DAX – sælg i maj?

Udgivet: 11. maj 2017

Ordsproget “Sell in May, and go away” er et af de mest kendte inden for aktieverdenen, men er der noget om snakken?

Den tyske statistik-portal Statista har undersøgt sagen i forhold til det tyske DAX-indeks på basis af en 60 års-periode fra 1957-2017, og selv om der er stor variation årene imellem, ser det ud til, at der helt generelt er noget om snakken: Maj er en måned, som gennemsnitligt performer en smule dårligere end de andre måneder, og ser man samlet set på månederne maj-september er der tale om måneder, som klarer sig dårligere end vintermånederne, gennemsnitligt set.

Den værste måned er tilsyneladende september, så hvis du hører nogle forlænge det gamle ordsprog på denne måde: “Sell in may and go away…but remember to come back in September“, så kan vi konstatere, at de statistisk set tager fejl, medmindre man de mener i slutningen af september.

Prøv vores gratis handelssignaler i aktier og valuta - LIVE Via Messenger-app

Se hele statistikken herunder.

 

 

For en god ordens skyld skal vi selvfølgelig gøre opmærksom på, at der er tale om gennemsnitlige resultater, så dette bør ikke tages som en opfordring til, hvordan man konkret skal handle DAX-indekset netop i år. Men går det som andre år, så kan man altså konkludere, at vintermånederne generelt er bedre end sommermånederne, og det kan derfor give mening at have både en vinterstrategi og en sommerstrategi.

Daytrader.dk har i denne artikel tidligere skrevet om “Sell in May”-fænomenet i forhold Dow Jones-indekset, og her har The Stock Trader’s Almanac regnet på, hvordan det ville gå med en vinterstrategi, hvor man køber Dow Jones-indekset i november og sælger igen i maj. Det ville have givet et fantastisk afkast i mange år tilbage. Ud af 62 år ville man have tjent penge i 48 år, og kun tabt i 14 år. Hvis man havde gjort det stik modsatte – altså købt i maj og solgt i november, havde man tabt i 25 år, og vundet i 37 år.

Fjerner man de ældste data og nøjes med at kigge på de seneste 24 år, vil 10.000 USD ifølge The Stock Trader’s Almanac være vokset til 585.000 USD med vinter-strategien, hvorimod pengene kun var blevet til 10.500 USD, hvis man havde handlet modsat.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app
image_pdfimage_print
Del denne artikel