IG – anmeldelse

Udgivet : 31 July 2018

Handelsplatformen hos IG Markets er som skabt til daytrading. Her får man både avancerede grafer, et lækkert interface og konkurrencedygtige spreads på en lang række produkter.

IG Group er noteret på London Stock Exchange, og virksomheden er en af de helt store brokere for daytradere verden over. IG blev oprindelig startet af forretningsmanden Stewart Wheeler tilbage i 1974. Han ønskede at gøre det nemt for almindelige mennesker at spekulere i prisen på guld, og skabte derfor IG som en forkortelse for Investors Gold Index. Stewart Wheeler solgte sine andele i IG i 2008, hvilket gjorde ham så velhavende, at han strøg ind på Sunday Times’ lange liste over Englands rigeste.

IG praler at være førende broker inden for online handel med CFD-kontrakter, og de var også den første broker, der tilbød handel via smartphone. I dag kan du handle hos IG via et væld af platforme, og der er mere end 15.000 produkter at vælge imellem.

IG er godkendt af de engelske finansmyndigheder, Financial Conduct Authority (FCA), som dermed fører tilsyn med brokeren. Som EU baseret broker, tilbydes detailinvestorer garanti mod, at man kan tabe mere end sit kontoindestående ligesom man som kunde er dækket af det engelske Financial Services Compensation Scheme, som garanterer ens indestående op til 50.000 GBP (ca. 400.000 DKK) i tilfælde af at IG Markets skulle komme i økonomisk uføre.

>>>Prøv IG’s handelsplatform her, eller læs hele anmeldelsen herunder.

IG - anmeldelse/review
Platformen hos IG holdes i afdæmpede farver. Et udpluk af de mange markeder ses til venstre.

Design og handelsplatform

Man mødes af seriøse og nedtonede farver i grå nuancer, når man åbner den webbaserede standard handelsplatformen hos IG. Designet af Free IG er klassisk med børskurser i midten og oversigten over markeder i venstre side af skærmen. I begyndelsen virker antallet af markeder næsten uoverskueligt stort, og man skal bruge lidt tid på at finde sig til rette i de mange navne. Ud for hvert marked, for eksempel guld-markedet, kan man trykke sig frem til kursgrafen, men også gå direkte til det såkaldte ”market data”. Market data giver uddybende information om det pågældende produkt, og det er virkelig en lækker feature. Her får man blandt andet indsigt i, hvor mange af IGs kunder, der netop nu er ”kort” eller ”lang” i produktet, og her findes samtidig en liste med up-to-date-nyheder om produktet. Endelig kan man også finde en oversigt over ”price range” og volatilitet samt auto-genererede tekniske analyser af børsgrafen. Disse analyser er ikke avancerede, men de giver alligevel et fingerpeg om for eksempel ABCD-mønstre og fibonacci-niveauer, der nok kan glæde de mindre trænede tradere.

Hvis man ikke ønsker at bruge tid på disse ”market data” kan man også klikke sig frem til kursgrafen direkte fra markedsoversigten. Herved fremkommer en klassisk candlestick kursgraf, og mulighed for egne analyser ved hjælp af IG’s tekniske redskaber. Der findes i alt 24 tekniske værktøjer som standard (omkring 100, hvis man opgraderer til ProRealTime. Se evt. svensk video omkring dette). Det er ikke overvældende mange i standardversionen, men det giver plads til de mest almindelige såsom naturligvis MACD, RSI, MA samt et par mere eksotiske såsom parabolic SAR og DPO. Ydermere tilbyder IG også ”volume”-angivelse for visse instrumenter, hvilket ikke altid tilfældet for en CFD eller spread betting-broker. Det er virkelig meget positivt.
En anden meget lækker detalje er, at man kan skyde store nyhedsopdateringer direkte ind på kursgrafen, så man kan se, hvordan markedet bevæger sig i sammenhæng med store nyheder. Det giver et godt overblik.

Grafen som den vises hos IG sammen med nogle af de tekniske værktøjer. Her er det prisen på Vestas.
Grafen som den vises hos IG sammen med nogle af de tekniske værktøjer. Her er det prisen på Vestas.

Selve kursgrafen åbner som deafult i candlestick-mode, men man kan også slå over i en line-chart, mountain eller HLOC. Desværre tilbyder IG ikke avancerede charts såsom Renko-charts eller Kagi, der ellers giver meget mening for nogle tradere. Men disse charts er i det hele taget en sjældenhed blandt CFD-brokere.

Ud over redskaberne, der kan trykkes frem direkte på kursgraferne, tilbyder IG yderligere analyser ved hjælp af menupunkterne ”tools”, ”news” og ”research”. Her kan man for eksempel dykke ned i aktuelle markedsnyheder direkte fra platformen. Men man kan også få et væld af analyser i både ord og grafer, blandt andet leveret af Trading Central. Endelig leverer IG også deres egen markedsscreener, hvor man kan se de vigtigste regnskabstal/nøgletal for hvert enkelt selskab, for eksempel P/E, ROI etc. Det gælder også for de største danske aktier.

Alt i alt leverer IG en af de mest avancerede og informationstunge online-handelsplatforme for CFD-handel, og alt sammen uden, at man som bruger skal downloade noget som helst til sin computer. Det hele kan tilgåes direkte igennem browseren. Af og til kunne man ønske sig, at graferne reagerede lidt hurtigere, når man hev dem frem, men hastigheden er absolut til at leve med.

