Køb Bitcoin [januar 2023]– sådan kommer du i gang med at investere i bitcoins!

Bitcoin har igennem de seneste år været genstand for en stærkt stigende opmærksomhed. En del af hypen skyldes naturligvis de ekstremt høje stigninger, som bitcoin har oplevet over de senere år.

Bitcoin steg voldsomt i 2020 med over 300% og stigningen fortsatte et godt stykke ind i 2021, og interessen for at købe bitcoins er højere end nogensinde før. Efter de seneste kursrekorder i efteråret 2021 er kursen i takt med uroen på de internationale markeder i løbet af vinteren 2022 dog næsten halveret. 

Ønsker man at være med på en mulig kommende bølge opad igen, er der grundlæggende to måder man kan gøre det. Man kan investere i bitcoin som en finansiel kontrakt (f.eks. en CFD), der afspejler kursudviklingen i bitcoin, eller man kan investere direkte i bitcoin, som opbevares i en personlig wallet (eller på en konto hos en broker/markedsplads).

Man kan investere direkte i bitcoin ved bl.a. at benytte handelsplatformen eToro, der tilmed er en reguleret broker under EU-lovgivning. Her er det enkelt at følge bitcoin-prisen og dermed følge op- og nedture i kursværdien. Det tager fem minutter at oprette sig på platformen, og herefter yderligere nogle minutter at overføre penge. Derefter er man i gang, og man kan med det samme være med i bitcoin-markedet.

Herunder kan du se en video, som viser, hvordan man hurtigt kommer i gang med at investere i bitcoin hos eToro. Det kræver først og fremmest, at du opretter dig på eToro. Derefter kan du se, hvordan du gør i den følgende video:

Opret dig på eToro her.

Bitcoin har haft en eksplosions-agtig vækst siden skabelsen i 2009.

Baggrund

I denne artikel vil vi give svarene på nogle af de basale spørgsmål, som man kan stille sig selv omkring bitcoin:

Hvordan køber man bitcoin?
Hvad koster det at købe bitcoin?
Hvad er bitcoin, og hvordan fungerer valutaen?
Hvorfor købe bitcoin?
Hvad kan man købe for bitcoin?
Hvad er kursen på bitcoin?
Hvordan tjener/”miner” man bitcoins?
Hvad er en wallet, og hvordan bruger man den?
Hvordan veksler/sælger man bitcoin?

Svar på spørgsmål:


Hvordan køber man bitcoin?
Bitcoin handles typisk på en lang række uregulerede markedspladser/kryptobørser verden over. Det er dog også muligt at handel bitcoin på handelsplatformen eToro, der som nævnt er underlagt EU-baserede finansielle lovgivning. Og selvom bitcoin som sådan ikke falder ind under EU-reguleringen giver det en vis sikkerhed, at platformen er godkendt i EU. Det er langt fra tilfældet på de fleste andre uregulerede markedspladser, hvor man kan handle kryptovaluta.

Man kan oprette sig hos eToro på fem minutter ved at klikke på “Opret konto”, eller “Jeg ønsker at handle”, når man kommer ind på sitet.

Under oprettelsen bliver man man bedt om at opgive sin e-mail og angive et kodeord, og så er man igennem første del af processen. Derefter skal man vælge, om man i begyndelsen vil handle på en demo-konto (virtual account), eller en konto med rigtige penge (real account), som det kan ses herunder.

Du vil altid kunne skifte mellem demokonto og en rigtig konto senere ved at klikke frem og tilbage mellem dine konti, som hedder “Real” og “Virtual” oppe i venstre hjørne af skærmen, når du er logget ind. Så det er ikke så afgørende, hvad du vælger i første omgang. Ønsker du at prøve det hele lidt af forinden, giver det god mening at starte med demokontoen.

Du vil herefter blive bedt om at udfylde nogle simple oplysninger og besvare nogle spørgsmål, og ønsker du at handle for rigtige penge, skal du overføre penge, hvilket lettest og hurtigst foregår via kreditkort. Når det er gjort, er du klar til at investere f.eks. i bitcoin eller i nogle af de andre produkter, man kan handle på platformen.

