15 gode tips til daytraderen

Udgivet: 5. februar 2023

Vejen frem mod at blive en profitabel trader kan godt være længere end de fleste tror. Mange nye daytradere sætter 10.000-20.000 DKK ind på deres trading-konto, trader intensivt i nogle måneder, taber deres penge og vender aldrig tilbage igen.

Hvis du som ny trader gerne vil undgå det, eller hvis du har lidt erfaring og har overlevet denne første fase, så er her 15 tips til, hvordan du bliver en bedre daytrader:

  1. Start småt
  2. Hav en strategi, og hold dig til den
  3. Vælg den rette broker/handelsplatform
  4. Hav godt styr på stops og targets
  5. Sæt regler op for dig selv. Skriv dem ned, og følg dem
  6. Følg med i nyhederne
  7. Lær nogle få markeder at kende, og fokuser på dem
  8. Uddan dig selv
  9. Før en log over dine trades
  10. Handl ikke for kortsigtet – eller for langsigtet
  11. Handl med trenden
  12. Vær god til at skifte mening – og retning
  13. Find en trading-buddy
  14. Analyser markedet på flere tidshorisonter
  15. Lad være med at jagte markedet

1. Start med lav risiko

Hvis du har fulgt med i medierne, har du helt sikkert hørt om daytradere, som har tjent flere millioner på en enkelt handel, eller tocifrede millionbeløb over et år. Du har måske også en ide om, at du relativt hurtigt gerne vil supplere din egen indtægt med daytrading, og måske begynde at leve af det om 2-3 måneder.

Glem alt dette.

Hvis du gerne vil blive profitabel inden for daytrading, og leve af det med tiden, så vær indstillet på, at det er en lang proces. Alle erfaringer viser, at hvis du efter et halvt år er gået i 0 eller har klaret dig igennem med et lille minus, så skal du være rigtig godt tilfreds. Du kan ikke forvente at tjene penge i begyndelsen. Det første halve til hele år er en periode, hvor du for alvor lærer noget om markederne, og hvor du gør alle de fejl, som mange har gjort før dig.

Prøv vores gratis handelssignaler i aktier og valuta - LIVE Via Messenger-app

Af samme årsag er det en god idé ikke at starte med at eksponere sig for meget, for der er bestemt ingen grund til at satse hele din trading-kapital, når chancerne for, at du i denne periode vil tjene penge, er ufatteligt små. Skulle det lykkedes dig at klare dig godt med lav relativ risiko i form af mindre eksponeringer over flere måneder, kan du altid skrue op for eksponeringen. Begynd derfor med at handle for små beløb, gerne det enkelte instruments minimumseksponering. På den måde er der relativt set meget lille risiko for at komme galt afsted i begyndelsen af din trading-karriere. Man vil undgå mange problemer, hvis man i begyndelsen af sin trading-karriere aldrig satser mere end max. 1 pct. af værdien på tradingkontoen på en enkelt handel – og gerne mindre end 1 pct.

Handelsvindue for US30 CFD, som afspejler det amerikanske Dow Jones indeks hos [broker_link number="01"]. Man kan handle med ca. 3500 USD i minimumseksponering.
Hos en del brokere såsom Markets er det muligt at handle andele af lots/kontrakter, hvilket gør, at man kan minimere sin eksponering. Ønsker man eksempelvis at handle det amerikanske Dow Jones indeks, kan man gøre det i form af en CFD (US30). 1 lot/kontrakt vil pt. udgøre knap 35.000 USD, men man kan hos Markets nøjes med at handle 0,1 lot dvs. 10% af en almindelig kontraktstørrelse, jf. det indsatte handelsvindue. Man bliver derfor eksponeret for knap 3500 USD i stedet, hvis man vælger den laveste eksponering på 0,1 lot. Den tilhørende margin vil udgøre 5% eller ca. 175 USD.

Størrelsen på marginen er det beløb, som man min. skal have til rådighed på sin handelskonto. I realiteten har man behov for et større beløb som buffer i tilfælde af at Dow Jones indekset skulle bevæge sig i modsat retning af, hvad man har satset på. Har man andre åbne positioner skal man også tage højde for det.

