Trendkanaler – teknisk analyse

Udgivet: 4. august 2023

Trendkanaler er et godt redskab til at forstå, hvor markedet er på vej henad. Ofte ser man at markedet følger disse kanaler, og det giver mulighed for bedre at sætte de til tider lidt uoverskuelige markeder ind i et forståelig ramme.

Du kan bruge tegneværktøjer direkte på grafen hos handelsplatformen Markets. Hos Markets kan du også afvikle dine handler via et enkelt klik på køb eller sælg-knappen.

En opadgående trend er defineret ved, at grafen viser højere og højere toppe ved hver vending og også højere og højere bunde ved hver vending. På samme måde er en nedadgående trend defineret ved, at man på grafen ser lavere toppe og lavere bunde.

Forbinder man disse bunde, vil der somme tider kunne opstå nogle kanaler.

På herunder ses en opadgående trend, hvor der højere toppe og højere bunde. Prisen ”bouncer” – eller støder mod – bunden af kanalen, og trenden fortsætter.

 

Trendkanal inden for grafanalyse af aktier
Trendkanaler kan give en bedre forståelse af markedets bevægelser.

I en intakt trendkanal repræsenterer bounces mod bunden af kanalen købsmuligheder. Her markeret med grønne pile.

Trendkanalen tegnes altså ved at forbinde toppene med toppene, og bundene med bundene i en kanal. Skal man handle med trenden, kan man altså købe op der, hvor prisen støder mod bunden af kanalen, og på denne måde følger man trenden og får en god indgangspris. Kanalen fungerer som støttepunkt for prisen og giver derfor gode muligheder for at gå med i den rigtige retning og gøre det på et prisniveau, som er fornuftigt.

Med trendkanaler kan man også få et billede af, hvornår en trend er ovre. Så længe grafen viser højere toppe og højere bunde og holder sig inden for kanalen, så er trenden intakt.

Men på et tidspunkt sker det, at prisen bryder igennem trendkanalen, og det er et tegn på et stemningen er vendt, og det nu er tid til at skifte retning. Nogle daytradere bruger disse kanalbrud til at handle på, se eksempelvis grafen herunder.

Her ses prisen på bitcoin. Den opadgående trend har varet et stykke tid, men på et tidspunkt bryder prisen ned igennem kanalen, og dette vil være et tegn på, at prisen skal nedad, og mange vil her gå ind i markedet med forventningen om, at det skal nedad. Når prisen krydser ned gennem trendkanalen, vil det kunne opfattes som et salgssignal. Se cirklen.

image_pdfimage_print
Del denne artikel