Handel i Dow Jones

Udgivet: 18. september 2015

Dow Jones-indekset, også kaldet Industrial Average er et aktiemarkeds-indeks og et flere indekser skabt af Charles Dow, som blandt andet var grundlæggeren af Wall Street Journal, som er en af de mest respekterede finansaviser i verden. Indekset går helt tilbage til 1885 og ejes i dag af S&P Dow Jones Indices.

Indekset viser udviklingen over 30 af de store aktieselskaber, og i dag er tilnavnet “industrial” mere inkluderet af historiske årsager, da de nuværende 30 firmaer ikke repræsenterer den traditionelle, tunge industri. I dag er virksomheder som Nike, Walt Disney, Coca-Cola og Apple med i indekset.

Gratis forløb: Mød de danske daytradere med succes Tilmeld

Aktierne kan naturligvis handles enkeltvis, sådan som de fleste gør, men som trader kan man handle Dow Jones døgnet rundt ved hjælp af futures, men det giver mest mening at handle det, når det amerikanske aktiemarked er åbent, i perioden fra 15.30-22.00. Uden for denne periode kan indekset altså også handles, men her vil likviditeten være mindre, og derfor kan det som regel bedre betale sig at handle noget andet. Har man et fuldtidsjob om dagen, kan Dow Jones eller et af de andre amerikanske aktieindekser være en god løsning, da aktiviteten her er stor i de sene eftermiddags- og aftentimer.


Vil du gerne i gang med at handle Dow Jones, kan du f.eks. handle den via handelsplatformen Markets, hvor indekset går under navnet “US 30”.

Hvis du vil have en simpel teknik til at handle Dow Jones Indekset, så kan du forsøge dig med Inside-bar-strategien, som du kan se i videoen herunder.

image_pdfimage_print
Del denne artikel