Nordnet – anmeldelse

Udgivet : 13 October 2015

Nordnet er Nordens største internetmægler med over 450.000 kunder fordelt i Danmark, Norge, Sverige og Finland. Platformen har eksisteret siden 1996 og var dermed et af første selskaber til at tilbyde handel med værdipapirer over nettet. Syv år i træk er Nordnet blevet kåret til Årets Børsmægler af medlemmer af Dansk Aktionærforening, og det er derfor naturligt at tage Nordnet med i overvejelserne, når man skal vælge handelsplatform.

>>Åbn en konto hos Nordnet nu – eller læs anmeldelsen herunder.

Nordnet tilbyder som standard en kurtage på 0,10 pct., og til meget aktive tradere en endnu lavere kurtage på helt ned til 0,04 pct. på nordisk aktiehandel. For de aktive tradere er der også en sammenlægningskurtage, som medfører, at man kan daytrade med endnu lavere udgifter.

I modsætning til mange af netbankerne giver Nordnet også mulighed for at shorte aktier og at handle med en gearing op til 6,6 gange. Er man hardcore-daytrader, som ønsker en højere gearing, er man dog nødt til at vælge en anden platform.

Vil du daytrade? Vi anbefaler handelsplatformen Markets til aktiv trading Se mere

Nordnet er derfor bedst egnet til to typer investorer og tradere: Dels dem, som handler aktier aktivt og ønsker at gøre det til en fornuftig pris. Og dels dem, der ønsker at daytrade aktivt i løbet af dagen, men uden at ønske alt for hård gearing. Nordnets største målgruppe er det brede publikum, som gerne vil handle aktier, men selskabet har også en særlig platform til de mest aktive brugere. Den vender vi tilbage til senere.

 

Nordnet - anmeldelse. Læs om vores erfaringer.
Nordnet har en overskuelig grafisk brugerflade, som det er relativt let og intuitivt at finde rundt i.

Design og platform

Nordnets grafiske design er enkelt og brugervenligt, dog måske en lille smule gammeldags, men under alle omstændigheder meget overskueligt, og det er relativt let at finde de produkter og aktier, man har brug for. Efter 10-15 minutter er man fortrolig med de vigtigste dele af interfacet. Det er let at eksekvere handler og aflæse kurtagen på den enkelte handel, og man har via graferne mulighed for at sammenligne en enkelt aktie med den generelle udvikling i udvalgte indekser såsom C20, DAX og Nasdaq.

Herunder ses en sammenligning af Jyske Bank-aktien og C20-indekset i Danmark.

 

Nordnet har en bedre kurtage end de fleste banker.
Via Nordnets grafer kan man se, hvordan en aktie performer i forhold til det generelle marked. Her ses det, at Jyske Bank-aktien har klaret sig væsentligt bedre end det generelle marked i den seneste periode.

Er man fan af teknisk analyse, vil man mangle nogle elementer på Nordnets standardgrafer, da man ikke kan tilføje de almindelige indikatorer som glidende gennemsnit, RSI og så videre. I det tilfælde vil man enten være nødt til at bruge et program til analyse ved siden af, eller at opgradere til Nordnets program for særligt aktive tradere. Læs mere her om Nordnets active trader-platform.

Gratis kurser i aktiv trading. Se vores automatiske forløb. Online kurser i trading

I forhold til at købe aktier hos banken er der en række fordele ved Nordnet. Dels har man stop-loss-funktionen, som mange banker ikke har i deres systemer. Som læsere af daytrader.dk vil vide, er det af afgørende betydning at have styr på stop-losses og risikostyring, og er man en lille smule seriøs med daytrading eller bare almindelig aktieinvestering, så vil vi bestemt anbefale en platform, som har en stop-loss-funktionalitet.

En anden fordel ved Nordnet i forhold til andre handelsplatforme, er, at der ikke er noget minimumsbeløb ved det første indskud. Til sammenligning opererer Saxo Bank med et første indskud på 50.000 kr., og det vil for nogle være en begrænsning, hvis man lige er gået i gang med daytrading eller aktieinvesteringer.

Markeder

Nordnet dækker et bredt udsnit af investeringsmuligheder og spænder fra aktier, investeringsforeninger, børshandlede fonde (ETF’er), og optioner og certifikater, som giver mulighed for at købe råvarer såsom guld, olie eller kaffe. Nordnet tilbyder også en del forskellige gearede produkter, både inden for aktier, indeks, råvarer og valuta. Nogle vil bruge dette til at geare deres aktieportefølje med 2, hvilket fordobler både den mulige gevinst eller det mulige tab. Den maksimale gearing hos Nordnet er 6,6 gange, så hardcore-daytradere vil mangle noget inden for gearing i forhold til andre platforme, som kan tilbyde gearing helt op til 400 gange eller mere. Du kan læse mere om gearing her.