På de fleste handelsplatforme kan man som regel nøjes med at indsætte 100 USD i forbindelse med kontoåbning, men i forhold til de minimumseksponeringer man kan handle med fx US30 som anført ovenfor bør man formentlig have min 500 USD på sin konto for at kunne imødegå de værste kursudsving. En del vælger at sætte fx 1000 USD ind på sin konto for ikke at begrænse sig selv for meget i forhold til at kunne have flere positioner åbne ad gangen og minimere risikoen for at blive tvangsudstoppet. Man bør naturligvis selv opsætte stop loss i de enkelte positioner, som også tager højde for den samlede risiko.

På langt de fleste handelsplatforme, blandt andre Markets, har man ligeledes mulighed for at oprette en demo-konto og prøve det hele af, hvilket vi vil anbefale, at man benytter sig af, hvis man gerne vil starte forsigtigt op. At handle med fiktive penge kan være en god måde at begynde sin trading-karriere på, uden at løbe nogen risiko overhovedet. Dog vil det ofte give god mening at indsætte penge på konto relativt hurtigt, hvor man blot handler med mindre beløb, idet man typisk vil være mere committed, når man har penge på spil uanset, at det er mindre beløb.

2. Hav en strategi, og hold dig til den

Mange uerfarne daytradere handler lidt på deres fornemmelser og intuition. Læs evt. vores artikel om psykologi i daytrading. På trods af at de er relativt nye på markedet, kan de have mange meninger om, hvor markedet skal hen. Hvis man skal have succes som daytrader, skal man have en meget mere kontrolleret fremgangsmåde, hvor man følger én eller flere strategier, som er fast definerede.

Psykologisk set kan det være svært at holde sig meget stringent til et helt bestemt regelsæt, for en af grundene til, at man ønsker at daytrade, er jo ofte, at man ønsker mere frihed og bedre muligheder for at udfolde sig, uden begrænsninger. Skal man overleve som daytrader, er man dog nødt til at gå imod sin intuition på dette punkt og følge nogle fastlagte regler. Det er ikke et tilfælde, at ordet disciplin går igen i alle tommelfingerregler fra dygtige daytradere. Hvis man ikke kan holde sig helt stringent til en strategi, som man har lagt, kan det godt være, at man skulle forsøge sig med noget andet end daytrading, for det er simpelt hen alt for farligt at handle lidt hist og her ud fra sin intuition.

Er man ny på markederne, kan det være vanskeligt at udvikle sine egne strategier, og derfor foreslår vi, at man i begyndelsen handler med nogle strategier, som er udviklet af andre. Det kan for eksempel være nogle af de strategier, som er beskrevet her på siden i vores strategi-sektion: https://www.daytrader.dk/category/strategier/

Et godt eksempel på en god begynder-strategi kan ses her:

En anden god begynder-strategi er denne video om Inside bars:

Og her en strategi til at købe et “dip”:

Vi vil anbefale at handle en eller flere af disse strategier de første måneder, og derefter videreudvikle dem selv, eller at begynde at eksperimentere med egne strategier.

3. Vælg den rette broker/handelsplatform
Som ny trader kan det være svært at finde rundt i virvaret af brokere/trading-platforme. Der er stor forskel på platformene, men det tager tid at finde ud af, hvad der passer bedst til den måde, du handler på. Vi har her på daytrader.dk anmeldt en række handelsplatforme på siden her: https://www.daytrader.dk/category/vaelg-handelsplatform/

Hvis du gerne vil hurtigt i gang, vil vi anbefale handelsplatformen Markets. Det skyldes bl.a., at platformen er hurtig at gå til, hvis du gerne vil i gang straks.

Som aktiv daytrader vil man hurtigt komme til at foretage hundredevis af handler hver måned, og derfor kommer det hurtigt til at betyde meget, om udgifterne per handel er 5 eller 10 dollars. Selv om man allerede har valgt platform, kan det godt give god mening at læse anmeldelserne igennem og se, om der er bedre og billigere alternativer, for der er mulighed for at spare mange penge, hvis man kan nedbringe handelsomkostningerne.

Handelsplatformen Markets er en overskuelig platform at begynde med.

4. Hav godt styr på stop og targets
Disciplinen “Money management” fremhæves af de fleste professionelle daytradere som et af de vigtigste redskaber til at opnå gode resultater, og først og fremmest undgå de store tab. Både inden for daytrading og aktiehandel er det meget almindeligt, at tradere og investorer lader deres tab løbe for længe, fordi de håber på, at situationen vender. Omvendt har man en tendens til ofte at tage sine gevinster for hurtigt for at sikre sin profit.

