Køb Ripple (XRP). Sådan kommer du i gang!

Udgivet: 5. juli 2020

Ideen bag Ripple blev født allerede i 2012, og i dag Ripple en af de førende kryptovalutaer på markedet. Ripple er dog langt mere end blot en valuta. Ripple-protokollen er betegnelsen for en teknologisk infrastruktur, der skal gøre det meget nemmere at overføre valuta mellem lande og verdensdele. Ripple har allerede en fuld funktionsdygtig teknologi, og firmaet samarbejdermed mere end 90 banker i hele verden, blandt andet Bank of England, om at udvikle et stadigt hurtigere og mere solidt system til overførsel af valuta. Det er derfor, at investering og køb af Ripple har været særdeles populært på det seneste.

Du kan spekulere i prisen på Ripple (XRP) via handelsplatformen Markets.

Her er et overblik over, hvad du bør vide om Ripple og kryptovalutaen XRP:

  1. Hvordan kan man købe Ripple (XRP)?
  2. Den lette måde: Sådan køber man Ripple via en kontrakt
  3. Hvad koster det at købe ripple?
  4. Hvorfor købe ripple?
  5. Hvem står bag ripple?
  6. Hvad er kursen på ripple?
  7. Hvordan køber man ripple med en wallet?
Du kan investere i Bitcoin, Ethereum, Ripple, m.fl. hos Markets. Se mere her
Ripple som den ser ud i fysisk version

Når man i dag laver bankoverførsler, for eksempel via SWIFT-systemet, kan der typisk gå flere dage, før pengene når frem. Det skyldes blandt andet, at pengene skal gå igennem flere forskellige instanser og godkendes af flere banker, før de er fuldt overført.

Det problem løser Ripple i stedet på få sekunder via deres avancerede blockchain-teknologi. Idéen er, at den digitale valuta, Ripple, bruges som en slags ”bro” mellem de forskellige lande og kontinenter, så en overførsel af mexicanske peso til for eksempel danske kroner, sker med Ripple som bindeled. Selve Ripple protokollen kan dog også bruges til overførsel af gammelkendte valutaer uden den interne Ripple-valuta som bindeled, og det er netop denne samlede teknologiske løsning, der kan være meget attraktiv for bankerne i fremtiden.

Folkene bag Ripple mener, at behovet for hurtig transaktion mellem verdensdele er voldsomt stigende i disse år. For få år siden skete de store overførsler af valuta typisk mellem globale virksomheder, og her gjorde en ventetid på flere dage ikke så meget. Behovet har imidlertid ændret sig i takt med fremkomsten af virksomheder som for eksempel Uber og Airbnb. Her er det pludselig millioner af helt almindelige mennesker, der hver dag har brug for at sende små pengeportioner rundt mellem verdensdelene, og det er netop her, at Ripple kan få afgørende betydning.

Hurtige transaktioner kan i dag også udføres af for eksempel VISA og Paypal, men i modsætning til de systemer, så er Ripple-strukturen åben for alle forstået på den måde, at alle frit kan bygge deres service oven på teknologien.

Ripple er derfor i virkeligheden betegnelsen for tre ting:

1. Et åbent betalingsnetværk, der lader alle sende og modtage penge over alt i verden
2. En distribueret vekselbørs, hvor alle kan veksle valutaer til den bedst mulige kurs.
3. En møntfod kaldet Ripples (XRP), der kan fungere som ”bro” og værdiskaber til hele strukturen.

Hvordan kan man købe Ripple (XRP)?

Ripples underliggende valuta kaldet XRP og handles på en lang række platforme verden over. Det er dog få platforme, der lever op til den finansielle lovgivning i EU. Det gælder for eksempel handelsplatformen Markets, der er godkendt af de europæiske myndigheder.

Man kan handle Ripple på to måder:

Den lette måde: Man spekulerer i prisen på Ripple via en såkaldt CFD-kontrakt, der præcist følger kursudviklingen på Ripple.

Eller: Man køber opretter en såkaldt crypto-wallet, og anskaffer sig siden Ripple. Dette er desværre lidt besværligt og ofte skal du først anskaffe dig bitcoins, der siden skal veksles.

Denne lette måde: Sådan køber man Ripple via kontrakt

Hvis du ikke ligefrem skal bruge Ripple, men alene ønsker at spekulere i kursudviklingen, så anbefaler vi, at man nøjes med at købe en kontrakt, der automatisk følger prisudviklingen. Dette rummer også en række fordele: Man behøver ikke at oprette en “wallet”, og man behøver ikke bekymre dig om veksling og koder. Desuden har du mulighed for at handle på en platform, der er underlagt den EU-baserede finansielle lovgivning. Dette giver dig samtidig visse rettigheder. Hvis den børs, som du handler på, går konkurs, vil du havde sikret dit indskud op til en vis beløbsgrænse. Den ligger på 20.000 euro.

