Avatrade – anmeldelse

Udgivet: 31. juli 2018

Handelsplatformen Avatrade blev etableret i 2006 med hovedkontor i Irland. Avatrade har europæisk licens som et investeringsselskab iht. MiFID (Se boks) og er reguleret af Central Bank of Ireland. Herudover har Avatrade licenser verden over til at udbyde sin handelsplatform. Avatrade har i øjeblikket 200.000 registrerede tradere verden over, som placerer mere end 2 mio. handler hver måned.

Avatrade udbyder sin handelsplatform som et investeringsselskab godkendt i henhold til MiFID (Markets in Financial Instruments Directive). MiFID sikrer EU-harmoniserede regler for de omfattede finansielle virksomheder, der udbyder investeringsservice herunder f.eks. at stille en handelsplatform til rådighed. Reglerne sikrer et vist niveau af gennemsigtighed på finansmarkederne, hos de enkelte udbydere og sikrer ikke mindst et højt niveau af investorbeskyttelse især for de private investorer.
Avatrade udbyder sin handelsplatform som et investeringsselskab godkendt i henhold til MiFID (Markets in Financial Instruments Directive). MiFID sikrer EU-harmoniserede regler for de omfattede finansielle virksomheder, der udbyder investeringsservice herunder f.eks. at stille en handelsplatform til rådighed. Reglerne sikrer et vist niveau af gennemsigtighed på finansmarkederne, hos de enkelte udbydere og sikrer ikke mindst et højt niveau af investorbeskyttelse især for de private investorer.

Hvem er Avatrade egnet til?
Hos Avatrade er det muligt at placere lave minimumindsatser per handel i visse af de udbudte produkter. Man behøver derfor ikke nødvendigvis en stor indskudskapital (minimumkravet er 100 USD eller 100 EUR) for at handle på platformen. Det gør den velegnet til begyndere og andre, som gerne vil stifte bekendtskab med gearede produkter. De mere øvede kan naturligvis også være med og nyde godt af de mange værktøjer i form af teknisk analyse, markedsnyheder, markedsanalyse, undervisning mv. man gratis tilbydes som kunde. Avatrade tilbyder beskyttelse mod en eventuel negativ konto, hvilket betyder, at det ikke er muligt at tabe mere end sit kontoindestående.

Man har mulighed for at åbne en gratis demokonto i 21 dage og afprøve de handelsplatforme Avatrade tilbyder. Det er hhv. MetaTrader 4 (MT4) i en desktopudgave og i en webbaseret udgave samt en mobiludgave ved navn AvaTradeGO. Man kan via sin demokonto få adgang til det hele, hvorfor det kan anbefales at forsøge sig med dette, før man tager stilling til, om man skal åbne en konto hos Avatrade.

 

Metatrader 4 handelsplatformen i webtraderudgaven.

 

Metatrader 4 handelsplatformen i desktopudgaven.

 

Design og platforme
Avatrade tilbyder som nævnt som primær handelsplatform MetaTrader4, som er et tredjeparts softwareløsning, der anvendes af rigtig mange udbydere på markedet. MT4 fås både i en version som skal installeres på ens PC og i en webudgave. De to udgaver minder opsætnings- og layoutmæssigt meget om hinanden, men webudgaven mangler dog en del funktioner f.eks. i forhold til overblik over eksponering mv. Platformene findes også på dansk.

Sådan kobler du Avatrade sammen med MetaTrader4

Gå til Avatrade, når du har set videoen her.

Begge platforme er opbygget i et klassisk windowsmiljø, jf. ovenfor, som umiddelbart kan virke lidt gammeldags i det sammenlignet med andre mere strømlinede handelsplatforme på markedet. Platformene indeholder dog en myriade af indstillingsmuligheder, og heldigvis er det let at tilpasse platformenene på et utal af måder, så det passer til ens behov og ønsker.

Grafvisning virker godt og det er nemt at handle direkte fra grafen ved at højreklikke på musen og vælge handel. Det er også muligt at se ens eventuelle positioner direkte på grafen. På den enkelte graf er det ligeledes muligt at tilføje tekniske indikatorer ligesom det er muligt at få vist flere grafer ad gangen. Ønsker man at få vist et instrument grafisk kan man f.eks. trække det fra handelslisten (markedsovervågning) i venstre side og over i en eksisterende graf. Platformene har et hav af indbyggede indikatorer og værktøjer man kan tilføje på sine charts. Herudover er det muligt at tilkøbe diverse strategier og add-ons til MT4 – se nærmere her.

