Strategi: Sådan finder du en aktieraket

Udgivet: 17. august 2022

Sidder du tit og drømmer om, at du havde købt en aktie før en stor kursstigning? Så er der godt nyt til dig her, for i denne artikel præsenterer vi en grundigt testet strategi, som hjælper dig med at komme ind i en aktie, inden en potentiel eksplosion i kursen.

Du kan handle strategien via handelsplatformen Markets. Hos Markets kan du også afvikle dine handler via et enkelt klik på køb eller sælg-knappen.

Lad os se på, hvordan du ved hjælp af denne strategi kunne have købt Tesla-aktien, før den store opgang i slutningen af 2019.

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her

Denne strategi beskries af Stan Weinstein i bogen “Secrets For Profiting In Bull And Bear Markets”. Weinstein inddeler en akties kursudvikling i fire faser:

  1. Bunden
  2. Optrend
  3. Toppen
  4. Nedtrend

På en graf kan faserne inddeles sådan her:

Denne strategi går ud på at købe, når fase 1 overgår til fase 2.

Lad os se på, hvorfor det var interessant at købe Teslas aktie lige på det tidspunkt. Der var nemlig flere faktorer, som talte for en opgang lige på det tidspunkt.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Faktor 1: Kurs over glidende gennemsnit 30 (ugegraf)

Weinstein beskriver, at når kursen går over et glidende gennemsnit på 30 på ugegrafen (den blå linje på billedet), så taler dette for styrke i kursen. Dette er en god start, men det er ikke i sig selv nok til at købe aktien.

Faktor 2: Kursen brød igennem trendlinje igennem trendlinje/modstandniveau

Kursen skal – sammenholdt med ovenstående – bryde igennem en bestemt trendlinje, som har fungeret som modstandsniveau for aktien i flere måneder. Dette er yderligere et tegn på en potentiel overgang til fase 2.

Faktor 3: Større volumen end i de foregående uger

Noter, hvor volumen var betydeligt større end tidligere uger. Det viser, at der findes en stor købelyst blandt investorerne, og dermed et tegn på en mulig, kommende stigning. Allerhelst vil man se mindst den dobbelte volumen sammenlignet med ugen før.

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her

Andre faktorer, som kan styrke signalet

Weinstein beskriver nogle yderligere faktorer, som du kan anvende for at øge sandsynligheden for at få succes med signalerne.

  • Jo længere konsolideringsfasen er, desto større potentiale for opgang er der, når udbruddet sker
  • Køb kun aktier fra ledende sektorer. På denne side kan du se, hvilke sektorer, som har mest momentum netop nu
  • Køb kun aktier, når det brede aktiemarked trender op (f.eks. over et glidende gennemsnit på 30 på ugegrafen)

Hvis du følger disse kriterier, har du gode muligheder for at komme ind i aktier, før de eksploderer i pris. Men husk, at det ikke er en magisk strategi, som altid vinder. Derfor er det vigtigt at have styr på din risiko ved hjælp af stop-loss.

Stop loss

Stop loss kan for eksempel sendes under det candlestick, hvor prisen foretager sit udbrud.

Placering af stop-loss er individuelt og hænger også sammen med din risikovilje og investeringshorisont. Du kan se læse mere om stop loss her.

Take profit

Du kan tage hele din gevinst, eller dele af den, når kursen lukker under et glidende gennemsnit på 30:

Hvis du havde handlet denne strategi, havde du med Tesla-aktien fået en gevinst på hele 750%.

Hvis du havde handlet aktien og fulgt take profit-strategien ovenfor, så havde du ikke behøvet at holde aktien i mere end 1,5 år. Strategien passer bedst til swing trading og til handler, som har et mellemlangt til langt sigte.

 

Del denne artikel