Priser

Sammenlignet med bankerne er kurtagen lavere hos Nordnet. Hvor flere banker har en kurtage på 0,15 pct. på danske aktier, ligger Nordnet i spændet 0,04-0,10 pct. alt efter hvilket aktivitetsniveau, man som kunde har. Endnu større vil fordelen være, hvis man handler for eksempel amerikanske aktier. Ønsker man for eksempel at købe Apple-aktier for 50.000 kr., så vil standardprisen hos Nordnet være 75 kr. i kurtage, mens den samme handel koster 300 kr. hos Danske Bank, og 250 kr. hos Jyske Bank, Sydbank eller Nordea. Her sparer man altså 175-225 kr. per handel, hvilket godt kan løbe op i en pæn sum på årsbasis, hvis man er aktivt handlende. (Dette priseksempel er fra oktober 2015). Der er heller intet årligt depotgebyr hos Nordnet, uanset om det er i Norden, Tyskland, USA eller Canada, man foretrækker at handle.

Mere avanceret platform

Ønsker man en mere avanceret platform, er der mulighed for at opgradere til platformen Wintrade. Her får man adgang til lang række værktøjer inden for teknisk analyse samt finansnyheder fra en række af verdens førende nyhedsbureauer. Desuden tilbyder platformen mæglerstatistik i realtid med et overblik over købere og sælgere i en given aktie, samt hvad bestemt børsmægler har købt og solgt i løbet af dagen. Med Wintrade kan man opbygge sine egne individuelle arbejdsflader. Man kan selv vælge, hvilke vinduer du vil have på dine arbejdsflader, for eksempel kurslister, ordredybde, handelsticker, nyheder, ordreafgivelse, depotoversigt, finanskalender og meget mere. Wintrade koster som udgangspunkt 129 kr. om måneden, men har man mere end 20 kurtagebærende handler i løbet af en måned, så er platformen gratis.

Se et screendump af platformen herunder:

Wintrade - Nordnets platform for tradere, der ønsker et bedre interface til teknisk analyse.
Wintrade – Nordnets platform for tradere, der ønsker et bedre interface til teknisk analyse.

Særlig platform for active traders

Nordnet har også en særlig platform for brugere, som handler meget aktivt, såkaldte active traders. Som daytrader er der ingen tvivl om, at man bør bruge denne platform, hvis man ønsker at foretage sine handler gennem Nordnet. For at kvalificere sig til at bruge platformen, skal man foretage mindst 300 handler over 3 måneder, eller generere en omsætning på mindst 30 millioner kroner i den samme periode. Platformen går under navnet Infront og benyttes af i alt 6000 brugere.

Er man mindre aktiv, er det muligt at kunne købe sig adgangen til platformen for 649/kr. om måneden.

I videoen her kan man få et godt indtryk af Infront, også kaldet The Online Trader: https://vimeo.com/94532210

Gratis kurser i aktiv trading. Se vores automatiske forløb. Online kurser i trading

Grafisk set har dette interface et mere professionelt og elegant udseende, og her er også langt flere analysemuligheder end i standard-værktøjet. Inden for teknisk analyse, er der muligheder for at benytte en lang række almindelige indikatorer såsom Bollinger Bands, forskellige glidende gennemsnit, stochastics, RSI, volumen, samt detaljerede informationer om ordredybde, og det er også muligt let at sammenligne aktier eller andre markeder med hinanden for at undersøge den relative styrke mellem to markeder og eventuelle korrelationer. Ud over dette er der mulighed for let at få adgang til informationer om fundamentale faktorer og nyheder, som har betydning i forhold til den enkelte virksomhed.

Som et eksempel på, hvordan man kan benytte platformen til korrelations-analyser, ses her en sammenligning af det tyske DAX–index og det amerikanske SP 500-indeks igennem de seneste to år. Denne feature er naturligvis ikke unik for Nordnet/Infront, men den er dog heller ikke standard på alle platforme.

SP 500-indekset over for det tyske DAX-indeks. Det ses her, at de to indekser har en tendens til at følges ad. DAX har dog i perioder nogle vildere udsving, men finder hver gang tilbage til udgangspunktet igen.
SP 500-indekset over for det tyske DAX-indeks. Det ses her, at de to indekser har en tendens til at følges ad. DAX har dog i perioder nogle vildere udsving, men finder hver gang tilbage til udgangspunktet igen.