Indlæggelse af ordre i DAX.

Indlæggelse af ordrer kan f.eks. ske ved at klikke på det ønskede instrument i handelslisten ude i venstre side af skærmen, hvorefter et ordreafgivelsesvindue fremkommer. På billedet til venstre ses ordrebilledet for DAX. I venstre side af dette vises købs og salgskurserne grafisk. Samtidig med ordreafgivelsen kan man angive stop-loss og take profit. Den mængde man ønsker at handle angives i MT4 standard lots, hvilket man lige skal være opmærksom på. Se nedenfor for nærmere beskrivelse af dette.

I oversigten over ens positioner, der vises i bunden af skærmen (kun i desktopudgaven), kan man endvidere se de finansieringsomkostninger, der er påløbet de positioner, man har haft over natten (swaps). Det er langt fra alle handelsplatforme, der viser dette så tydeligt, og dette er klart et element, andre platforme burde lade sig inspirere af. Har man større positioner kan finansieringselementet sagtens løbe op, særligt hvis man holder sin position over en weekend, så der kommer tre rentedage i stedet for en enkelt. Selvom renteniveauet for nærværende er relativt lavt, er det klart en omkostning, man skal være bevidst om. Hos Avatrade er renten på f.eks. DAX pt. ca. 1% p.a., hvilket er lavt sammenlignet med mange af de konkurrerende platforme, som typisk tager 2-3% p.a.

Det er muligt at tilgå grundig vejledning til alle elementerne på platformene via hjælpemenuen øverst på forsiden. Endvidere har man via Avatrades hjemmeside adgang til en lang række video tutorials om brugen af MT4.

MT4 åbner også op for muligheden for at kopiere andre tradere (ZuluTrade) og kode egne strategier (MQL5 Signal Service). Læs mere hos Avatrade om disse muligheder her.

Der er ligeledes adgang til et væld af markedsnyheder og daglige markedsanalyser, så det er nemt at følge med i udviklingen på finansmarkederne via Avatrades hjemmeside, jf. nærmere nedenfor.

 

Mobilplatformen AvatradeGO

Mobilappen kan downloades til android og til iPhone og findes kun i en engelsk udgave. Testen af mobilappen til iPhone viser en overskuelig app, som samtidig er ganske brugervenlig. Man navigerer nemt og hurtigt rundt mellem de relevante menuer og handel foretages let.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På forsiden vises under ”My positions” ens åbne positioner med tilhørende profit/loss. Har man f.eks. behov for at lukke en given position hurtigt, kan man trykke på de enkelte positioner og dernæst trykke ”X”, “Submit” og “Confirm”, hvorefter positionen lukkes. Samme sted kan man ligeledes redigere i Take Profit og Stop loss kursniveauerne.

Oversigten viser ens balance og equity ligesom det er muligt at se marginforbruget og tilgængelig margin. Det eneste man savner i oversigten er den specifikke eksponering, man har påtaget sig, så man hurtigere er i stand til at danne sig et overblik over ens risiko – både samlet og på hver enkel position.

Herudover savner man muligheden for at kunne anvende tekniske indikatorer i grafvisningen og muligheden for på en nem og overskuelig måde at kunne følge ens egne udvalgte instrumenter. App-versionen er derfor bedst egnet til et hurtigt overblik over positioner og mindre egnet til at lave analyser og strategier.

 

Markeder og produkter
Avatrade tilbyder handel i over 250 instrumenter og har specialiseret sig i CFD-handel i valuta, råvarer og index. Herudover tilbydes CFD-handel i udvalgte enkeltaktier og i ETF. Sammenlignet med f.eks. IG Markets 10.000 instrumenter synes det ikke så imponerende, men man er trods alt rimeligt dækket ind. Det er f.eks. muligt at handle de store europæiske aktieindex, herunder det svenske S30. I forhold til enkeltaktier er udvalget dog noget mere beskedent, idet det kun er udvalgte, større aktier, man kan handle. Det er f.eks. heller ikke muligt at handle danske indeks eller danske enkeltaktier. Til gengæld skal man ikke betale kurtage ved aktiehandel, ligesom man ikke skal betale for realtidskurser.

Som nævnt er det muligt at handle med lav eksponering og deraf følgende lille margin i flere af instrumenterne. Den mindste position man kan åbne i f.eks. DAX er en andel på 0,1 af en ”lot DAX”, dvs. 10% af ca. 13.000 EUR = 1300 EUR. Man skal være opmærksom på, at MT4 opererer med en standard lot size, som er forskellige fra instrument til instrument. For DAX er en lot fx 10 underliggende kontrakter, dvs. en eksponering på 130.000 EUR. Ønsker man at handle minimumseksponeringen på 0,1 af DAX indeksværdien skal man derfor angive 0,01 i lot size i ordreafgivelsen på MT4 platformen.