Efter at have sat penge ind på kontoen, kan du søge på “bitcoin” eller “BTC”, som er den officielle forkortelse for bitcoin.

Ønsker man at købe bitcoin ved at spekulere i, at kursværdien skal op, klikker man ganske enkelt på knappen “Trade” og dernæst “Buy” og “Open Trade”. Ønsker man at satse på, at markedet skal ned, kan man “shorte” bitcoin ved at trykke på “Sell” og “Open Trade”. Rent teknisk skal man dog være opmærksom på, at man, når man hos eToro køber bitcoin reelt køber rigtige bitcoin, mens hvis man shorter, gør dette i form af en CFD uden gearing.

Køb bitcoin hos Markets som en finansiel kontrakt

Du kan også spekulere i kursudviklingen på bitcoins ved at købe en finansiel kontrakt (CFD), som enten er gearet 1:2 og som derved afspejler kursudviklingen i bitcoin med en faktor 2 eller ikke er gearet og dermed følger kursudviklingen 1:1. Det er også her muligt i stedet at sælge, eller shorte bitcoin-kontrakten, hvis man gerne vil satse på at kursen skal ned. Investering i bitcoin via CFD både med og uden gearing kan bl.a. gøres via handelsplatformen Markets.

Du opretter dig hos Markets her. Når du har oprettet dig kan du søge efter kontrakten med navnet “Bitcoin”, som afspejler kursudviklingen på bitcoin i USD.

I ovenstående video beskrives det, hvordan du køber bitcoin hos Markets. I videoen nævnes kontrakten “Bitcoin Futures”, som afspejler kursudviklingen på bitcoin futuren 1:1 dvs. ingen gearing. Hvis du i stedet ønsker en bitcoin kontrakt, som afspejler spotkursudviklingen på bitcoin, dvs. almindelige bitcoin, skal du investere i kontrakten kaldet “Bitcoin”. Denne kontrakt er dog gearet 1:2, hvilket betyder at man skal være opmærksom på de finansieringsomkostninger man opkræves, hvilket over længere tid løber op.

Hvis du ønsker at købe bitcoin uden gearing, skal du finde instrumentet “Bitcoin futures” og trykke Buy (Køb). Herefter skal du tage stilling til hvor meget du ønsker at handle for. I nedenstående handelsvindue skal du i feltet i midten angive, hvor mange kontrakter du ønsker at købe for. Ønsker du at købe det, der svarer til 1 bitcoin, skal du skrive “1” i feltet i midten. En bitcoin har i skrivende stund en værdi af ca. 51452 USD eller ca. 320.000 DKK. Hvis du synes det er lige i overkanten af, hvad du ønsker at købe for, er det heldigvis muligt at handle ned til 0,01 kontrakt svarende til 0,01 bitcoin dvs. 514,5 USD eller ca. 3.200 DKK målt på den aktuelle kurs.

På handelsvinduet nedenfor er det angivet, at man ønsker at købe 0,1 bitcoin, hvilket svarer til ca. 5145 USD eller ca. 32.000 DKK. Eftersom man handler bitcoin i form af en CFD skal man stille margin (sikkerhed), som nogenlunde svarer til købsværdien af det valgte antal bitcoin (Margin Req). Det er dette beløb som skal være til stede på din konto for at du kan foretage handlen.

Såfremt kursen på bitcoin efter køb af 0,1 bitcoin til en værdi af 5145 USD stiger 10%, vil man altså tjene ca. 514,5 USD og man vil tabe et tilsvarende beløb, hvis kursen falder 10%. Oven i dette skal man naturligvis lægge handelsomkostninger, dvs. spreadet, som i eksemplet vil udgøre ca. 13,36 USD.

