Køb NEO – sådan investorer du i kryptovaluta

Udgivet: 16. april 2018

Mange kryptoeksperter opfatter NEO som en de kryptoer, der har allermest potentiale i fremtiden. NEO har sin base i Kina, og i stedet for ”gemme sig” for myndigheder, har NEO valgt en helt åben strategi, hvor teknologien ønsker at samarbejde med både myndigheder, virksomheder og organisationer. Målet er at blive teknologien bag fremtiden økonomi. NEO kan handles på handelsplatformen Markets.

Baggrund

NEO er navnet på en kryptovaluta og en blockchain-teknologi, der har sit udgangspunkt i Kina. NEO kan sammenlignes med kryptoteknologien Ethereum, fordi den tillader eksterne udviklere at bygge applikationer

Neo som mønt

(smarte kontrakter) oven på teknologien. Det betyder, at NEO i lighed med Ethereum kan opfattes som en slags verdenscomputer. Målet for NEO er at kunne håndtere fremtidens økonomi, den såkaldte digitaliserede ”smarte økonomi”. Den smarte økonomi er baseret på kombinationen af digitalt ejerskab, digital identitet og smarte kontrakter. NEO kan håndtere alle tre dele, og er godt på vej til at virkeliggøre drømmen om en smart økonomi. Visse dele af selskabet har et tæt samarbejde med den kinesiske regering, hvilket kan betyde et pludseligt og enormt gennembrud for NEO, hvis teknologien for alvor bliver en del af kinas digitale infrastruktur.

 

Hvordan investerer jeg i NEO?

Den lette måde
Hvis du ønsker at investere i NEO hurtigt og ukompliceret, kan du benytte dig af de handelsplatforme, der allerede er godkendt og reguleret i Europa. Det gælder for eksempel handelsplatformen Markets, der netop har implementeret NEO. Du registrerer dig som bruger hos handelsplatformen Markets, og når du har indsendt identitetspapirer kan du med det samme handle via handelsplatformen. Hos handelsplatformen Markets spekulerer du i værdien på f.eks. NEO, men du har ikke direkte adgang til dine ”digitale mønter”. Det betyder, at du f.eks. ikke kan betale andre med NEO. Som spekulant er dette dog en teknikalitet, der slet ikke påvirker dit evt. afkast, når du spekulerer i NEO. Se nedenstående video om handelsplatformen Markets.

Den komplicerede måde
Hvis du ønsker at investere i NEO og samtidig ønsker om at have adgang til de digitale NEO-”mønter”, fordi du måske drømmer om at betale for produkter og ydelser ved hjælp af NEO, så bliver processen noget mere kompliceret. (I øvrigt er NEO i sig selv ikke et betalingsmiddel. Mere om det længere nede i artiklen) Du skal samtidig indstille dig på, at du skal handle igennem uregulerede brokere, der IKKE er godkendt af de europæiske finanstilsyn. Det betyder blandt andet, at du kan få problemer med at overføre din gevinst til danske banker. Det betyder også, at du ikke er sikret i tilfælde af hackerangreb. Og netop hackerangreb har der været en del af i miljøet for kryptohandel. Hvis du alligevel ønsker at investere på denne måde, så skal du først oprette en wallet igennem f.eks. coinbase. Dernæst kan du f.eks. overføre penge fra din bank til coinbase. Næste skridt er at oprette en wallet hos f.eks. Binance, hvor du kan handle NEO. Du skal til sidste overføre f.eks. Litecoin, Bitcoin eller Ethereum fra coinbase til Binance, hvorefter du kan bruge disse til at spekulere i NEO. Se vores guide til Binance her.

Du kan investere i Bitcoin, Ethereum, Ripple, m.fl. hos Markets. Se mere her

Hvad er NEO? – baggrund

NEO kan i princippet implementeres i alle virksomheder, der driver handel på verdensplan. Platformen retter sig imod en ny økonomi, der gør det muligt at digitalisere og verificere ejendele og værdier og også gennemgøre sikre og validerede transaktioner direkte mellem leverandøren og kunden.

De ældste kryptovalutaer – for eksempel bitcoin – blev skabt som betalingsenheder, og de havde til hensigt af konkurrere med traditionelle banker og nationaløkonomier og på den måde give ”økonomien tilbage til folket”. De nye kryptovaluater som for eksempel NEO og Ethereum er langt mere end blot betalingsløsninger. NEO er på den måde både en kryptovaluta og en open source blockchain-teknologi, hvorpå man kan udvikle applikationer (smarte kontrakter). I NEOs tilfælde fokuserer teknologien særligt på at kombinere blockchain-teknologi med en reguleret og myndighedsgodkendt økonomi.

Det fokus gør fuldstændigt op med kryptovalutaernes oprindelige drøm om at være ”folkets økonomi”, men til gengæld gør det NEO til en særdeles attraktiv løsning for etablerede virksomheder, organisationer og mydigheder alene af den grund, at alle disse organisationer som udgangspunkt IKKE ønsker at bruge en ureguleret, anonymiseret og uigennemskuelig teknologi.

Grundlægger Da HongFei i medierne.

