RSI – Relative Strength Index

Udgivet: 20. august 2015

Relative Strength Index eller RSI er en momentum-indikator, som sammenligner størrelsen af de seneste gevinster med de største tab i en periode. RSI bruges som regel til at vurdere, om et marked er overkøbt eller oversolgt. Udregner man RSI på en dagsgraf, sker ud fra følgende formel:

RSI = 100 – 100/(1 + RS*).

Og her er RS=Gennemsnittet af x antal positive dage/gennemsnittet af x antal negative dage.

RSI kan dog også bruges på kortere grafer.

rsi - relative strength index

Som man kan se på grafen ovenfor, så ligger RSI i spændet mellem 0 og 100. Et marked anses af nogle for at være overkøbt, når RSI kommer op omkring 80, hvilket betyder, at markedet kan være kommet lidt for højt op, og at der er øget sandsynlighed for, at markedet vil trække sig tilbage. Tilsvarende taler man om at markedet er underkøbt, hvis RSI ligger under ca. 20, og det kan være en indikation af, at markedet kan være undervurderet, og at en stigning er mulig.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Bruger man RSI som trader, skal man være opmærksom på, at store stigninger og drop i prisen kan påvirke RSI og skabe falske salgs- og købssignaler. Det er derfor bedst at bruge RSI som et supplement til andre indikatorer eller andre elementer i teknisk analyse, og man bør ikke handle efter RSI uden at se på andre faktorer også.

Du kan nemt indsætte denne indikator direkte på din kursgraf hos handelsplatformen Markets. Hos Markets kan du også afvikle dine handler via et enkelt klik på køb eller sælg-knappen. Hos Markets finder du et stort udbud af indikatorer.

Del denne artikel