Mit liv som trader: Vedholdenhed, ventetid og begejstring!

Udgivet: 18. juni 2018

Af Nanna Fick, trader

Min mentor, lærer og gode ven Tom Hougaard spurgte mig for nogen tid siden, hvordan jeg oplevede det at være trader nu, i forhold til, hvad jeg forestillede mig, da jeg begyndte. Var jeg blevet overrasket? Eller måske skuffet over hvad det egentlig vil sige at være trader?

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her

For at være helt ærlig, så kan jeg ikke præcis huske, hvad jeg forestillede mig, inden jeg gik i gang, udover at jeg troede, at jeg ville komme til at tjene penge meget hurtigere, end jeg faktisk har gjort. Jeg havde ikke forventet, at det ville tage så lang tid. Jeg overdriver ikke, når jeg siger, at jeg i gennemsnit har brugt minimum 5 timer om dagen i 365 dage om året i de sidste 3 år med charts: Analyse af charts, backtesting, trading og uddannelse. Der går ikke en dag, hvor jeg ikke beskæftiger mig med trading, charts og personlig udvikling som trader, og for mig kræver det en meget høj grad af dedikation.

Nanna Fick, trader, Ago-Trade

Om det er en nødvendighed eller afhængighed? Jeg tror det er lidt af begge dele. Men det jeg kan give videre, er, at hvis du overvejer at gå i gang med at trade, eller hvis du er i starten af din trading karriere og er frustreret over, at ”det bare ikke virker endnu”, så kan jeg sige, du har kastet dig over en disciplin, der kræver vedholdenhed, tålmodighed og hårdt arbejde, før du kan begynde at høste frugterne!
Nu skal jeg ikke kun male fanden på væggen, for jeg ville ikke bytte for noget i verden, jeg elsker mit liv og mit arbejde, jeg har på intet tidspunkt fortrudt, at jeg byttede kontorlivet ud med trading. Om jeg arbejder mindre nu? Nej det tror jeg ikke, men det føles ikke på samme måde som arbejde.

Jeg er daytrader, og jeg er i mine handler fra sekunder til timer, jeg lukker som hovedregel alt om aftenen. Når jeg handler, er jeg dybt koncentreret, så kan jeg ikke tale i telefon, eller lige hjælpe børnene med at sy en knap i bukserne for slet ikke at tale om at køre dem til ridning. Hvis jeg ikke kan være dybt koncentreret, så handler jeg ikke.

En typisk dag for mig starter kl. 7:00. Jeg ser hvad der er sket på markederne, jeg laver nogle analyser og gør klar til åbning af DAX på premarket kl. 8:00. Så trader jeg gerne fra 8:00 til 12:00. Herfra og frem til enten 14:30 eller 15:30 laver jeg mange gange noget andet, køber ind, laver mad, gør rent, træner eller noget andet praktisk, for at få renset hovedet. Kl. 15:30 åbner Dow, så handler jeg igen i nogle timer. Jeg ville gerne have længere tid til Dow, men for mig kan det være lidt svært at strække den til mere end 17:30, da familien også skal have lidt opmærksomhed.

For at arbejde på den måde, jeg gør, skal man altså kunne lide at være meget alene. Og det er nok noget af det der kommer bag på folk, nemlig, hvor kedeligt det mange gange er at være trader. Man sidder bare der alene og venter og handler. Der kan snildt gå en time til halvanden, før der er et godt signal, og i al den tid sidder jeg og holder øje med chartbar efter chartbar. Ventetiden bruger jeg på at lave backtesting, gennemgå mine handler, se trading videoer, skrive blogindlæg, lave uddannelsesmateriale osv. for mit firma Ago-Trade.

Derfor har jeg også valgt at undervise, så jeg kommer ud og møder nogle mennesker, og får noget afveksling. Der var på et tidspunkt en der spurgte mig, hvorfor jeg underviste, om jeg havde brug for det, og ja, det har jeg på det sociale plan. Det er rart at komme ud og tale med andre om det, der optager allermest af min tid. For desværre er der ikke ret mange af mine veninder, der synes, at det er ”superspændende” at tale om trading. Jeg deltager også rigtig gerne selv i undervisning og seminarer, dels for at blive dygtigere, og dels for at komme ud og se folk.

Det mest fantastiske ved mit arbejde som trader er den frihed, det giver mig. Jeg kan planlægge min dag helt, som jeg har lyst, og hvis jeg ikke er oplagt til at trade, så lader jeg være. Hvis jeg skal til tandlæge, så tager jeg en tid kl. 13:00, den er der ikke ret mange andre, der vil have, og det passer mig perfekt. Jeg kan arbejde fra alle steder i verden, eneste krav er en ordentlig internetforbindelse.

Og så sker der altid noget i markederne. Jeg indrømmer gerne, at fredag aften kan være kærkommen nogle gange, for i ugedagene er der ikke meget fri. Det første jeg gør om morgenen i hverdage er at tjekke markederne, og det sidste jeg gør om aftenen i hverdage er at tjekke markederne, derfor er det lidt mere slap line i weekenderne. Men når vi så når søndag, er jeg spændt på at stå op igen mandag morgen og se hvad der sker i markederne, og finde gode handelsmuligheder.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Nanna Fick arbejder som full-time investor, spekulant og trader igennem sin egen virksomhed, Ago-Trade. Hun har en akademisk finansiel baggrund med mere end ti års erfaring inden for virksomhedsanalyse og investering, men arbejder i dag udelukkende som trader og underviser inden for trading. Nanna Fick er blogger for daytrader.dk

Del denne artikel