Denne form for psykologi skal man vende på hovedet. Analyserer man statistikker over daytraderes resultater, vil man se, at de dygtigste tradere ikke nødvendigvis har en meget høj hitrate på deres strategier – ofte kan den ligge på omkring 50 pct, eller endda under 50 pct. Men deres tab er meget mindre end deres vindere, fordi de forstår at tage tabet, så snart markedet går den modsatte vej af, hvad de regnede med. Og når de vinder, så har de modet til at fastholde de gode handler meget længere end andre, og sikre, at deres profitable handler er 2-3 gange større end deres tab.

Prøv vores gratis handelssignaler i aktier og valuta - LIVE Via Messenger-app

Kan man integrere ovenstående i sin strategi, så har man lagt det første fundament til at blive en succesfuld trader. Det første skridt er at analysere sin handler. Er tabene større end vinderne? Så er der stor sandsynlighed for, at man gør noget galt. Prøv at eksperimentere med strategier, hvor risk-reward er mindst 2:1 – det vil sige, at den potentielle gevinst er mindst dobbelt så stor som det potentielle tab.

5. Sæt regler op for dig selv. Skriv dem ned, og følg dem.

Mange dygtige tradere argumenterer for, at man skal have en nærmest mekanisk indstilling til sine handler, så snart man er inde i dem. Det giver god mening – og bedre resultater – at have defineret præcist hvordan man skal agere i bestemte situationer. Vi anbefaler derfor at nedskrive en række regler, som man skal følge. Det kan være både før og efter, man går ind i en handel.

Et godt eksempel på en regel kunne være aldrig at flytte stoppet i tabets retning. Er man inde i en tabende handel, kan det somme tider være fristende at flytte stoppet lidt længere væk, fordi man håber på en vending i markedet, som kan ændre en tabsgivende handel til en vindende handel. Flytter man sit stop undervejs, kan man dog være ret sikker på at have en høj risiko for, at det enkelte tab vokser sig for stort, og man bør derfor fastholde de stops, som man har lagt ind fra starten.

En anden god regel kunne være at stoppe med at handle for resten af dagen, hvis man har haft to eller tre tabende handler i træk. Ofte kan det påvirke de fremtidige handler ganske meget, hvis man ikke er fuldstændigt i balance mentalt, for det kan godt være svært at ryste tabende handler af sig, hvis de kommer i stimer.

Gratis kurser i aktiv trading. Se vores automatiske forløb. Online kurser i trading

I modsætning til, hvad mange tror, kan der også være behov for at “ryste vindende handler af sig”. Har man haft tre vindende handler i træk, kan man godt få en irrationel fornemmelse af, at man har regnet det hele ud, og at alle handler man tager derefter vil have høj chance for at vinde. I disse situationer kan der for mange tradere være en risiko for, at man bliver lidt for selvtilfreds og ender med at smide det meste af dagens overskud ud. Derfor kan det også i tilfælde af en stribe af gevinster give god mening lige at tage en pause og huske på, at man skal have respekt for markederne.

Mange af de bedste tradere formulerer en egentlig trading-plan, hvor de minutiøst definerer, hvordan de skal handle deres strategi. Dette kan være et rigtig godt holdepunkt, når man handler live på de vilde og turbulente markeder.

6. Følg med i nyhederne.

Man skal ikke have handlet lang tid på markederne, før man ved, at nyhederne kan få prisen til at rykke sig ganske meget. De fleste daytradere holder sig derfor ude af markedet i de minutter, hvor man ved, at store nyheder vil blive annonceret eksempelsvis når FED holder rentemøde. Her på daytrader.dk indleder vi dagen med at se på forexfactory.com, hvor man kan få et godt indblik i, hvilke nyheder der kommer til at rykke markedet en given dag. Hvis nyheder er markeret med rødt, ved man, at de med høj sandsynlighed vil give nogle rystelser i markedet.

Forexfactory.com har en let og overskuelig oversigt over de meddelelser, som i løbet af dagen vil kunne få markederne til at rykke sig. Det er særligt begivenheder, som er markeret med rødt, man skal tage højde for, og det er som udgangspunkt en god ide at holde sig ude af markedet, mens disse væsentlige nyheder bliver meldt ud.
Forexfactory.com har en let og overskuelig oversigt over de meddelelser, som i løbet af dagen vil kunne få markederne til at rykke sig. Det er særligt begivenheder, som er markeret med rødt under kolonnen “impact”, at man skal tage højde for, og det er som udgangspunkt en god ide at holde sig ude af markedet, mens disse væsentlige nyheder bliver meldt ud. Når du bruger Forexfactory skal du huske, at indstille tiden til dansk tid.

