Handel i SP 500

Udgivet: 1. september 2023

Standard & Poor’s 500 kaldes til dagligt SP 500-indekset og er et amerikansk aktieindeks baseret på 500 store amerikanske virksomheder, blandt andre giganter såsom Google, Microsoft, Apple og Exxon. Indekset blev oprettet i 1957, og er i dag blandt verdens mest brugte. Det adskiller sig fra andre amerikanske indekser, for eksempel Nasdaq og Dow Jones, ved ikke at repræsentere en bestemt industri.

Som trader kan man handle SP 500 døgnet rundt (via f.eks. futures eller via CFD´er), men det giver mest mening at handle det, når det amerikanske aktiemarked er åbent, i perioden fra 15.30-22.00. Uden for denne periode kan indekset altså også handles, men her vil likviditeten være mindre, og derfor kan det som regel bedre betale sig at handle noget andet. Har man et fuldtidsjob om dagen, kan SP 500 eller et af de andre amerikanske aktieindekser være en god løsning, da aktiviteten her er stor i de sene eftermiddags- og aftentimer.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

SP500 indekset kan bl.a. handles i form af CFD´er via handelsplatformen AvaTrade, hvor kontrakten hedder “US_500”. Denne kontrakt er gearet med en faktor 20.

Nedenfor kan du se en aktuel dagsgraf for SP 500 indekset som CFD:


Del denne artikel