Ovenstående er en måde, hvormed man kan spekulere i kursudviklingen på bitcoin. Det er værd at bemærke, at man ikke køber egentlige bitcoin med denne metode, men derimod et finansielt instrument (en CFD), som 1:1 afspejler kursudviklingen i bitcoin futures. Om man køber en kontrakt, som følger en bitcoin future, eller en egentlig bitcoin vil rent investeringsmæssigt give nogenlunde samme resultat. Den primære forskel er, at dette er den letteste, og mindst komplicerede måde at gøre det på, hvis du ønsker at profitere af en stigende pris på bitcoin, eller – hvad færre mennesker benytter sig af – at spekulere i en faldende pris.

På nogle krypto-børser kan det være en lidt kompleks proces at investere i bitcoin, men på Markets er det altså relativt simpelt fordi man handler CFD´er i stedet for rigtige bitcoins. Man behøver derfor ikke at sætte sig ind i, hvad det vil sige at oprette en “wallet”, eller nogle af de andre tekniske spidsfindigheder, der normalt kommer af at eje bitcoin. Man behøver heller ikke være bekymret for, om man skulle komme til at smide koden til sin wallet væk, som i hvert fald et par stykker har prøvet gennem tiden. Skulle du alligevel være interesseret i at vide mere om handel med rigtige bitcoin, så er det beskrevet senere i denne artikel.


Hvad koster det at købe bitcoin?

Når du investerer i bitcoin CFD´er via Markets, så vil der til enhver tid være en forskel på købs- og salgskursen, som udgør det såkaldte spread. Dette spread svarer til dine handelsomkostninger. På nedenstående screendump kan man se, hvad spreadet udgjorde på et givent tidspunkt:

Man kan ovenfor se, at differencen mellem køb og salg er ca. 133,61 dollars. Hvis man forestillede sig, at man købte 1 bitcoin til den udbudte købskurs (Buy) på ca. 51452 USD og straks derefter solgte igen til den udbudte salgskurs (Sell) på ca. 51318, så ville de samlede handelsomkostninger udgøre 133,61 USD. Handelsomkostningerne udgør således ca. 0,26%. Spreadet kan variere en smule, men ligger over handelsdagen typisk omkring dette niveau.

Såfremt man hos Markets handler via en konto i danske kroner, vil man også opleve, at man bliver opkrævet et mindre vekselgebyr, hvis man som i ovenstående eksempel køber et produkt i dollars. Dette gebyr kan man heldigvis helt undgå ved at åbne en konto i USD, hvilket enten kan gøres i forbindelse med, at man åbner sin første konto eller efterfølgende under Min Portal, når man logger ind på Markets handelsplatformen.

Eftersom bitcoin futuren CFD´en ikke er gearet opkræves man ikke løbende finansieringsomkostninger.  Det gælder uanset om man har købt eller solgt (shortet) sine kontrakter. Dog udløber den underliggende bitcoin futures hver 4. torsdag hver måned, hvorved kontrakten rulles over i en ny. 

Vi offentliggør vores handler hver dag på vores chatkanal Se vores handler LIVE


Hvad er bitcoin, og hvordan fungerer valutaen?

Bitcoin er en ny valuta, som blev skabt i 2009 af en person, som brugte dæknavnet Satoshi Nakamoto. Man har aldrig fundet ud af, præcis hvem personen er, eller om det måske dækker over en gruppe på flere personer. Gennem tiden er flere personer blevet mistænkt for at være Nakamoto, men foreløbig har intet kunnet bevises.

Dorian Satoshi Nakamoto blev fejlagtigt udnævnt til at være skaberen af bitcoin. Han afviste det selv og sagde, at han aldrig havde hørt om bitcoin.

En del af attraktionen ved bitcoin er, at transaktioner kan udføres uden mellemmand, det vil sige uden brug af banker. Bitcoin overføres altså direkte fra person til person, hvilket giver nogle fordele. Blandt andet er gebyrerne lavere end ved normale overførsler. På internationalt plan kan man bruge bitcoin til for eksempel at shoppe møbler på Overstock, til at booke hoteller på Expedia.

