Handel i DAX-indekset

Udgivet: 1. september 2023

Deutscher Aktienindex (forkortet DAX) er et tysk aktieindeks, der består af de 40 mest handlede aktier på Frankfurter Wertpapierbörse. Blandt de største selskaber er Siemens, Daimler, Adidas, BMW, Deutsche Bank og Volkswagen Group.

DAX-indekset startede den 30. december 1987 og er i dag blandt de mest benyttede indeks i verden. Indekset handles primært mellem 9.00 og 17.30 dansk tid. Det er den periode, hvor det tyske aktiemarked er åbent. Som trader kan man hos mange brokere også handle indekset både før og efter lukketid, da DAX futures-markedet er åbent mellem kl 8.00 og 22.00 dansk tid. Enkelte steder kan man handle DAX-indekset døgnet rundt, men dette vil vi som udgangspunkt ikke anbefale, da indekset her udelukkende er styret af, hvad der sker på andre markeder, primært det amerikanske aktiemarked. Samtidig opererer brokerne ligeledes med nogle forholdsvis store spreads i dette tidsrum.

Men kort sagt, så bør DAX-indekset altså handles i dagtimerne, og det kan være en udfordring for alle dem, som har et job i dagtimerne. Hvis det giver mere mening for dig at handle om aftenen, så læs denne artikel.

Er du interesseret i at handle DAX, har vi skrevet en større guide til hvordan du kan gribe det an. Find den her.

På børsen i Frankfurts hjemmeside kan du se mere om de specifikke selskaber, som aktuelt er at finde i indekset på den tyske børs hjemmeside.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

DAX-indekset er blandt de mest populære markeder blandt danske og europæiske tradere og er blandt andet den kendte danske daytrader Tom Hougaards favorit-marked. Årsagen til, at DAX-indekset er så populært er, at det er det stærkeste og mest likvide i Europa, og at det ofte har en stor volatilitet. En del tradere, inkl. Tom Hougaard, undlader ofte, men ikke altid at handle de første 5 minutter efter åbningen, hvor markedet af og til kan være kaotisk, men derefter er DAX godt at handle fra 9.05-11.30, og igen efter frokost fra 12.30 og frem det tyske aktiemarkeds lukning kl. 17.30.

Man kan bl.a. handle DAX-indekset i form af CFD´er hos handelsplatformen AvaTrade, under kontraktnavnet “Germany_40”. Kontrakten er gearet med en faktor 20.

Under grafen kan du se flere input til, hvordan du kan handle DAX.

Dagsgraf for DAX indekset:


Graf: Tradingview.com

DAX-indekset kan som nævnt være ret vildt i perioder, men da det har åbent i dagtimerne i Danmark, er det et af de mest attraktive markeder at handle for danske – og europæiske – daytradere. Vil man gerne i gang med at handle det på en lidt forsigtig måde, kan vi anbefale en solid strategi, kan vi anbefale at prøve den følgende strategi af, fra den danske trader Hans Henrik Nielsen.

Gratis kurser i aktiv trading. Se vores automatiske forløb. Online kurser i trading

image_pdfimage_print
Del denne artikel