Kom i gang med daytrading

Udgivet: 10. juni 2015

Hvis du vil igang med daytrading, anbefaler vi blandt andet at læse bogen “DAYTRADER“, der er skrevet af redaktører bag denne side. Bogen har interview med nogle af Danmarks bedste private tradere, og indeholder også en grundbog til teknisk analyse. Vi anbefaler desuden at man tilmelder sig nogle af de spændende online-undervisningsforløb under daytrader.dk. Det er en god idé at orientere sig bredt og læse mange forskellige bøger og afprøve forskellige undervisningsforløb, så man får et nuanceret syn på trading, inden man går igang.

Vi offentliggør vores handler hver dag på vores chatkanal Se vores handler LIVE

Der findes mange handelsplatforme, der har særlig fokus på kortsigtede handler, men det er naturligvis meget vigtigt at sætte sig ind i, hvad daytrading er, inden man kaster sig ud i handler i markedet. Man skal vide, at det er forbundet med risiko at trade, og man må ALDRIG handle med midler, man ikke har råd til at tabe.

Følgende tekst har fokus på Markets.com, der er en af de handelplatforme, der er bygget til daytrading:

Markets.com bruges af mange professionelle tradere, og det er et oplagt valg, hvis man ønsker at prøve kræfter med kortsigtede handler. Hos Markets.com kan man handle i tusindvis af forskellige markeder, og man kan handle med både store danske aktier, globale indekser og råstoffer såsom guld, olie osv. Hos Markets.com kan du desuden både tjene penge, når markedet falder og når det stiger, fordi man er i stand til at “shorte”.

Sådan åbner du en handelskonto hos Markets til daytrading

1. Gå indMarkets.com og udfyld din E-mail og dit ønskede password. Vælg dernæst knappen “Begynd at handle”. Du har nu oprettet din konto, og skal nu til at udfylde nu nogle få oplysninger såsom navn, telefonnummer etc. Du skal desuden også uploade noget legitimation, så din konto kan blive godkendt af handelsplatformen.

2. Sæt penge ind på din oprettede konto ved at trykke på “Min Konto” oppe til højre på skærmen, hvorefter du trykker på ”indsæt midler”. Sæt kun det beløb ind, du ønsker at handle for – for eksempel 2.000 kroner.

3. I dit handelsvindue ser du nu en liste til venstre over alle de produkter, du kan spekulere i. Hvert “+” kan foldes ud, så der viser sig endnu flere markeder.

 

Det kan være lidt forvirrende at finde rundt i de mange navne på aktier og indekser i Markets.com. Hvis man er i tvivl, kan man altid bruge det lille søgefelt op i venstre hjørne. Her er en lille liste over de mest almindelige navne.

DAX = “Germany 40”
FTSE = “UK 100”
Dow Jones = “USA 30”
SP 500 = “USA 500”

Brug for hjælp til den rette handelsplatform for dig? Chat med os

Store danske og udenlandske aktier kan nemmest findes ved at skrive navnet på selskabet i søgefeltet. Ellers kig under “shares” ude til venstre i menuen.

5. Find for eksempel ”gold” ved at søge på “gold” i søgefeltet. Her vil en skærm med guldkontrakten dukke op, samt en graf over guldprisen nedenunder.

6. Gør grafen stor ved at trykke på det lille ikon, som er placeret i højre hjørne på graf vinduet. Øverst kan du vælge om du vil se prisen på en “daglig” graf eller en minut-graf. Typisk vil en daytrader vælge “5 minutters” eller “2 minutters”-grafer.

 

7. Foretag din første handel ved at trykke “Sælg” eller “køb”. Vælg ”sælg” hvis du tror, at prisen på guld vil falde inden for de næste par minutter. Tryk ”køb”, hvis du tror, at prisen vil stige. Husk også at bestem dig for, hvor stor din position skal være under “Mængde”. Vi anbefaler at sætte denne ligeså lavt, som det er tilladt. På den måde undgår du at risikere alt for meget som nybegynder. Tryk dernæst “Placer ordre”.

 

8. Du er nu inde i en spekulation om prisen på guld. På selve grafen angives nu handlen med en vandret streg, og her kan du også se, om du er i plus eller minus på din handel. Ved at trykke på krydset kan du lukke handlen med det samme.

9. Tillykke! Du har nu foretaget din første investering i prisen på guld.

10. Når du ønsker at foretage større indsatser, er det klogt at vælge et ”Stop Loss” og et ”Take Profit”. Det vil sige, at du på forhånd definerer, hvornår din position automatisk skal lukke. På den måde risikerer du ikke at tabe mere, end du kan tåle. Dette gøres i vinduet, som kommer op, når du åbner en handel. Her kan du definere din position, inden du går ind i handlen og placere Stop Loss og Take Profit.

Du kan også ændre “Stop Loss” og “Take Profit” ved en allerede åben handel. Dette gøres ved at gå ind på din åbne position og tryk rediger.

11. Du er nu godt i gang som daytrader. Husk, at du ikke bør investere for mere, end du kan tåle at tabe. Læs i øvrigt anmeldelse af Markets.com, og de mange muligheder som handelsplatformen tilbyder.

Når du er oprettet på handelsplatformen, kan du gå i gang med at handle på alverdens markeder, men vi anbefaler dig at læse denne artikel først.

Gratis forløb: Mød de danske daytradere med succes Tilmeld

image_pdfimage_print
Del denne artikel