Vi anmeldte første gang handelsplatformen Plus500 i november 2015, og har efterfølgende pr august 2018 foretaget en opdateret anmeldelse af platformen. Overordnet set har platformen fornyet sig til det bedre, men mangler fortsat lidt især på grafsiden. Vi anbefaler ikke længere Plus500. I stedet anbefaler vi handelplatformen Markets, der indeholder de samme muligheder som Plus500, men desuden også tilbyder handel med almindelige aktier.
Handelsplatformen Plus500 er kendt af de fleste danske daytradere. Det skyldes, at Plus500 igennem flere år har kørt en aggressiv markedsføringsstrategi på internettet. Plus500 blev oprindelig startet af seks elever på Technion Institute of Technology i Israel i 2008, og handelsplatformen var blandt de første til at tilbyde simpel handel med CFD-kontrakter for privatpersoner inden for hundredvis af markeder.
Brokeren bag Plus 500 handelsplatformen er selskabet Plus500CY Ltd., som er autoriseret og reguleret af Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC – Licensnr. 250/14). Selskabet er registreret i Cypern med speciale i differencekontrakter (CFD´er) i råvarer, aktier, valutaer og indekser. Plus500CY Ltd. er et datterselskab af Plus500 Ltd., som er noteret på hovedmarkedet af London Stock Exchange (LSE). Brokeren er ligeledes registreret hos Finanstilsynet i Danmark efter MiFID reglernes pas-ordning.
På trods af at platformen er relativt velkendt på det danske marked, er der dog en række uhensigtsmæssigheder ved den, og baseret på en samlet vurdering anbefaler vi handelsplatformen Markets fremfor Plus500. Du kan læse en anmeldelse af Markets her
Hvilken tradertype er handelsplatformen egnet til?
Det er hos Plus500 muligt at handle med lav eksponering i en lang række instrumenter, hvilket gør platformen ganske velegnet til tradere, som gerne vil stifte bekendtskab med gearede produkter. Herudover behøver man ikke nødvendigvis en stor indskudskapital, idet minimumskravet er 1.000 DKK. Handelsplatformen og Plus500´s hjemmeside er oversat til dansk og man kan åbne en konto i DKK. Desuden risikerer man ikke mere end sit kontoindestående, hvilket må siges at være ganske betryggende ikke mindst for en nystartet trader.
Man har mulighed for at åbne en tidsubegrænset gratis demokonto, hvor man bl.a. kan afprøve webplatformen, den windowsbaserede udgave samt mobilplatformene.
|
Design og platforme
Plus500 tilbyder en lang række platforme, herunder en webtrader, en windowsbaseret løsning, apps til smartphones, ipad og tablets samt sågar Apple Watch.
Den webbaserede platform
Brugerfladen er blevet opdateret væsentligt siden vi første gang anmeldte Plus500 i november 2015. Her var et gennemgående kritikpunkt netop brugerfladen samt en lang række dårlige oversættelser fra engelsk til dansk. Det er desværre ikke muligt at ændre ret meget i det relativt fast lay-out. Grafmodulet kan nu vise lidt flere tidsintervaller end tidligere, men desværre har man fortsat kun 18 forskellige indikatorer til rådighed og man mangler derfor gængse og nyttige redskaber som for eksempel pivotlinjer. Til gengæld tilbydes man udover de mest anvendte såsom RSI, MACD mv. fraktal-indikator og alligator-indikator som er ganske interessante, men som langt færre benytter sig af.
Desværre er det ikke muligt at indtegne supportlinjer, og det er heller ikke muligt at handle direkte fra grafen eller se ens åbne positioner og ordrer. Man kan vælge at få vist grafen som en linjegraf eller en candlestick-graf.
Alt i alt må man sige, at der stadig er plads til forbedringer på grafsiden, hvis de mere øvede og krævende tradere skal kunne benytte Plus500s grafmodul som den primære kilde til grafanalyse.
Herudover er der adgang til kontooplysninger, hvor der eksempelvis er muligt at få et konto-snapshot, der viser den aktuelle effektive gearing, fordeling af positioner på aktiver mv. Det er en ret elegant funktion og med til at forbedre muligheden for risikostyringen. På dette område er platformen langt mere informativ end tilsvarende konkurrenter.
