Handel med DAX aktieindekset

Udgivet : 08 June 2018

Deutscher Aktienindex (forkortet DAX) er et tysk aktieindeks, der består af de 30 mest handlede aktier på Frankfurter Wertpapierbörse. Blandt de største selskaber er Siemens, Daimler og BASF. DAX begyndte den 30. december 1987, og er i dag blandt de mest benyttede indeks i verden. Se mere her om indekset og om de specifikke selskaber, som aktuelt er at finde i indekset på den tyske børs hjemmeside.  DAX-indeks handles primært mellem 9.00 og 17.30 dansk tid. Det er den periode, hvor det tyske aktiemarked er åbent. Som trader kan man hos mange brokere også handle indekset både før og efter lukketid, idet futures-markedet er åbent mellem kl 8.00 og 22.00 dansk tid. Enkelte steder kan man handle indekset døgnet rundt, men dette vil vi som udgangspunkt ikke anbefale, da indekset her udelukkende er styret af, hvad der sker på andre markeder, primært det amerikanske aktiemarked. Samtidig opererer brokerne ligeledes med nogle forholdsvis store spreads i dette tidsrum.

Gratis forløb: Professionel trader Tom Hougaard afslører sine strategier. Tilmeld dig her

DAX-indekset er blandt de mest populære markeder blandt danske og europæiske tradere og er blandt andet den kendte danske daytrader Tom Hougaards favorit-marked. Årsagen til, at DAX-indekset er så populært er, at det er det stærkeste og mest likvide i Europa, og at det ofte har en stor volatilitet. En del tradere, inkl. Tom Hougaard, undlader ofte men ikke altid at handle de første 5 minutter efter åbningen, hvor markedet af og til kan være kaotisk, men derefter er DAX godt at handle fra 9.05-11.30, og igen efter frokost fra 12.30 og frem det tyske aktiemarkeds lukning kl. 17.30.

Handler man DAX-indekset hos ETX Capital, så skal man søge på “Germany”, hvorefter kan man finde produktet: “Germany 30 – Daily Rolling”. Man skal være opmærksom på, at man her handler indekset i form af en gearet CFD. Man kan også handle selve DAX-futuren via f.eks. ETX i form af en CFD. Denne benævnes “Germany 30 Fut” efterfulgt af førstkommende udløbsmåned (udløber hvert kvartal). Alternativt kan man handle denne direkte på futures-markedet via andre udbydere, men på futures-markedet har man ikke mulighed for at handle med de samme lave indsatser/eksponeringer, og derfor anbefaler vi at starte på ETX eller en lignende handelsplatform. Du kan læse vores anmeldelser af forskellige platforme her.

Under grafen kan du se flere input til, hvordan du kan handle DAX.DAX-indekset kan som nævnt være ret vildt i perioder, men da det har åbent i dagtimerne i Danmark, er det et af de mest attraktive markeder at handle for danske – og europæiske – daytradere. Vil man gerne i gang med at handle det på en lidt forsigtig måde, kan vi anbefale en solid strategi, som er beskrevet af Hans Henrik Nielsen fra Markettimer. Du kan se strategien i videoen herunder, og her vises det, hvordan man kan handle markedet på ETX Capital. Vi anbefaler at benytte den på enten 5-minutters-grafer eller 15-minutters grafer.

image_pdfimage_print
Del denne artikel
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Tags:

Kommentarer

  • Relateret
  • Seneste
  • POPULÆRE
Der er ingen relateret indlæg