Kiler

Udgivet: 4. august 2015

Kiler er – ligesom trendkanaler – væsentlige i forhold til at forstå udviklingen i et marked, og kan på samme måde som trendkanaler også udløse salgs- og købssignaler.

Du kan bruge tegneværktøjer direkte på grafen hos handelsplatformen Markets. Hos Markets kan du også afvikle dine handler via et enkelt klik på køb eller sælg-knappen.

Kiler minder også om vimpler – læs om vimpler her.

I nedenstående graf kan man se prisudviklingen på Yahoo-aktien i de senste to år, i perioden august 2013-august 2015. Grafen former i perioden fra efter 2013 og et år frem en kile-agtig, som brydes i august 2014. Dette brud er markeret med en pil på grafen og viser den købsmulighed, der opstod i aktien.

 

Kiler inden for graf-analyse
Yahoo-aktien former en kile i perioden oktober 2013-august 2014, og bruddet på kilen repræsenterer en købsmulighed. (graf og data fra Euroinvestor.dk)

 

I dette tilfælde gav kilen altså et købssignal, men i andre situationer, kan et brud på en kile i nedadgående retning naturligvis også give et salgssignal.

Dette er et eksempel på, hvordan kiler kan bruges i mere langsigtede handler, men kiler bruges af daytradere på alle mulige tidshorisonter, også de helt korte. De kan fungere ret effektivt som købs- og salgssignaler, særligt hvis de er understøttet af andre indikatorer.

 

 

image_pdfimage_print
Del denne artikel