Handel med guld

Udgivet: 1. september 2023

Guldmarkedet kan handles døgnet rundt (via futures og via CFD´er) alle hverdage, men ikke i weekenden. Markedet åbner klokken 0.00 dansk tid, natten mellem søndag og mandag, og bortset fra den korte periode mellem 23.15 og 0.00 mandag-torsdag, kan det handles døgnet rundt. Ofte anser man som trader guld for at være en slags “safe haven” forstået på den måde, at investorerne flygter ind i det “sikre” guld, hvis resten af børsmarkedet falder. Den tendens er dog aftaget i de senere år.

Guldet er aktivt og i bevægelse det meste af døgnet, og i forhold til danskere – og europæere – kan det godt handles fra morgenstunden, ved 8.00-9.00-tiden, og der er som regel en vis bevægelse i markedet om formiddagen. Mest aktivitet er der dog i perioden fra 13.00-17.00, da det er her, de amerikanske tradere møder på arbejde og begynder at handle. Så skal man kun handle guld i få timer, er dette det bedste tidspunkt. Det mest døde tidspunkt plejer at være omkring 22.00-0.00, mens der om natten dansk tid kommer udmærket gang i markederne igen, når de asiatiske tradere møder på arbejde.

Prøv vores gratis handelssignaler i aktier og valuta - LIVE Via Messenger-app

Guld kan f.eks. handles i form af CFD´er via handelsplatformen AvaTrade.com. Her hedder kontrakten “Gold”, som geares med en faktor 20.

Læs mere om, hvordan du evt. kan handle guld med en særlig strategi under grafen.


En af vores favorit-strategier i guldmarkeden er beskrevet her: “Fake move”.

Denne strategi tager udgangspunkt i, at prisen på guld i løbet af en dag ofte rykker hurtigt op eller ned, hvorefter prisen udlignes igen efter få minutter eller højest 1-2 timer og kommer tilbage til niveauet, hvor det kraftige ryk blev påbegyndt. Har du et ønske om at komme i gang med at handle guld, kan du prøve at starte med denne strategi.

image_pdfimage_print
Del denne artikel