i markedet, da det første gap indtrådte, nu fuldstændig er forsvundet. I stedet vender stemningen totalt, og ofte vil der opstå en trend i modsat retning, der fortsætter i et stykke tid.

Gratis kurser i aktiv trading. Se vores automatiske forløb. Online kurser i trading

Som daytrader kan man udnytte denne særlige situationen i markedet ved at følge med strømmen op eller ned. For at gøre dette kan man lægge et køb eller et salg (alt efter om gap lukkes op eller ned) umiddelbart efter, at hullet er lukket. Ofte er det svært at vide, om der opstår en island, så derfor kan den resulatatorienterede trader lægge en ordre ind i området og vente på, om det skulle ske. Man skal dog overvåge sin ordre nøje, for oftest vil prisen bare stille og roligt og jævn lukke det første gap, og der opstår derfor intet ”island”. I de tilfælde er der ikke nødvendigvis tale om en solid handel.

Eksempel på island reversal-strategien. Prisen springer både op og ned, og der opstår "små øer" på grafen. I det øjeblik øen skabes, kan man som daytrader forsøge at følge med trenden.
Eksempel på island reversal-strategien. Prisen springer både op og ned, og der opstår “små øer” på grafen. I det øjeblik øen skabes, kan man som daytrader forsøge at følge med trenden.
image_pdfimage_print
Del denne artikel