NEO bruger derfor blandt andet en konventionel verficeringsmetode til digital identitet af brugerne, der rent faktisk er godkendt af myndighederne globalt (metoden er kendt som Public Key Infrastructure X.509 standard). Det betyder, at NEO bygger sin løsning på et solidt fundament af tillid – også i en økonomi, der ellers som udgangspunkt kan være decentral.
Selvom NEO ofte sammenlignes med Ethereum, så bruger NEO også en anden protokol i forhold til sin vestlige ”konkurrent”. Ethereum benytter sig af  PoW (Proof of Work), imens NEO benytter sig af dBFT (Delegated Byzantine Fault Tolerance). Det betyder, at NEO ikke er nær så decentral som Ethereum, men til gengæld kan NEO skyde transaktioner afsted langt hurtigere end Ethereum. Det betyder, at NEO rent faktisk er skalerbar i forhold til at blive brugt i en global økonomi. Det er Ethereum ikke på nuværende tidspunkt.

En anden forskel er, at NEO ikke kan blive udsat for en såkaldt FORK. En FORK bruges, når softwaren bag teknologien skal opdateres. En FORK er ikke som udgangspunkt dårlig, men det kan den blive, hvis den ender med at skabe uenighed blandt minere og programmørerer, der udvikler den enkelte krypto. Hvis uenigheden bliver dyb nok kan det ene med, at kryptovaluaen simpelthen deles op i to, hvilket for eksempel skete med Bitcoin og Bitcoin Cash eller Ethereum og Ethereum Classic.

Du kan investere i Bitcoin, Ethereum, Ripple, m.fl. hos Markets. Se mere her

NEO er opbygget på en anden måde, så en FORK simpelthen ikke er mulig. I stedet skal der rent teknisk altid opnås 66% enighed i systemet. Det er en enorm fordel for mydigheder, virksomheder og organisationer, at systemet på den måde er stabilt og ikke pludselig risikerer at blive delt i to, tre eller fire nye teknologier.

NEOs valuta hedder NEO, men systemet opererer også med en anden kryptovaluta kaldet GAS. NEO-mønten skal egentlig forstås som en slags aktie i selskabet NEO, der i princippet giver ejeren rettigheder til stemme om bogføring, ændringer i netværket etc. GAS fungerer i højere grad som den dagligdagsvaluta for teknologien.

Hvem står bag?

NEO blev etableret i 2014 af kineserne Da HongFei og Erik Zhang, der også står bag selskabet OnChain. Selskabet OnChain udvikler en decentralised netværks arkitektur og samarbejder samtidig tæt med kinesiske myndigheder og virksomheder. Når en kinesisk virksomhed benytter sig af OnChains teknologiske arkitektur bliver de samtidig koblet op på NEO og den decentrale, smarte økonomi. Det betyder, at OnChain og NEO er meget stærke sammen og også står godt i forhold til kinesiske mydigheder. NEO har samtidig et tæt samarbejde med det såkaldte City of Zion (CoZ), der er et uafhængig netværk af udviklere, oversættere og designere, der hele tiden arbejder på at gøre NEO bedre.

NEO samarbejder desuden med Microsoft China om forskellige udviklingsprojekter.

Hvad er perspektiverne for NEO?

Med en avanceret teknologi, der er målrettet fremtidens smarte økonomi står NEO særdeles stærkt, hvis selskabet formår at slå igennem. NEO har fra begyndelsen valgt at samarbejde med myndighederne, og det betyder, at NEO er blandt de få krypto-teknologier, der lever om til internationale standarder om brugeridentitet. På den måde ligger NEO langt fra kryptovalutaerne oprindelige drøm om at stå uden for myndighedernes søgelys, men til gengæld kan NEO nyde godt af mange samarbejdsmuligheder med både regeringer, virksomheder og organisationer. Teknologisk har NEO også en lang række fordele i forhold til konkurrenter som for eksempel Ethereum. Det gælder standarder for identitet, men også transaktionshastighed, skalerbarhed og stabilitet. Kinesiske myndigheder samarbejder helst med kinesiske virksomheder, og her har NEO også en stor fordel over for Ethereum, når det gælder udbredelsen til det enorme kinesiske marked. NEO står klar med en løsning for den fremtidige, smarte økonomi, og hvis det officielle Kina for alvor omfavner NEO, kan det give et ekstremt løft til NEO som kryptovaluta.

Oversigt over artikler om kryptovaluta:

>>> Handelsplatform til at handle kryptovaluta
>>> Daytrader.dk's foretrukne kryptovaluta
>>> Bitcoin eller Ethereum?
>>> Køb Ripple (XRP)
>>> Køb Ethereum (ether)
>>> Køb NEO
>>> Forstå bitcoin på 5 minutter
>>> Invester i kryptovaluta via profitable tradere
>>> Køb bitcoin - sådan gør du
>>> Køb Stellar Lumens
>>> Køb Bitcoin Cash
>>> Køb Ethereum Classic (ETC)
>>> Køb Cardano ADA
>>> Køb EOS
>>> Køb DASH
>>> Kryptotrader viser vejen: 330% aflast i kryptovaluta


image_pdfimage_print
Del denne artikel