Et andet problem er, at uregulerede krypto-børser er meget udsatte for at blive hacket, hvorefter man som investor kan risikere at tabe alle sine penge. Det skete for eksempel i 2014, hvor verdens dengang største bitcoin-børs, Mt. Gox, blev hacket og 460 millioner dollars forsvandt. Siden da er flere børser blevet hacket, senest gik den sydkoreanske Youbit-børs, der gik konkurs efter et angreb, der kostede en halv milliard dollars.

Hvad koster det at spekulere i Ripple med en kontrakt?

Når du handler via en kontrakt er der normalt to omkostninger, man skal holde øje med. Det kaldes et spread og kan sammenlignes med et salær. Du kan se udgiften fra handelsplatformen Markets herunder.

Omkostningen ligger i forskellen mellem køb og salg. Køber du en Ripple (XRP), så vil du på dette tidspunkt betale 0,7032 dollars, og sælger du den umiddelbart efter, vil du kunne sælge den for 0,6908 dollars. Du betaler altså differencen i handelsomkostninger, og den ligger på 0,0124 dollars.

Spreadet svarer altså til kurtagen ved almindelig aktiehandel. Det er en omkostning, som du betaler for at handle. på samme måde som du hos bankerne betaler for at handle en aktie.. Vi har herunder sammensat en lille videoguide, som viser, hvordan man kommer i gang med handelsplatformen Markets.

Ud over spreadet så er der også en dag til dag-renten på et købe Ripple (XRP) på platformen, og den kan variere, men man kan altid finde den ved at søge på “Ripple”, klikke sig ind på kryptovalutaen og derfor kigge under punktet “Dag-til-dag-rente”.


Hvorfor købe Ripple?

Ripple er blandt de kryptovalutaer, der er steget allermest. I 2017 steg valutaen således med 36000%. Havde du derfor investeret for bare 6000 kroner ved årskiftet 2016/17, så havde du i 2018 haft mere end 2 millioner kroner i profit. Det må siges at være en god forrentning af kapitalen. Men samtidig er den meget volatil, og andre år ville man have tabt penge på at investere i kryptovalutaen. Så når man investerer i svingede kryptovalutaer bør man gøre sig klart, at der er en meget høj volatilitet.

Tanken med Ripple er som beskrevet øverst i denne artikel at kunne overføre penge lige så hurtigt og simpelt som at sende en e-mail. Ifølge revisionshuset Mckinsey sendes i dag mere end 155 trillioner dollars over landegrænserne hvert år. Alligevel er infrastrukturen omkring valutaoverførsel stadig næsten den samme som før internettet blev skabt. Med RippleNet vil Ripple forbinde alle de forskellige pengeinstanser med en digital motorvej, hvor overførsler kan foregå så hurtigt og friktionsløst som muligt. Udviklingsteamet bag Ripple har døbt denne tanke ”Internet of Value”, og det er foreløbig blevet taget godt imod af mange banker. I begyndelsen især asiatiske banker, men senest også Bank of America, American Express og Bank of England, der ser muligheder i at bruge teknologien bag Ripple til at blive langt mere effektive, hvad angår pengeoverførsler.

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her


Ripple er skabt af Arthur Britto, David Schwartz og Ryan Fugger i 2012. Virksomheden har siden opnået et hav af udmærkelser, blandt andet ”Fortune. 5 Hottest Companies in Fintech”, ”American Banker. 20 Fintech Companies to Watch” og “Fast Company. The World’s Top 10 Most Innovative Companies”.

I 2016 blev virksomheden dog også mødt af massiv kritik, da medierne begyndte at fokusere på, at firmaet selv ejede en meget stor portion Ripple selv. Dette kunne i værste fald betyde, at virksomheden kunne sælge og dermed dumpe prisen på Ripple fra det ene sekund til det næste. Sagen fandt en foreløbig afslutning i maj 2017, hvor virksomheden frivilligt gik med til at indefryse Ripples svarende til 14 milliarder dollars. Dermed ønskede man at sende et signal om høj grad af seriøsitet.
Du kan løbende følge kursen på Ripple hos coinmarketcap.com– eller se den herunder:

Kursen på Ripple (XRP) over for dollars:
Sådan køber du Ripple med en wallet

Har du valgt at købe Ripple “på den lette måde”, så behøver du ikke at læse resten af denne artikel. Her fokuserer vi i nemlig på, hvordan du kan købe Ripple som “fysiske mønter” og dernæst opbevare dem i en wallet. Det er en noget mere “nørdet” metode, der desværre kan byde på mange udfordringer.