Marginkravet udgør for DAX 5%, dvs. det er muligt at geare DAX med en faktor 20, hvilket også gør sig gældende for f.eks de tre ledende amerikanske indeks og det japanske Nikkei225. Mindre aktieindeks såsom det svenske kan alene geares med en faktor 10.

Andre instrumenter, hvor man kan handle med lav eksponering, er f.eks. valuta (større kryds kan geares 30 gange, mindre kryds 20 gange), guld (kan geares 20 gange og olie (kan geares 10 gange). Det er også muligt at handle udvalgte Exchange Traded Funds (ETF´er dvs. passive indeksfonde), som CFD med en faktor 5 gearing. Enkeltaktier kan ligeledes geares op til 5 gange.

 

For så vidt angår kryptovaluta er det muligt at handle disse i form af CFD kontrakter. For nærværende er det muligt at handle bitcoin, ripple, ethereum, EOS, Litecoin mv. Se den samlede kryptoliste her. Det er f.eks. muligt at handle bitcoins med en gearing på faktor 2 ned til 0,1 af værdien af en bitcoin, dvs. ned til ca. 600 USD for nærværende. Spreadet er ca. 70 point, hvilket sammenlignet med andre konkurrenter ikke er så højt igen. Tilsvarende kan man handle ethereum med en gearing på faktor 2, hvor minimumseksponeringen er 1 stk dvs. ca. 300 USD for nærværende. Spreadet er her ca. 7 point, hvilket udgør 1% og også er relativt konkurrencedygtigt. Handler man kryptovaluta bør man passe på med ikke at beholde positionerne over længere perioder, idet de påløbne renter for f.eks. bitcoin udgør 28% p.a. mens det er hele 54% p.a. for ethereum, hvis man er lang, og 28% p.a. hvis man er kort. Når man har med gearede positioner at gøre løber renteelementet jo hurtigt op. Ofte er det på konkurrerende handelsplatforme slet ikke muligt at geare denne type produkter. Det er muligt at handle kryptovaluta alle dage i ugen.

Det kan bemærkes, at visse af Avatrades CFD-kontrakter, herunder indeks- og råvarekontrakter, handles på baggrund af den underliggende future, som ved udløb ”rulles over” i den næste future, så man som investor ikke mærker noget. Dog bliver man opkrævet et ekstra spread i forbindelsen med rullet. Man kan se de enkelte ”rollover” datoer her: https://www.avatrade.com/trading-info/cfd-rollover-dates

En future vil alt efter udløbsdato (maturity) blive handlet i et andet kursniveau end spotmarkedet, så følger man f.eks. DAX-indekset dagligt, vil kursniveauet hos Avatrade ofte være anerledes end på spotmarkedet, men bevægelserne i spotmarkedet påvirker naturligvis futuren på samme vis. Mange af indekserne har 4 årlige terminer (mar, jun, sep og dec).

Det spread, man handler til, angives som et ”spread over market”, hvilket vil sige den markup som Avatrade tillægger markedsspreadet. For DAX er dette angivet til 1,5 under normale markedsforhold. Afspejlet i bid/ask priserne er det typisk 2 point. Til sammenligning er det muligt at handle DAX hos IG Markets til et fast spread på 1 point. Til gengæld er overnight renten hos Avatrade pt. blot 1% mens den pt. er ca. 2,6% hos IG Markets.

Handler man i enkeltaktier opkræver Avatrade ikke særskilt kurtage, som nogle platforme gør, men i stedet et markup på markedsspreadet i den pågældende aktie. Avatrade er modpart i de positioner man indgår, og det er via det udvidede spread, at platformen tjener en del af deres penge.

Udvalget af aktier begrænser sig til større amerikanske og europæiske aktier. Fraværet af kurtage bevirker, at det bliver mere givtigt at handle mindre positioner ad gangen.

