Runde tal

Udgivet: 11. august 2015

Runde tal har en væsentlig betydning i forhold til at analysere alle typer af markeder. På samme måde som modstands- og støtteniveauer er runde tal ofte et af de niveauer, som prisen kan finde på at stoppe op ved. Man kan finde eksempler på det i markederne hver eneste dag.

Mange finansmarkeder stopper og ved runde prisniveauer, f.eks. 50 dollars for olie, og de kan synes at have en nærmest magnetisk tiltrækningskraft på prisen. Mange uerfarne tradere har en tendens til at sælge eller købe, når prisen når til et rundt tal, fordi de mener, at dette niveau er en fair vurdering af, hvad prisen bør være.

Desuden ser man også større investorer eller investeringsbanker lægge ordrer tæt ved disse niveauer, f.eks. 50,04 dollars, og da mange ordrer er placeret på det samme niveau, så suger disse runde tal prisen til sig. Det tager derfor ofte et meget stort antal ordrer at absorbere dette, og dermed skabes et støtteniveau eller et modstandsniveau.

Et eksempel på det kan ses i DAX-indekset i forsommeren 2015. Det ses her, at prisen ofte stopper op omkring 11000, hvor den bliver et stykke tid. Derefter kan den godt bryde igennem, den ene eller anden vej, men indekset har en tendens til at bruge 11000 som et peljemærke, hvor det stopper op i et stykke tid, inden det går videre.

runde tal
Prisen i DAX-indekset har i forsommeren 2015 jævnligt stoppet op omkring 11000, inden den bryder videre op eller ned.
image_pdfimage_print
Del denne artikel