Men en del af attraktionen handler naturligvis i første omgang om mulighederne for at tjene penge ved at investere i bitcoin. Alene i 2017 steg kryptovalutaen over 1000%, og analytikere overgår fortsat hinanden i estimater for, hvor højt bitcoin kan nå, mens andre ser skeptisk til. I praksis har bitcoin på nuværende tidspunkt fået en position som “digitalt guld”, hvilket betyder, at det i første omgang er et investeringsobjekt, og en måde at investere eller opbevare sine penge.

Bitcoin er en decentraliseret valuta, som benytter sig af den såkaldte blockchain-teknologi. Den gør det muligt at sikre, at man ikke kan bruge en digital valuta to gange. Normalt kan man altid kopiere noget, som eksisterer i et digitalt format, men det kan ikke lade sig gøre i dette tilfælde.

Inden for virtuelle valutaer benytter man sig af blockchain for at sikre dette. Når man benytter bitcoin, bliver transaktionen sendt ud til bitcoin-netværket, hvor de såkaldte “miners” verificerer transaktionen. Der er altså ikke brug for en tredjepart som en bank til at verificere transaktionen, da dette bliver gjort af millioner af computere i bitcoin-netværket. Alle transaktioner bliver logget og gjort tilgængelig i en slags offentlig “regnskabsbog”, som sikrer deres validitet og beskytter mod svindel.

Du kan se en lille video om bitcoin her:

Hver gang en transaktion finder sted, så vil al information – såsom kilde, destination, dato og tidspunkt – bliver samlet i det, der kaldes en blok (block). Denne blok indeholder transaktionen samt andre lignende transaktioner, som for nylig er blevet sendt til netværket. Validiteten af transaktioner ligger herefter i en kryptografisk beskyttet blok, som bliver tjekket og bekræftet af den kollektive computerkraft, som de såkaldte miners er i besiddelse af.

“Miners” er personer, som benytter en del eller hele deres computerkraft til at løse komplekse, matematiske problemer. Når problemerne er løst, så vil hele blokken og alle dens transaktioner bliver verificeret som legitime. Disse miners bliver så belønnet for deres arbejde ved hjælp af bitcoin.

Få GRATIS fif: Supertradere afslører deres strategier Tilmeld

Efter dette bliver blokken koblet sammen med den seneste anden blok, og på denne måde skabes en kæde, som offentlig og kan ses af alle. Dog bliver navnene på de involverede personer i transaktionerne ikke offentliggjort. Denne proces fortsætter i det uendelige, og på denne måde bliver blockchainen udvidet og kopieret til millioner af computere. Dette sikrer, at den senest tilgængelige version af den offentlige “regnskabsbog” eksisterer overalt på nettet, og dermed er det stort set umuligt at omgøre de transaktioner, som allerede er blevet skrevet ind i den. For at kunne omgøre en transaktion, skulle man tage magten over 51% procent af computerne i netværket, og dette er i praksis ikke muligt.

Årsagen til, at mange mener dette kan have værdi, er at blockchain kan gøre det muligt at foretage overførsler af værdi uden en tredjemand som en bank, og meget hurtigere end man kan på nuværende tidspunkt.


Hvorfor købe bitcoin?

En del af attraktionen ved at købe bitcoin ligger naturligvis i de meget store stigninger, der har været igennem de seneste år. Mens mange traditionelle investorer har mødt kryptovalutaen med høj latter og råbt “boble”, så er bitcoin f.eks. steget over 1000% i 2017. Siden er den så faldet tilbage for så atter at stige til nye rekorder.

En af de stærkeste kritikere har været chefen for investeringsbanken JPMorgan Chase, Jamie Dimon. Herunder kan man se en graf over hans udtalelser gennem tid, hvor han er gået fra at sige alt fra, at bitcoin ikke vil overleve til at bitcoin er et svindelnummer til senere, i begyndelsen af 2018, at udtale at han fortryder kommentaren om, at det er et svindelnummer.

I mellemtiden havde hans datter købt bitcoin.

