En simpel trading-strategi, der virker

Udgivet : 31 July 2018

Som aktiv trader er man altid på udkig efter en strategi, der virker. Ofte ender man op med at have sin tradingskærm fyldt med et sammensurium af streger og avancerede indikatorer. Men måske behøver det ikke at være så indviklet? Den aktive trader, blogger og analytiker Joe Marwood har kørt backtest på et meget stort antal strategier, og i et indlæg fra starten af juli 2018 ender han med at anbefale en ”pullback-strategi”, der kan bruges i indekser, ETF’er og sågar i enkeltaktier med et tilsyneladende solidt afkast.

I en test, der løber fra 1995 og frem til 2018, formår Joe Marwood at lave et risiko-justeret afkast på over 28% om året ved hjælp af den såkaldte pullback-strategi i . På baggrund af sine tests vurderer J. B. Marwood, at strategien også kan bruges på andre indekser samt ETF’er og aktier med stor volumen. Som altid i trading er der dog ingen garanti for, at et historisk afkast kan fortsætte i fremtiden ved brug af samme strategi.

Strategien er slående simpel og fungerer som følger:

Åbn din handelsplatform og indsæt et 200 dages glidende gennemsnit samt et 10 dages glidende gennemsnit på det produkt, du ønsker at handle. (For eksempel indekset S&P 500).

Hos handelsplatformen Markets kan du for eksempel søge efter SPY (der er en ETF af S&P 500-indekset). Når du har grafen oppe i vinduet skal du sikre dig, trykker du på det lille plus-symbol øverst over grafen (se nedenstående grafik) og indsætter nu to indikatorer: Nemlig EMA (eksponentiel glidende gennemsnit) og SMA (simpelt glidende gennemsnit) på kursvinduet. Værdien skal være henholdsvis 200 dage og 10 dage. Du skal sikre dig, at der er tale om en dagsgraf. Dette regulerer du i den lille dropdown ved siden af “køb” og “salg”-knappen i toppen af grafvinduet hos Markets.

Grundideen er at købe ind i indekset, når kursen trækker sig lidt tilbage, men samtidig generelt er i en opadgående trend.

Køb derfor når:
Markedet (i dette tilfælde S&P500) lukker OVER de 200 dages glidende gennemsnit, samtidig med, at kursen lukker UNDER de 10 dages glidende gennemsnit.

Sælg igen når:
Kursen lukker over de 10 dages glidende gennemsnit ELLER hvis kursen rammer 10% under dit entry.

Som regel kan du vurdere, om markedet lukker over eller under det glidende gennemsnit lige før lukketiden på den amerikanske børs. Det vil sige, at du kan købe et par minutter før lukketid (kl. 22:00).

Som det ses af nedenstående figur, så er der sommetider tale om relativt ”små” handler, der løber over få dage, så hvis man vil have ekstra fart på sine investeringer, kan man vælge at geare sin position. Hos handelsplatformen Markets er SPY-produktet som udgangspunkt gearet 5 gange. Det betyder, at en stigning på 1% i SPY vil resultere i 5% profit. Naturligvis vil et faldt på 1% dermed også betyde et tab på 5%.

Pullback-strategien som den ser ud hos Markets
image_pdfimage_print
Del denne artikel
 • 56
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  56
  Shares
Tags: , ,

Kommentarer

 • Relateret
 • Seneste
 • POPULÆRE