 

Der findes også mange tradere, som forsøger at handle nyhederne og enten holde en position ind over vigtige nyheder eller at handle umiddelbart efter at en stor nyhed er blevet annonceret. Dette kan vi som udgangspunkt ikke anbefale, da markedet ofte vil være vildt og uregerligt, hvilket i visse tifælde kan føre til, at det meget hurtigt kan gå den forkerte vej.

Ser man i løbet af handelsdagen store ryk, som man ikke umiddelbart forstår baggrunden for, så kan man prøve at tjekke Live Squawk, der i løbet af dagen opdaterer relevante nyheder fra minut til minut. Her vil man ofte kunne finde de nyheder, som har medført, at markedet rykkede sig.

7. Lær nogle få markeder at kende, og fokuser på dem.

Markedernes bevægelser kan analyseres ud fra teknisk analyse, og selv om der naturligvis er mange fællestræk for de forskellige markeder, så har de også hver især deres karakteristika, som adskiller dem fra andre markeder. Først og fremmest er det vigtigt at vide, hvornår markederne åbner og er mest aktive for at kunne opnå de bedste resultater.

Handler man eksempelvis det tyske DAX-indeks, ved man at det tyske aktiemarked åbner kl. 9 om morgenen dansk tid, og ofte er ret aktivt i de kommende timer. Efter 15.30 (dansk tid) er markedet stærkt præget af udviklingen på de amerikanske markeder, hvilket man som trader også skal holde sig for øje.

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her

Hvis man vil handle olie, skal man være bevidst om, at oplysninger omkring Crude Oil Inventories kommer ud hver onsdag eftermiddag dansk tid, og man kan med tiden analysere og opbygge en forståelse for, hvordan disse tal er med til at påvirke prisen på olie.

8. Uddan dig selv.

Når du går i gang med at handle, er det vigtigt, at du samtidig tilegner dig så meget viden som muligt. Med så megen information på nettet kan det dog sommetider være svært at finde ud af, hvor man skal begynde, og hvad det er værd at bruge sin tid på. Herunder er nogle forslag til, hvad du kan læse for at få et bedre indblik i, hvordan markederne fungerer.

Vi anbefaler følgende bøger:

“Daytrader” skrevet af grundlæggerne af dette site: Christian Kongsted og Erik Bork. Bogen indeholder interviews med fem af Danmarks bedste tradere samt en introduktion til de vigtigste begreber inden for teknisk analyse. Læs mere om bogen her.

daytraderbogen

Peter Arendt: Aktiehandel og aktieanalyse. Dansk introduktion til teknisk analyse af Peter Arendt, som også publicerer nogle af sine analyser her på daytrader.dk

Robert D. Edwards, John Magee: Technical Analysis of Stock Trends. God introduktion til teknisk analyse.

Michael Lewis: Liar’s Poker. En beretning om livet i finansverdenens London i 80’erne.

Michael Lewis: Flash Boys. Endnu en interessant bog fra Michael Lewis om, hvordan der tjenes milliarder på High Frequency Trading (HFT).

Fernando Oliveira: Traders of the New Era. Interviews med nogle af verdens bedste daytradere, herunder danske Flemming Kozok.

Martin Pring: Introduction to Technical Analysis. En god introduktion til teknisk analyse.

Jack D. Schwager: Market Wizards. Berømt bog, som indeholder interviews med nogle af datidens bedste tradere.

Jack D. Schwager: The New Market Wizards. En nyere version af Market Wizard med samme tema: Interviews med de bedste tradere.

Lars Tvede: Børshandelens psykologi. Dansk bog om de dynamikker, psykologiske fænomener og begreber der driver den internationale børshandel.

Mark Douglas: Trading in the zone. En bog, der af de fleste tradere anses som bibelen inden for trading-psykologi. Et must-read for alle håbefulde daytradere.

9. Før en log over trades.

Hvis man vil blive rigtig god til at daytrade, bliver man nødt til at lære af sine fejl, og for at gøre det på den mest effektive måde, skal man føre en log over alle de trades, man tager. En sådan log bør konstrueres så simpelt som muligt, ellers vil mange nok have en tendens til ikke at få det gjort.