Handel foregår hurtigt ved at anvende salgs- og købsknapperne, som lidt spøjst kaldes Short og Køb på de forskellige handelslister. Man har mulighed for selv at definere en favorit-liste, men desværre kun en enkelt. I forbindelse med handel kan man let tilknytte hhv. stop loss og take profit, som ved det givne kursniveau omregnes i DKK, hvorved man tydeligt kan se både sin eksponering og den krævede margin i DKK uanset hvilken valuta man måtte handle. Denne form for gennemsigtighed er klart noget andre handelsplatforme kunne tage ved lære af. Man kan endvidere tilknytte trailing stop loss og man har mulighed for at tilkøbe garanteret stop-loss. Man har ligeledes mulighed for at lægge en ordre ind i et bestemt niveau. Især informationerne om det handlede instrument er informative fx minimumskontraktstørrelser (kaldes enhedsbeløb, for guld er det fx i ounces), over-night renter, margin, åbningstid mv.
Desktoptraderen
Desktopudgaven minder en del om webtraderen i funktion, men her er der langt bedre muligheder for at tilpasse lay-out samt åbne grafer i flere vinduer f.eks. til brug for flere skærme.
Design og funktionalitet er måske ikke state of the art, men behageligt og overskueligt at se på. Samtidig er platformen intuitiv og velfungererende. Ikke mindst kontodelen, som indeholder samme smarte features omkring risikostyring, som beskrevet under webtraderen.
Det er dog samme skrabede oplevelse man får i forhold til valg af indikatorer og teknisk analyse til sine charts.
Smartphone apps
Udover at det nemt kan blive meget småt på en smartphone fungerer appen rigtig godt. Det er ikke muligt at lave grafanalyse, men man kan dog få vist kursgrafen med candlesticks. Der er også muligt at se kontosnapshots og derved hurtigt danne sig et billede af risikoniveau osv. Desværre er det ikke muligt at være logget ind på flere devices ad gangen.
|
Markeder
Antallet af CFD baserede instrumenter, der tilbydes er over 2.000 fordelt på aktivklasserne aktier, indeks, råvarer, forex, ETF, kryptovaluta og optioner på over 20 forskellige markeder verden over. Det er bl.a. muligt at handle det danske C25 indeks samt et antal af de mest likvide danske aktier. Så kort sagt er der noget for enhver.
Marginkravene følger naturligvis ESMAs regler, som trådte i kraft i august 2018. For de større indeks er marginkravet derfor 5% i f.eks. DAX og DOW JONES svarende til en gearing på faktor 20, mens de større valutakryds kan geares op til 30 gange. Kryptovaluta kan geares op til 2 gange og enkeltaktier op til 5 gange. Udover initialmargin reserverer Plus500 vedligeholdelsesmargin på typisk halvdelen af initialmarginen.
Priser og omkostninger
Plus500 har desværre ikke offentliggjort en oversigt over spreads i point på deres hjemmeside, hvilket vanskeliggør sammenligninger med andre handelsplatforme. I stedet præsenteres man for spread i % (målt på aktivets værdi) og et kontantspread pr kontraktenhed. Man oplyses endvidere om at der ofte er tale om dynamiske spreads. I forbindelse med at denne anmeldelse er skrevet, viste en test følgende spreads:
DAX 1 point
UK100 0,6-0,8 point
Olie 0,3-0,4 point
Guld 0,4-0,5 point
Beholder man sine positioner natten over betaler man en relativt lille finansieringsomkostning afhængigt af det valgte aktiv. For en lang position i DAX opgives renten til 0,0044% pr dag, jf. ovenstående billede, hvilket svarer til ca. 1,6% p.a.
Man skal desuden være opmærksom på, at Plus500 trækker et gebyr på op til 10 USD, hvis ens konto er inaktiv i mere end 3 måneder. (Disclaimer: “76.4% af detailinvestorkonti taber penge, når der handles CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du har råd til at tage en høj risiko for at tabe dine penge”) . Gebyret kan dog indgås, hvis blot man logger på inden perioden er gået. Der stilles ikke krav om handel.
Uddannelse, analyser og nyheder
Plus500 har absolut intet at tilbyde hvad angår uddannelse, analyser og nyheder. Her fremgår Plus500 lidt discountagtig, og man er derfor nødt til at finde information andre steder, hvilket i praksis dog ikke er noget problem.
Særlige features
Plus500 tilbyder en god service i forhold til kursalarmer og handels-/ordrealarmer. Det er muligt at få tilsendt alarmerne gratis som email, pr SMS eller som push-meddelelse.