 

Uddannelse og læring

Nordnet producerer en del indhold, som har til formål at uddanne deres brugere til at forstå markedet bedre. Dette er mest rettet imod aktieinvestorer, og folk, der har en lidt længere tidshorisont. Podcasten “For pengenes skyld” er et eksempel på dette.  Podcasten er relativt ny, og indtil nu har fokus mest været på fundamental-analyse frem for teknisk analyse. På nordnetbloggen.dk er der også løbende aktietips og analyser af markederne, og man kan desuden følge med i en række eksperters aktieporteføljer, blandt Lars Persson og Thorleif Jacksons porteføljer.

Vil du daytrade? Vi anbefaler handelsplatformen Markets til aktiv trading Se mere

Nordnet har også skabt en social platform, som kaldes Shareville. Dette er en ide, som også er afprøvet af andre, eksempelvis ved Saxo Banks Trading Floor. Pointen med at udvikle en social dimension til platformene giver mulighed for at følge gode investorer og tradere i realtid og få besked, når de synes, at det er tid til at handle. Man kan på Shareville også måle en traders afkast i forhold til det generelle marked og kan på denne måde få et indblik i, om en bestemt trader eller investor har haft et afkast, som er bedre eller dårligere end markedets performance i den samme periode. Dermed får man en bedre mulighed for at vurdere, hvem man skal følge.

Man har på Shareville mulighed for at oprette grupper og deltage i diskussion om specifikke aktier. For de konkurrencelystne er der også mulighed for selv at dele sin portefølje og se, hvor godt man klarer sig i forhold til andre. Men i modsætning til visse andre sociale handelsplatforme, er der på Shareville endnu ikke mulighed for at foretage såkaldt copytrading, det vil sige, at man automatisk handler som en bestemt, dygtig trader eller investor, uden at man selv behøver at foretage sig noget.

Shareville kan utvivlsomt fungere som et godt input til mange investorer – dog skal man passe på ikke at lade sig fortabe i mylderet af informationer fra andre tradere. Selv om enkelte daytradere også deler deres informationer via Shareville, så kan det som daytrader være sværere at bruge den sociale platform til noget, da den i så høj grad er fokuseret på aktieinvesteringer.

Vil du have et indblik i, hvordan Shareville fungere, så se videoen herunder:

 

Kundeservice

Nordnets kundeservice er på dansk via telefon alle hverdage fra 8.30 – 17.00.

Konklusion

Nordnet bruges i dag både af almindelige aktieinvestorer og af daytradere og har en berettigelse i forhold til begge grupper. Som aktieinvestor er den et glimrende og billigere alternativ til at handle via egen netbank, og da man også kan handle sin pension via Nordnet, kan platformen fint erstatte al aktiehandel via banken.

Nordnet indberetter desværre ikke selv dine handler til SKAT, men en af brugerne på daytrader har lavet et tool, hvor du kan få beregnet din Nordnet-skat. Hverken Daytrader.dk eller Nordnet står dog ikke til ansvar for dette eksterne tool, men man kan kontakte ejeren, hvis man har spørgsmål til brugen: Få overblik over dine transaktiondata hos Nordnet.

Daytradere bør som nævnt ovenfor bruge den mere professionelt udformede Infront-platform. Det har dog den ulempe, at man enten skal op på 300 handler over 3 mdr., generere mere end 30 millioner i kroner i omsætning i samme periode, eller betale 649 kr. om måneden. Selve Infront-interfacet er lækkert designet og giver muligheder for en lang række analyser, både af fundamental og teknisk karakter. Nogle daytradere vil savne muligheder for at geare mere end 6,6 gange, som er maksimum via Nordnets platform, så som daytrader er graden af gearing en af de faktorer, som man skal tage stilling til, inden man vælger Nordnet som platform.

Alt i alt er Nordnet en god mulighed både for investorer og tradere, og efter at være blevet kåret til årets Børsmægler af brugerne syv år i træk, bør platformen bestemt være mellem dem, man overvejer, når man skal vælge, hvor man skal lægge sine handler.

Har du selv erfaringer med Nordnet? Så skriv en kommentar herunder med dine erfaringer.

Vil du daytrade? Vi anbefaler handelsplatformen Markets til aktiv trading Se mere

——————————-

Daytrader.dk modtager kommission og/eller betaling for annoncering fra Nordnet og andre af de handelsplatforme, der er omtalt her på siden. Daytrader.dk tilstræber dog 100% objektivitet i lighed med, hvad man genfinder hos andre typer professionelle medier og deres annoncører. Indtægterne fra annoncering er med til at sikre, at vi også fremover kan levere de bedste guides og det bedste indhold om daytrading.image_pdfimage_print
Del denne artikel
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Tags:

Kommentarer

  • Relateret
  • Seneste
  • POPULÆRE
Der er ingen relateret indlæg