Man kan f.eks handle ned til 10 stk. Deutsche Bank (DB)-aktier ad gangen til et spread på ca. 0,6% beregnet på et tilfældigt tidspunkt, som viste en bid-ask pris på 11,394 á 11,458 dvs. et spread på 0,064 point. Dvs. et køb af 10 DB aktier til 11,458 vil resultere i en eksponering på ca. 115 EUR med et spread i EUR på ca 0,7. Det tilhørende marginkrav er 20% dvs. 23 EUR. Det må siges at være relativt billigt. Til sammenligning var spreadet dog, hvis man handlede direkte på den tyske Xetra børs, på samme tid 0,004 svarende til et spread på ca. 0,04%. Handler man direkte på børsen skal man dog lægge en ikke uvæsentlig minimumskurtage oveni. Nordnet tager f.eks. mellem 10-12 EUR for dette, hvilket i hvert fald gør, at det bliver mindre attraktivt at handle mindre positioner på spotmarkedet. Andre brokere tilbyder endvidere direct market access (DMA), så man kan handle direkte i en ordrebog i de enkelte aktier, som om man handlede direkte over børsen. Alternativt handler man direkte med brokeren som modpart. Typisk vil det dog foregå til et spread, der følger det underliggende børsmarked.

Se en komplet oversigt over de instrumenter man kan handle med tilhørende marginkrav, spread, minimumsstørrelser, overnight renter mv. her:
https://www.avatrade.com/trading-info/trading-conditions

Du finder en samlet liste over produkterne her:
https://www.avatrade.com/trading-info/financial-instruments-index

 

Uddannelse
Avatrade har udarbejdet en masse materiale, ikke mindst til brug for begyndere, hvor de forskellige markeder beskrives ligesom forskellige tekniske indkatorer gennemgås. Materialet kan tilgås både via hjemmesiden.

Det er også muligt at bestille en lille gratis Forex Ebook om valutahandel for begyndere.
Kan bestilles her: https://www.avatrade.com/education/ebook

Avatrade har endvidere udarbejdet en række videoer, hvor der gås i dybden med selve platformen, ordre typer men også spændende indlæg om f.eks. markedspsykologi og global trading. Læs mere her: https://www.avatrade.com/education/video-tutorial

Det er også nemt at finde aktuelle økonomiske indikatorer fra hele verden, som kan tilgås via handelsplatformen og hjemmesiden. Man får også adgang til en samlet oversigt over interessante tweets fra f.eks. Wall St Journal, CNBC, FT mv. med aktuelle nyheder, og hvor der tit vises små videoer om bestemte begivenheder. Man må dog her leve med diverse reklamer, der popper op i tide og utide.

Avatrade har endvidere lanceret en specialiseret hjemmeside for både nye og øvede tradere, hvor man kan læse en masse om trading og få daglige markedsopdateringer fra Avatrades egne senioranalytikere. Se mere her: https://www.sharptrader.com/

Alt i alt må det siges, at Avatrade giver deres kunder rig mulighed for at følge med i, hvad der aktuelt får markederne til at bevæge sig.

 

Skat af CFD: Det skal bemærkes, at CFD-handel, herunder CFD-handel med enkeltaktier, skattemæssigt betragtes som finansielle kontrakter og derfor skal beskattes som kapitalindkomst. Dette medfører ligeledes visse begrænsninger i forhold til udnyttelse af eventuelt tab. Se mere her om den skattemæssige behandling (link til CFD artikel
Skat af CFD: Det skal bemærkes, at CFD-handel, herunder CFD-handel med enkeltaktier, skattemæssigt betragtes som finansielle kontrakter og derfor skal beskattes som kapitalindkomst. Dette medfører ligeledes visse begrænsninger i forhold til udnyttelse af eventuelt tab. Se mere her om den skattemæssige behandling.

Priser
Prisstrukturen hos Avatrader er forholdsvis gennemsigtig. F.eks. kan man på en overskuelig og pædagogisk måde på Avatrades hjemmeside læse beskrivelser af, hvad det koster at handle de forskellige typer instrumenter. Det er f.eks. muligt at se, hvad en handel med en indexkontrakt i SP500 koster i spread, marginberegning og eventuelt over night fee. Find selv alle produkterne her. 

Spreads er ikke de bedste i klassen, men overnight-renterne er generelt i den lave ende (helt ned til 1% p.a.). Fsva. kryptohandel er spreadsne forholdsvis gode, men for visse instrumenter er rentesatsen høj. Handel med CFD i udvalgte enkeltaktier opkræves ikke kurtage, men alene et spread, som dog som nævnt ovenfor i et gennemgået priseksempel på Deutsche Bank, er noget højere end hvad det er muligt at handle til direkte på børsen.

Handler man i perioder ikke aktivt, vil man blive pålagt et inaktivitetsgebyr på 25 EUR, hvis man i en periode på 3 måneder ikke handler på sin konto. Er man inaktiv i et år, bliver man yderligere opkrævet et gebyr på 100 EUR.