Kundeservice og åbning af konto
Det er muligt at komme i kontakt med Plus500 via email eller via chat. Der er umiddelbart ingen telefonsupport, hvilket naturligvis er et stort minus, hvis man skulle komme i uventede problemer med en position.
Du kan finde en FAQ her, som dækker mange almindelig spørgsmål.
|
Det er nemt at åbne en konto via dette link: Plus500
De sædvanlige oplysninger og tilstrækkelig identifikation skal naturligvis indsendes i forbindelse med kontoåbning.
Sikkerhed for indestående
Plus500 opbevarer kunders midler adskilt fra egne midler i henhold til EU’s finansforordninger og MiFID via såkaldt segregerede kundekonti. Det betyder, at den enkeltes konto holdes separat adskilt fra brokerens egne midler i en evt. konkurssituation og at brokeren ikke uretmæssigt kan råde over kundens konto. Eftersom Plus500 er underlagt relativt strenge minimumskrav fra EU vedrørende udbud af finansielle tjenesteydelser adskiller selskabet sig ikke nævneværdigt fra de øvrige udbydere på markedet, hvad angår sikkerhed for indestående dog opererer enkelte andre lande f.eks. med højere dækningsgrænser. Som EU godkendt broker er man desuden som privatinvestor sikret mod at tabe mere end sit kontoindestående.
Indberetning til SKAT
Eftersom Plus500 er en udenlandsk broker, og derfor ikke indberetter til SKAT, er man som kunde selv forpligtet til at forestå dette. Som udgangspunkt er ens konto denomineret efter ens oprindelsesland f.eks. DKK. Dette bevirker samtidig, at nettoresultatet for ens handler omregnes til DKK, hvilket gør det langt nemmere i forhold til den årlige indberetning til SKAT. Det er muligt at udtrække data for ens handler, som man for det enkelte skatteår skal bruge i forbindelse med sin selvangivelse. Et samlet positivt resultat skal man så indberette i rubrik 346 på sin selvangivelse. Har man været så uheldig, at man har genereret et tab, skal man i forhold til SKAT opdele resultatet baseret på hhv. aktiebaserede instrumenter f.eks aktier og aktieindeks samt øvrige instrumenter herunder f.eks. råvarer og valutakryds, hvilket man skal indberette i rubrik 85-87. Se evt. mere om de skattemæssige regler under vores Skatteguide.
Konklusion
Plus500 er en udemærket handelsplatform især for tradere, der efterspørger en overskuelig platform med mulighed for at foretage handler med lav eksponering i en del instrumenter. Mere krævende tradere vil formentlig finde handelsplatformen en anelse mangelfuld i forhold til grafvisning sammenlignet med andre platforme. Herudover behøver man ikke nødvendigvis en stor indskudskapital, idet minimumskravet er 1.000 DKK. Samtidig har platformen en meget brugbar og informativ risikostyringsfunktion. Handelsplatformen og Plus500´s hjemmeside er oversat til dansk og man kan åbne en konto i DKK. Desuden risikerer man ikke mere end sit kontoindestående, hvilket må siges at være ganske betryggende ikke mindst for en nystartet trader.
Platformen tilbyder et passende stort antal instrumenter. Spreadmæssigt er Plus500 yderst rimelig på visse instrumenter, men generelt ikke helt blandt de førende. Renteniveauet er generelt ganske lavt, men varierer med de enkelte aktiver og markeder.
Eftersom Plus500, er en udenlandsk broker, er man selv forpligtet til at indberette sit nettoresultat til SKAT og sørge for at gemme behørig dokumentation for dette. Man har mulighed for at åbne en konto i DKK, hvilket gør øvelsen væsentligt nemmere. Som EU godkendt broker er man som privatinvestor sikret mod at tabe mere end sit kontoindestående.
Det kan klart anbefales at åbne en tidsubegrænset gratis demokonto, hvor man bl.a. kan afprøve webplatformen, den windowsbaserede udgave samt mobilplatformene.
Baseret på en samlet vurdering anbefaler vi handelsplatformen Markets fremfor Plus500. Du kan læse en anmeldelse af Markets her
————————————————–
Daytrader.dk modtager kommission og/eller betaling for annoncering fra Plus500 og andre af de handelsplatforme, der er omtalt her på siden. Daytrader.dk tilstræber dog 100% objektivitet i lighed med, hvad man genfinder hos andre typer professionelle medier og deres annoncører. Indtægterne fra annoncering er med til at sikre, at vi også fremover kan levere de bedste guides og det bedste indhold om daytrading.