Markeder og produkter

Der findes over 15.000 produkter hos IG, og det er langt over standard. Her finder man også de 20 største, danske aktier, der kan handles til et meget konkurrencedygtigt spread. Man skal dog være opmærksom på, at man betaler et gebyr, når man åbner og lukker en aktiehandel. For danske aktier er gebyret mellem 50 og 100 kroner i lighed med en kurtage hos traditionelle mæglere. Man kan ikke se de danske aktier under en demo-account. Der lukkes først op for disse markeder, når man åbner sin cash-account.

Desværre kan man ikke handle selve det danske C25-indeks under IG, hvilket er ærgerligt, når man ellers både kan tilgå det norske, svenske og sågar det belgiske indeks igennem platformen.
Bortset fra C25 kan man handle næsten alt, hvad hjertet begører hos IG. Hvad angår råvarer kan man naturligvis byde på de mere almindelige såsom guld, olie osv., men man kan også spekulere i prisen på platin, kobber, zink blandt meget andet. For de mere eventyrlystne giver IG også mulighed for spekulation i f.eks. bitcoin og andre typer kryptovaluta.

Det er muligt at geare de større valutakryds 30 gange, de mindre valutakryds 20 gange, større aktieindeks 20 gange, mindre aktieindeks 10 gange, guld 20 gange, andre råvarer 10 gange, enkeltaktier 5 gange med kryptovaluta kan geares 2 gange.

Se en gennemgang af handelsplatformen herunder:

>>>>>>>>>>>>>>> PRØV IG HER

Priser

IG er yderst rimelige, hvad angår spreads sammenlignet med en del af konkurrenterne. De kan variere i løbet af dagen, særligt hvis man handler uden for det pågældende markeds åbningstid. Eksempelvis handles det tyske DAX-indeks med et spread på 1 point mens Dow Jones handles til 1,8 point. Guld kostede under testen 0,5 point og olie omkring 4 point. Forex ligger for EUR/USD på 0,6 mens GBP/USD kan handles til 0,9. Dertil kommer små overnight gebyrer for CFD’er, hvis man vælger at beholde sin position natten over. Ønsker man at handle enkeltaktier i form af CFD kontrakter, herunder danske aktier, kan man gøre det via DMA – Direct Market Access, hvorved man kan handle til de samme spreads, som man handler til direkte på de enkelte børser. I den forbindelse skal man betale egentlig kurtage ved både køb og salg. Samtidig skal man betale specifikt for realtidsdata fra de enkelte børser, hvis man ønsker dette. 

 

IG giver indsigt i, hvor mange af kunderne der er short eller long.
IG giver indsigt i, hvor mange af kunderne der er short eller long.

UDDANNELSE

Der tilbydes en lang række online seminarer hos IG. Nogle handler grundlæggende om at bruge platformen, andre beskæftiger sig med teknisk analyse for begyndere og atter andre tager et mere avanceret udgangspunkt. Således kan man jævnligt finde markedsupdates, hvor en af IG’s traderne gennemgår markederne her og nu, og giver bud på, hvorhen pilen peger. Der er tale om gode, grundlæggende analyser. Desuden tilbydes desideret foredrag om markedet via app til både android og iPhone. Hvis man ikke har mulighed for at overvære live webinars på de annoncerede tidspunkter kan man altid klikke sig frem til det seneste seminar og se den optagede version. Bor man i London afholder IG også deciderede kurser i deres hovedkontor, hvor man kan møde de finansielle eksperter til forskellige foredrag.

Support

IG tilbyder support 24 timer i døgnet. Enten på telefon med et direkte nummer til trading desk eller via email. Der er også en base med svar på typiske spørgsmål. Du bliver desuden ringet op af support, når du åbner en cash-account. Det giver en god tryghed.

Konklusion

IG tilbyder gode vilkår til den effektive daytrader, der ønsker adgang til mange produkter med konkurrencedygtige spreads. Platformen har en sjælden mængde af features, der dækker både teknisk analyse og fundamental indsigt via både nyheder og nøgletal. Graferne kan af og til virke lidt tunge at trække frem, men det opvejes af de mange gode funktioner.

Som nybegynder hos IG kan det være lidt vanskeligt at få overblik over de mange markeder. Især er det problematisk, at man ikke kan se dem alle, hvis man begynder med en demo-account. Her kan man forledes til at tro, at man for eksempel ikke kan handle danske aktier. De dukker dog automatisk frem, når man åbner sin live-account.

IG er absolut en solid broker, hvis man handler som daytrader.

>>>>>>>>>>>>>>> PRØV IG HER

————————————————–

Daytrader.dk modtager kommission og/eller betaling for annoncering fra IG og andre af de handelsplatforme, der er omtalt her på siden. Daytrader.dk tilstræber dog 100% objektivitet i lighed med, hvad man genfinder hos andre typer professionelle medier og deres annoncører. Indtægterne fra annoncering er med til at sikre, at vi også fremover kan levere de bedste guides og det bedste indhold om daytrading.

Preview af IGimage_pdfimage_print
Del denne artikel
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kommentarer

  • Relateret
  • Seneste
  • POPULÆRE