Bitcoin er i løbet af den seneste tid blevet blåstemplet ved, at den kan handles som future på børserne CME og CBOE, og det har medført, at også større investorer nu har mulighed for at eksponere sig mod bitcoin.

Mens bitcoin tidligere har været markedsført som en effektiv måde at håndtere og overføre penge til hinanden, er der nu andre kryptovalutaer, som må forventes at kunne klare dette bedre. Derimod kan der være nogle muligheder i at se bitcoin som et alternativ eller supplement til guld. Altså som en måde at opbevare værdi på. Da udbuddet af bitcoin er begrænset til 21 mio., vil udbuddet altså altid være konstant, men så længe efterspørgslen er stigende, så vil priserne også stige.

Bitcoin er dog også så småt begyndte at blive brugt som et betalingsmiddel mange steder rundt omkring i verden.


Hvad kan man købe for bitcoin?

Her er nogle af de steder i Danmark, hvor du kan betale med bitcoin:

Single.dk – Dansk datingportal
Hungry.dk – Køb take-away online og betal med Bitcoins
Café Guldhornene – Bar/Café i Centrum af københavn
Sankt Peders Café – Café i København
Dell – Internationalt computerfirma
Microsoft – Brugerne kan betale med Bitcoin i Xbox og Windows store
Liberal Alliance – Du kan betale med Bitcoins for et medlemskab
Bloomberg.com – Stort finansmedie
Virgin Galactic – Iværkstætteren Richard Branson firma, der blandt andet ejer Virgin Mobile og Virgin Airline
Zynga – Mobile-spil

Den københavns cocktailbar Aloë Bar har endda opsat en bitcoin-ATM, og man kan også få en drink, som er opkaldt efter bitcoin-skaberen Satoshi Nakamoto.

Vi offentliggør vores handler hver dag på vores chatkanal Se vores handler LIVE

Ud over dette er særligt lande som Schweiz og Japan langt fremme med at acceptere bitcoin som betaling for alverdens tjenester og produkter, men den reelle brug af kryptovalutaen er stadig meget lille, sammenlignet med den megen diskussion, der har været om den.


Hvad er kursen på en bitcoin?
Kursen på en bitcoin kan variere en smule fra børs til børs. Man kan se, hvad den aktuelle kurs på en af de største børser er herunder.

 

 

Selv om kursen på bitcoin kan variere fra børs til børs, så følger den som regel overordnet den samme udvikling, med mindre variationer. På det seneste har man set, at priserne kan være særligt høje på de sydkoreanske bitcoin-børser, hvor efterspørgslen har været særligt høj. Man kan finde et gennemsnit af kurserne på bitcoin og andre kryptovalutaer på coinmarketcap.com


Hvordan tjener/miner man bitcoins?

Bitcoin registreres som nævnt gennem blockchainen, som er den decentraliserede “regnskabsbog”, hvor alle bitcoin-transaktioner bliver skrevet ned, i blokke af flere transaktioner. Disse blokke tilføjes i en kæde, og deraf stammer navnet “Blockchain”. “Miners” verificerer så disse blokke og optjener bitcoin eller andre kryptovalutaer ved at gøre det.

I dag kræver det store, dyre computere at foretage “bitcoin mining”, da man skal løse meget komplekse matematiske problemer for at verificere blokkene af transaktioner. Beregninger bliver over tid stadigt mere vanskeligt og kræver derfor stadigt dyrere og stærkere maskiner. Som regel koster de flere tusinde dollars. For nogle år siden kunne man foretage beregninger på en helt almindelig PC.

Man behøver ikke selv forsøge at løse de komplicerede beregninger. Det gør computeren for dig. Du kan sætte den til netværket, downloade den rette software og lade den køre. Maskinerne bruger en masse elektricitet, de larmer meget og genererer en masse varme.