Før du køber Ripple via en wallet, er det vigtigt at forstå præcis, hvordan en wallet fungerer. Både med hensyn til software og transaktioner. Hvis man laver en enkelt fejl med hensyn til sin wallet, kan man desværre risikere at tabe alt, hvad man har på kontoen, og derfor er den en god idé at læse denne guide, hvis du vil forsøge at købe Ripples med wallet.

En ripple-wallet er som navnet antyder en digital pung, hvor du opbevarer den værdi som dine ripples repæsenterer. En Ripple-wallet kan være en applikation, som kører på din computer, på din smartphone i form af en app. Alt dette kaldes “hot wallets”. Den anden mulighed er at bruge en “hardware wallet”, også kaldet “cold wallet”. Forskellen er, at den ene wallet er forbundet til internettet, hvor den anden slet ikke er forbundet. Du kan for eksempel skaffe dig en wallet til Ripple hos Binance.

Hvad er en private key?

Efter at du har valgt en Ripple-wallet hos for eksempel Binance, så vil du få en private key. Dette er nøglen/koden til din wallet. Det er ekstremt vigtigt, at du holder denne nøgle for dig selv. Hvis andre får adgang til din nøgle, ville de have fuld adgang til dine værdier. Når du skaber din wallet, så vil du blive bedt om at tage en kopi af din private key. Det er nu op til dig, hvordan du vil opbevare din private key. Hvis den forsvinder, så kan du ikke genskabe den, og dine penge vil være væk for altid.

Denne komplicerede måde: Sådan købes Ripple med wallet

Når du har din wallet på plads, skal du finde et sted at købe Ripple. Hvis du har oprettet dig hos Binance, skal du først overføre f.eks. Bitcoins eller Ethereum til din Binance-konto, før du kan veksle dem til Ripples. Derfor skal du finde et sted, hvor du kan købe disse kryptomønter for enten euro eller dollars og dernæst overføre dine bitcoins til ethereum videre til din wallet hos binance, hvorfefter du kan købe Ripples. Du kan følge vores guide til binance og kryptooverførsel her. Hvis du ikke orker den proces, kan du også købe Ripples af en privatperson. For eksempel igennem en kryptogruppe. Her skal man dog være meget opmærksom på evt. snyd ligesom ved alt anden handel igennem private.

Sådan sikrer du dine Ripples (den hårde og sikre metode)

Når du har fået købt Ripples – for eksempel hos Binance, kan du overføre dem til en hardware-wallets (cold wallet), hvis du ønsker ekstra sikkerhed for dine mønter og ikke stoler på Binance i det lange løb. En hardware wallet kan opbevare din private key offline, og den vil på ingen måde være eksponeret mod en computer eller mobil, som er forbundet til internettet. Hvis du opbevarer kryptovaluta offline, så mindsker du risikoen for digitalt tyveri, som er en af de største risici for folk, der investerer i kryptovaluta.

Når din hardware walle tages i brug, skabes der en gendannelsesnøgle, og du vælger en PIN-kode. Begge deles skal beskyttes ekstremt godt, så uvedkommende ikke kan få adgang. Nogle af de mest respekterede hardware-wallet for kryptovaluter kan du købe hos f.eks. Trezor eller Ledger Nano S.

Som det kan ses af ovenstående forklaring, kan det være en lidt teknisk proces at købe ripple som kryptovaluta, så mange vil opleve, at de i stedet spekulerer i krypto på kontrakt, f.eks. på den EU-regulerede handelsplatformen Markets.

Vi har også en købsguide til Ripple på vores svenske søsterside.

Oversigt over artikler om kryptovaluta:

>>> Handelsplatform til at handle kryptovaluta
>>> Daytrader.dk's foretrukne kryptovaluta
>>> Bitcoin eller Ethereum?
>>> Køb Ripple (XRP)
>>> Køb Ethereum (ether)
>>> Køb NEO
>>> Forstå bitcoin på 5 minutter
>>> Invester i kryptovaluta via profitable tradere
>>> Køb bitcoin - sådan gør du
>>> Køb Stellar Lumens
>>> Køb Bitcoin Cash
>>> Køb Ethereum Classic (ETC)
>>> Køb Cardano ADA
>>> Køb EOS
>>> Køb DASH
>>> Kryptotrader viser vejen: 330% aflast i kryptovaluta


Disclaimer: Medarbejdere hos daytrader.dk ejer positioner i Ripple (XRP).


Del denne artikel