 

Kundeservice og åbning af konto
Avatrades kundeservice har åbent fra søndag aften kl. 21 GMT til fredag aften kl. 21 og har et dansk telefonnummer. Det er ligeledes muligt at livechatte med Avatrade via deres hjemmeside. Dette plejer at foregå rimeligt effektivt på engelsk. Avatrade har udarbejdet en grundig FAQ som emnevis kan tilgås her.

Det er nemt at åbne en konto, hvor man udover de sædvanlige identifikationsoplysninger som minimum skal overføre 100 USD eller 100 EUR via sit kreditkort eller 500 USD eller EUR via en bankoverførsel. Man vælger på forhånd, om man ønsker sin konto denomineret i enten USD eller EUR. Alle ens handler bliver løbende omregnet til den valgte valuta og således ikke til DKK.

Når man skal hæve penge fra sin konto skal man online udfylde en formular via ens kontoadgang hos Avatrade. Herefter vil der gå 2-5 dage før man kan regne med at få sine penge udbetalt, som typisk skal udbetales på samme måde som man har indbetalt på.

 

Sikkerhed for indestående
Avatrade opbevarer kundernes midler adskilt fra egne midler i henhold til EU’s finansforordninger og MiFID via såkaldt segregerede kundekonti. Det betyder, at den enkeltes konto holdes separat adskilt fra brokerens egne midler i en evt. konkurssituation.

Herudover er privatkunders midler i tilfælde af Avatrades konkurs og uregelmæssigheder forsikret med op til 20.000 EUR pr. kunde efter irsk lovgivning.

Eftersom Avatrade er underlagt relativ strenge minimumskrav fra EU vedrørende udbud af finansielle tjenesteydelser adskiller Avatrade sig ikke nævneværdigt fra de øvrige udbydere på markedet, hvad angår ovenstående. Visse lande i EU f.eks. England har dog endnu bedre kundebeskyttelsesregler f.eks. i form af en højere økonomisk beskyttelse af den enkelte kunde.

Avatrade garanterer beskyttelse mod en eventuel negativ konto, hvilket betyder, at det ikke er muligt at tabe mere end sit kontoindestående. Forinden man eventuelt måtte komme i denne situation vil Avatrade foretage margin calls og tvangslukke åbne positioner, så risikoen er primært til stede ved store kursbevægelser f.eks. over natten, hvor markedet kan være lukket.

 

Konklusion
Avatrade er en udmærket handelsplatform både for begyndere og mere øvede daytradere, der ikke nødvendigvis ønsker at handle i tusindvis af forskellige instrumenter. Er man swingtrader og ønsker at holde sine positioner over længere tid, er det yderst relevant at finansieringsrenten i visse instrumenter er helt ned til 1% p.a. Søger man ikke danske og mindre udenlandske aktier, er udbuddet tilstrækkeligt for de fleste. Muligheden for at man også kan handle mindre positioner, gør platformen ekstra interessant, ikke mindst i startfasen, hvor det netop handler om at begrænse sine (potentielle) tab mest muligt. Avatrade tilbyder endvidere en garanti for at man ikke kan tabe mere end sit kontoindestående. Adgangen til nyheder og analyser er også værd at fremhæve ligesom MT4 platformene er, som også anvendes rigtig mange andre steder.

Eftersom Avatrade er en udenlandsk broker, er man selv forpligtet til at indberette sit netteresultat til SKAT og sørge for behørig dokumentation for dette. Idet ens konto er denomineret i enten USD eller EUR, skal man ligeledes selv sørge for omregning til DKK i forhold til SKAT.

Spreadmæssigt er Avatrade ikke blandt de billigste, men til gengæld er prisstrukturen gennemsigtig, og f.eks. betaler man ikke særskilt kurtage for CFD-aktiehandel ligesom renteniveauet er attraktivt i hvert fald for visse produkter.

>>>>>>>>>>>>>> PRØV AVATRADE HER


 

 

Daytrader.dk modtager kommission og/eller betaling for annoncering fra Avatrade og andre af de handelsplatforme, der er omtalt her på siden. Daytrader.dk tilstræber dog 100% objektivitet i lighed med, hvad man genfinder hos andre typer professionelle medier og deres annoncører. Indtægterne fra annoncering er med til at sikre, at vi også fremover kan levere de bedste guides og det bedste indhold om daytrading.

Preview af Avatrade:



image_pdfimage_print
Del denne artikel