Processen kaldes “mining”, fordi der ligesom med olie eller guld er tale om et udbud, som ikke er uendeligt. Der kommer kun til at være 21 millioner bitcoin. Når en miner verificerer en block, så modtager de en lille andel af bitcoin som belønning, og det er den eneste måde, som der bliver dannet nye bitcoins på. De kan ikke duplikeres. Indtil nu, så er der omkring 16,8 millioner bitcoin i omløb, og fortsætter udviklingen i det nuværende tempo, vil det tage omtrent 100 år, før man når 21 millioner, som er endemålet.

Vil du udnytte både aktie-stigninger og fald? Vi anbefaler handelsplatformen Markets

Omfanget af bitcoin, som minerne modtager, bliver halveret hver gang der går fire år. Det skete senest i 2020 og er sket tre gange i bitcoins historie. Den nuværende belønning ligger på 6,25 bitcoins for hver blok, som er blevet “mined”, altså verificeret. Der er mere konkurrence end nogensinde før på at mine bitcoin, og jo flere miners, som kommer ind i netværket, jo mere kompliceret bliver processen med at løse de matematiske problemer.

På nuværende tidspunkt er “guldfeberen” størst i Kina, hvor langt de fleste miners hører hjemme. Og firmaerne, som udvikler det avancerede udstyr lever godt på denne udvikling. Den største sælger af mining-udstyr er Bitmain fra Kina. Firmaet udvikler microchips. De amerikanske virksomheder AMD og Nvidia har også profiteret af bitcoin-boomet, da deres grafikkort bruges af mining-computerne.

Er du interesseret i selv at komme i gang med at mine bitcoin eller andre kryptovalutaer, så start her


Hvad er en wallet, og hvordan bruger man den?

Ønsker man at investere i bitcoin på den lette måde, som er beskrevet først i artiklen – altså uden rent faktisk at eje bitcoin selv – så behøver man ikke læse afsnittet nedenfor. Det er beregnet til dem, der rent faktisk gerne vil eje bitcoin, fordi de måske vil bruge dem til noget konkret.

Man kan købe og eje rigtige bitcoin via eToro, der også fungerer som en reguleret handelsplatform i relation til handel med værdipapirer fx aktier og CFD´er. Har man købt bitcoin hos eToro, har man også mulighed for at trække disse ud i eToros wallet, hvis man skulle ønske det.

En bitcoin wallet er et stykke software, som sikrer dig, at kun du har adgang til dine bitcoin. Bitcoin opbevares i sig selv ingen steder. Der er en såkaldt “private key”, som er en meget lang, hemmelig kode, der giver adgang til dine bitcoin. En wallet giver mulighed for at sende og modtage bitcoin, og den kan komme mange former: Som desktop-software, mobil-software, web-software eller som en hardware-wallet.

En bitcoin wallet bliver også kaldt en digital wallet. Ønsker man at eje bitcoin, så er det vigtigt skridt på vejen (medmindre man bare investerer i en kontrakt, som følger prisen på bitcoin). En wallet er modstykket til en fysisk pung. Men i stedet for rent fysisk at opbevare dine bitcoin, så indeholder din wallet relevant information om den sikre “private key”, som giver mulighed for at gennemføre transkationer.

Desktop wallets installeres på en almindelig computer og giver brugeren fuld kontrol over wallet. Den giver brugeren mulighed for at skabe bitcoin-adresser, som kan bruges til at sende og modtage bitcoin. Den giver også brugeren mulighed for at opbevare sin private key. Nogle af de mest kendte desktop wallets er Bitcoin Core, Armory, Hive OS X og Electrum.

Mobil-wallets kan udføre de samme funktioner som en desktop wallet, og den kan hjælpe dig med at betale direkte overalt. Den kan også give dig mulighed for let at lave betalinger med mobilen via en NFC-scanning eller QR-kode. Bitcoin Wallet, Hive Android og Mycelium Bitcoin wallet er nogle af de mest kendte mobil-wallets.

Web wallets giver dig mulighed for at bruge bitcoin overalt, fra enhver browser eller mobil. Vælger man en web-wallet, bør man være særligt påpasselig, da walleten opbevarer dine private keys online. Coinbase og Blockchain er populære web wallet-udbydere.

