Handel i Dow Jones

Udgivet: 1. september 2023

Dow Jones-indekset, også kaldet Industrial Average, er et velkendt amerikansk aktiemarkeds-indeks og et flere indekser skabt af Charles Dow, som blandt andet var grundlæggeren af Wall Street Journal, som er en af de mest respekterede finansaviser i verden. Indekset går helt tilbage til 1885 og ejes i dag af S&P Dow Jones Indices.

Indekset viser udviklingen over 30 af de store aktieselskaber, og i dag er tilnavnet “industrial” mere inkluderet af historiske årsager, da de nuværende 30 selskaber ikke alene repræsenterer den traditionelle, tunge industri. I dag er bl.a. store selskaber som Nike, Walt Disney, Coca-Cola og Apple med i indekset.

Prøv vores gratis handelssignaler i aktier og valuta - LIVE Via Messenger-app

De store aktier kan naturligvis handles enkeltvis, sådan som de fleste gør, men som trader kan man handle Dow Jones døgnet rundt ved hjælp af futures eller endnu lettere CFD´er. Dow Jones giver typisk mest mening at handle, når det amerikanske aktiemarked er åbent, i perioden fra kl. 15.30-22.00 dansk tid. Uden for denne periode kan indekset også handles næsten døgnet rundt, men her vil likviditeten typisk være mindre og kursudsving ofte afhængig af andre mere eksterne faktorerHar man et fuldtidsjob om dagen, kan Dow Jones eller et af de andre amerikanske aktieindekser være en god løsning, da aktiviteten her er stor i de sene eftermiddags- og aftentimer dansk tid.

Vil du gerne i gang med at handle Dow Jones i form af CFD´er, kan du f.eks. handle den via handelsplatformen AvaTrade, hvor indekset går under navnet “US_30”.

Nedenfor kan du se en aktuel dagsgraf for Dow Jones som CFD:Hvis du vil have en simpel teknik til at handle Dow Jones Indekset, så kan du forsøge dig med Inside-bar-strategien, som du kan se i videoen herunder.

Vi anbefaler handelsplatformen Markets til effektiv trading: Klik her

image_pdfimage_print
Del denne artikel