Herunder ses et eksempel på, hvordan en simpel log over trades kunne se ud. Man kan for eksempel oprette sin log som et Excel-ark, eller som et Google Doc. Sidstnævnte har den fordel, at man kan tilgå dokumentet fra flere forskellige computere.

Eksempel på en trading-log.
Eksempel på en trading-log.

 

I denne trade-log har vi forsøgt at gøre loggen så simpel som mulig, da det ikke må blive en for tung opgave at gøre – for så får man det ikke gjort. Det kan godt give mening at supplere loggen ved at tage et screendump af hver handel og gemme dem i en samlet mappe, med en mappe for hver dag. På det enkelte screendump kan man evt. tegne en pil, som angiver, hvor man gik ind i handel, lang eller kort. Benytter man sig af screendumps, kan man eventuelt udelade kolonne C i ovenstående trade-log, som primært er inkluderet for at man kan finde tilbage til den konkrete handel.

Gratis kurser i aktiv trading. Se vores automatiske forløb. Online kurser i trading

Kolonne D angiver gevinst eller tab på den enkelte handel. Man kan enten vælge at regne det i kroner eller i point. Og i kolonne E skriver man en kort kommentar til handlen. Her bør man notere, hvorfor man gik ind i handlen, om man holdt sig til sin strategi, og eventuelt hvad man kunne have gjort bedre. Man kan vælge et analysere handlerne undervejs i løbet af dagen, men vi anbefaler også at bruge en halv time sidst på dagen og gå alle handlerne igennem. Denne tid er givet godt ud.

Det tager 2-3 minutter at logge en handel og tage et screendump. Nogle kan måske mene, at det løber op i meget tid alt i alt, men tiden vil være givet godt ud. Ofte er det en god ide at have en lille kort pause mellem sine handler, så man ikke bare kører videre på et adrenalinsus fra den ene handel til den anden, og trading-loggen giver her en god mulighed for at få en lille pause mellem handlerne.

10. Handl ikke for kortsigtet – eller for langsigtet

Du har sikkert hørt om daytradere som på få sekunder og få minutter opnår store gevinster. Dette er en disciplin inden for daytrading som kaldes scalping. Igennem tiden er der mange daytradere, der har haft succes med dette, men vi vil som udgangspunkt ikke anbefale at fokusere for meget på de ultra-korte handler.

Ser man på 1- eller 2- minutters-grafer af for eksempel DAX-indekset vil de ofte være præget af megen støj og en relativt høj grad af tilfældighed, som gør det lang vanskeligere at tjene penge i markedet. Derfor anbefaler vi strategier, som har en lidt større targets og stops end de helt korte scalping-handler med stops og target på for eksempel 7-10 point i DAX-indekset. Årsagen til dette er, at disse udsving ligger inden for den almindelige “støj”, som der er i prisen, og det bevirker, at resultatet af handlerne vil være stort set tilfældige eller 50-50.  At have et fokus på handler, som ikke er ultrakorte, gør det generelt lidt lettere at opnå gode resultater i de nuværende markeder.

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her

Omvendt kan der også være en risiko ved at holde gearede positioner i længere tid, for eksempel over flere dage. Jo længere tid, man er eksponeret i markedet, jo mere er ens handler tilbøjelige til at blive påvirket af tilfældige begivenheder. Holder man en position weekenden over, kan nyheder i løbet af hele weekenden påvirke markedet, sådan at markedet kan åbne et helt andet sted mandag morgen, end det lukkede fredag aften. Derfor skal man have godt styr på stops og losses, hvis man handler over en længere tidshorisont med gearede positioner.

11. Handl med trenden

Mange nye daytradere og investorer har en tendens til gerne at ville finde en bund eller en top i markedet og derefter handle med i den modsatte retning. Selv rutinerede tradere gør dette til tider. Overordnet set er det en farlig strategi at forsøge at forudsige vendinger, og er man ikke specielt rutineret, bør man holde sig helt fra det og i stedet fokusere på strategier, hvor man handler med trenden.