Hardware wallets er der færre af, men flere er på vej. En hardware wallet kan opbevare din private key elektronisk og facilitere udbetalinger. Et godt eksempel på en hardware wallet er Ledger Nano S 

Du kan investere i Bitcoin, Ethereum, Ripple, m.fl. hos MarketsX. Se mere her

At opbevare dine bitcoins sikkert er afgørende. Nogle af de mest brugte teknikker er: at benytte et stærkt password til sin wallet, og at vælge “cold storage”, det vil sige at opbevare sin private key offline, hvor hackere og andre ikke kan få adgang til den.


Hvordan veksler man bitcoin?

Når man læser på Internetfora kan man få det indtryk, at det kan være svært at veksle sine bitcoin eller at komme af med dem igen. Dette erH naturligvis helt forkert. Der foregår mange millioner af handler hver dag mellem for eksempel bitcoin og dollars, og handler man på en af de store bitcoin-børser, vil man kunne veksle kryptovalutaen om til dollars eller euro med det samme.

En af de største børser for køb og salg af kryptovaluta er Kraken.com. Daytrader.dk vil dog ikke anbefale at benytte denne børs. Vi har oplevet ved at uheld at blive lukket ude fra vores konto, og det tog efterfølgende 12 dage at komme i kontakt med supporten.

Derfor anbefaler vi at købe bitcoin som en kontrakt – det, som vi kalder den lette måde, som er beskrevet øverst i artiklen. På denne måde får man andel i den samme procentvise stigninger, når man handler bitcoin eller andre kryptovalutaer. Men man slipper for at oprette en wallet, og er mindre udsat i forhold til hacking-angreb og lignende. Ud over det så kan man også være sikker på, at ens bank vil tage imod pengene, som man hiver ud. Mange danske banker har udtalt, at de ikke vil tage imod gevinster handel med egentlig kryptovaluta.

Er du interesseret i bitcoin? Så bør du også læse om Ethereum, som af mange opfattes som “den næste bitcoin”

Vil du udnytte både aktie-stigninger og fald? Vi anbefaler handelsplatformen Markets
Oversigt over artikler om kryptovaluta:

>>> Handelsplatform til at handle kryptovaluta
>>> Daytrader.dk's foretrukne kryptovaluta
>>> Bitcoin eller Ethereum?
>>> Køb Ripple (XRP)
>>> Køb Ethereum (ether)
>>> Køb NEO
>>> Forstå bitcoin på 5 minutter
>>> Invester i kryptovaluta via profitable tradere
>>> Køb bitcoin - sådan gør du
>>> Køb Stellar Lumens
>>> Køb Bitcoin Cash
>>> Køb Ethereum Classic (ETC)
>>> Køb Cardano ADA
>>> Køb EOS
>>> Køb DASH
>>> Kryptotrader viser vejen: 330% aflast i kryptovaluta

Hvor køber man bitcoin?

Bitcoin kan købes på en lang række handelsplatforme eller såkaldte kryptovalutabørser. Et af de nemmeste og mest brugervenlige steder at komme i gang er handelsplatformen eToro, som du kan læse om i vores guide. Det er den korteste vej til at komme i gang.

Hvad er bitcoin?

Bitcoin er en såkaldt kryptovaluta, som gør det muligt at overføre penge uden brug af mellemmand. Valutaen er baseret på en revolutionerende teknologi, som kaldes blockchain.
[Læs vores guide til at købe bitcoin]

Hvad koster en bitcoin?

Prisen på en bitcoin varierer over tid. I de seneste år er den steget med i gennemsnit 200% om året. Du kan se den opdaterede pris i vores guide til bitcoin.

Hvordan køber man bitcoin?

Den letteste måde at købe bitcoin på er at oprette en konto hos en handelsplatform. Efter at have oprettet dig, overfører du penge til kontoen, og derefter søger du på “Bitcoin” eller “BTC” i søgefeltet.

 

image_pdfimage_print
Del denne artikel

Kommentarer

  • Relateret
  • Seneste
  • Populær