Lad os som eksempel forestille os, at prisen på guld er gået ned hele dagen. Rent menneskeligt vil man have en tendens til at tænke, at guld nu er billigt, og at det er en mulighed for at købe op. I praksis vil man dog opleve, at trenden ofte fortsætter langt længere, end man havde regnet med. For når prisen er gået ned hele dagen, og fortsætter nedad, så har man fået skræmt de store købere godt og grundigt væk, og det giver en selvforstærkende effekt.

trenden
Man kan bruge glidende gennemsnit til at få et godt billede af trenden i markedet. Her vises det engelske FTSE-indeks med et eksponentielt, glidende gennemsnit med en periode på 10. Generelt er det en god hovedregel ikke at handle imod trenden. For at få det bedst mulige billede af markedet, kan man eksperimentere lidt med forskellige glidende gennemsnit, og evt. have to forskellige glidende gennemsnit på sin chart.

12. Vær god til at skifte mening – og retning

En typisk måde, som daytradere taber penge på, er at de går ind til dagen med en fast ide om, hvad markedet skal på en bestemt dag. De tænker måske, at DAX-indekset er på vej op, og de går derfor lang, taber første handel, går lang igen og taber endnu engang, og når måske at tabe tre gange, før de ser, at markedet i virkeligheden er i gang med den helt modsatte bevægelse af, hvad de regnede med. Gode tradere har naturligvis masser af holdninger til, hvor markedet skal hen, men det, der adskiller dem fra mere uerfarne tradere, er at de kan skifte mening og ændre deres syn på markederne på få sekunder. Normalt betragter man ikke det at skifte mening hurtigt som noget positivt, men det er det i den grad i daytrading.

13. Find en trading-buddy

På de sociale medier er der meget debat om trading og aktier. Man kan hurtigt lade sig rive med og komme til at tage imod nogle af de tips, der bliver givet, eller kopiere trades fra andre. Vi vil anbefale, at man fokuserer på selv at analysere og handle, frem for at kopiere andres handler eller råd. Hvis man gerne vil bruge de sociale medier – og det kan give god mening – anbefaler vi primært at bruge det til at søge information om trading. F.eks. at spørge andre til råds om teknisk analyse, indikatorer og så videre – og i mindre grad til at diskutere og følge andres konkrete handler. Generelt vil vi derfor anbefale at bruge de sociale medier med måde og i stedet være fokuseret på at trade, mens markedet er åbent. Vi kan også anbefale at finde en trading-buddy – helst en, som du kan sidde sammen med og diskutere strategier og konkrete handler. En god trading buddy kan også være med til at standse dig, hvis du pludselig bliver overmodig.

14. Analyser markedet på flere tidshorisonter

Som trader er det vigtigt at være bevidst om de lidt større trends i markedet. Selv om man tager sine handler på en 5-minutters-graf, giver det god mening også at kende udviklingen på en dags-graf og en mellemlang graf som for eksempel en 1-times-graf. Dermed får man en bedre fornemmelse af, hvor markedet overordnet set er på vej hen, og man vil også få et bedre overblik over trends på de forskellige tidshorisonter.

15. Lad være med at jagte markedet

Mange begyndere kan have en tendens til at “chase the market” – altså at “jagte” markedet. Typisk foregår det ved, at markedet rykker kraftigt i en bestemt retning . Man sidder nu og ærgrer sig over, at man ikke kom med. Markedet har måske rykket sig 50 point, og man kunne have fået en gevinst, hvis man havde været med. Af bar ærgrelse går man nu forsinket ind i handlen for at forsøge at få en lille smule profit ud af rykket. Desværre sker det ofte lige på det tidspunkt, hvor markedet enten begynder at bevæge sig sidelæns eller gå i den modsatte retning.

Gratis forløb: Professionel trader Tom Hougaard afslører sine strategier. Tilmeld dig her

Et godt råd er ikke at lade sig rive med af de vilde ryk og tage impuls-beslutninger, som er baseret på ens egen intuition om, hvor markedet skal hen. Det er en strategi, som med næsten 100 procents sikkerhed vil fejle. I stedet for bør man slå koldt vandt i blodet, eventuelt tage en lille pause og vente på, at den næste trade-mulighed opstår. Der opstår masser af muligheder i løbet af en trading-dag, og det kræver god tålmodighed at vente på de rigtige muligheder. Men kan man det, er man et skridt tættere på at vende underskud til overskud.

Har du selv nogle tips til, hvordan man klarer sig bedre som daytrader? Så er du velkommen til at skrive dem ind som en kommentar her under artiklen.

 

 

Del denne artikel