ETX Capital – anmeldelse

Udgivet: 1. august 2018

ETX Capital er i 2022 blevet til OvalX – læs en grundig anmeldelse af OvalX her. 

ETX har været en af frontløberne i forhold til at udbyde CFD handel baseret på spread betting  i Danmark. ETX er hjemmehørende i London, hvorfor det er det engelske finanstilsyn, Financial Conduct Authority (FCA), som fører tilsynet med brokeren. Siden 2012 har ETX også haft en dansk afdeling, som specifikt servicerer de danske kunder, hvilket helt sikkert har været medvirkende til brokerens succes her i landet. Idet ETX er EU baseret tilbyder brokeren garanti mod at man kan tabe mere end sit kontoindestående.

På ETX kan man handle med CFD´er i mere end 5000 produkter, og som nævnt foregår det som spreadbetting. Det vil sige, at man som trader selv kan fastsætte den værdi pr point man ønsker at sætte på spil og dermed bette på om prisen på det underliggende aktiv skal op eller ned. Man ejer ikke de underliggende aktiver i spreadbetting, men spekulerer derimod udelukkende i, hvordan markedet bevæger sig.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Som daytrader er ETX Capital en af de platforme, man seriøst bør overveje, da der er stor fleksibilitet i spreadbetting-setuppet. Man kan sagtens lægge ud med at satse helt ned til 1 DKK per point i det tyske DAX-indeks for eksempel, hvilket bevirker en eksponering på 12.400 DKK, idet man handler indekset i DKK og ikke i EUR. Små indsatser pr point giver god mulighed for at teste daytrading af, uden samtidig at løbe en for høj risiko. ETX tilbyder også, at brugerne kan oprette en demo-konto, og i dette setup kan man handle med papirspenge og få en ide om, hvordan man kan handle markederne uden i første omgang at have nogen risiko.

ETX Capital er også kendt for at være en af de handelsplatforme, som Danmarks mest kendte daytrader, Tom Hougaard, benytter i forbindelse med daytrading af blandt andet af det tyske DAX-indeks, Dow jones-indekset valuta- og råvaremarkederne.

>>>Tilmeld dig til ETX Capital her eller fortsæt med at læse anmeldelsen nedenfor.

Design og platforme

ETX Capital tilbyder handel via MT4 samt via den webbaserede handelsplatform ETX Trader Pro. I tilknytning til den webbaserede platform tilbydes endvidere en ipad løsning samt en mobilløsning til Android og IoS.

ETX Trader Pro: Både den erfarne og nybegynderen kan anvende den webbaserede handelsplatform, som rummer alt det man har brug for. Platformen anvendes da også allerede i dag i stort omfang af både professionelle daytradere og mindre erfarne. Layoutet er fastlåst og man kan vælge mellem en mørk og en lys udgave. Det er nemt at søge i de udbudte produkter, se grafer, som viser ens åbne positioner og samtidig har man et godt overblik over ens åbne positioner.

Herunder kan du se en video med de mere avancerede muligheder, som ETX Trader Pro.

Grafisk set har ETX Capital en af de bedste platforme i markedet, hvis man ser på de platforme, som bliver stillet gratis til rådighed for traderne. Udvalget af indikatorer er meget bredt, og der er også forskellige tegneredskaber til rådighed. 

ETX Capital - anmeldelse.
ETX har grafisk set en af de pæneste platforme, med mulighed for at tilføje en lang række tekniske indikatorer. Her ses en 5-minutters-graf af det tyske DAX-indeks, tilføjet et glidende gennemsnit.

ETX MT4: er ETX’ mest avancerede platform og giver mulighed for at benytte mulighederne i MetaTrader 4. Den vigtigste forskel i forhold til de andre platforme er, at man her har mulighed for at programmere robotter, som handler selv, eller udfører dele af handlerne på automatiseret vis, eksempelvis automatisk indsættelse af stops og targets. For langt de fleste vil MT4-platformen ikke være det rigtige sted at starte, da kun de færreste vil være i stand til at udnytte de avancerede muligheder i platformen. Du kan se en lille video om platformen herunder. Vær opmærksom på, at når der tales om “ekspertrådgivere”, så menes der små programmer eller robotter, som kan udføre handler automatisk.

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her

Markeder og produkter

ETX Capital tilbyder som nævnt over 5000 forskellige produkter fordelt på aktieindeks, råvarer, ETF´er, enkeltaktier, valutakryds, kryptovaluta, obligationer samt forskellige typer af optioner. Det er desværre ikke muligt at finde en samlet oversigt over de udbudte produkter på ETX´ hjemmeside. I stedet kan man åbne en demokonto hvor man kan finde disse oplysninger og samtidig prøve handelsplatformen af helt risikofrit.

Nedenstående tabel viser spreads, minimumsindsats pr. bet og tilhørende minimumseksponering, marginkrav mv.

Det er muligt for detailinvestorer at geare de større valutaindeks 30 gange, større aktieindeks 20 gange, guld 20 gange, andre råvarer 10 gange, enkeltaktier 5 gange og kryptovaluta 2 gange.

Uddannelse og læring

ETX Capital har deres daglige “market bite”, som giver et overblik over, hvordan markederne ser ud. Det er mest en konstatering af udviklingen, mere end en egentlig analyse. Mere interessante er de webinarer, som ETX løbende afholder, og som kan ses i deres kalender. Her gennemgår forskellige tradere deres strategier, ligesom ETX’s forskellige handelsplatforme gennemgås.

Kundeservice

ETX Capital har dansk kunderservice, både via email og telefon.

Konklusion

ETX Capital er et af de bedste bud på en platform for daytradere, som gerne vil handle markederne på en fleksibel og effektiv måde via spreadbetting. Ikke mindst på grund af de lave spreads på væsentlige markeder såsom DAX, Dow Jones og de vigtigste Forex-kryds. Grafpakken er også blandt de bedste på markedet, og selv om der kan være nogle små irritationsmomenter i funktionaliteten, er det ikke noget, som forstyrrer det samlede billede af, at ETX bør være blandt de platforme man overvejer som daytrader. Helt nye tradere kunne måske godt ønske sig mere forklaring af, hvad de forskellige markeder dækker over, men så snart man har fået styr på det, er interfacet let og brugervenligt. Holdet bag daytrader.dk bruger selv ETX Capital til vores kortsigtede handler i bl.a. DAX, andre indekser og udvalgte råvaremarkeder såsom olie og guld.

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her

————————————————–

Daytrader.dk modtager kommission og/eller betaling for annoncering fra ETX Capital og andre af de handelsplatforme, der er omtalt her på siden. Daytrader.dk tilstræber dog 100% objektivitet i lighed med, hvad man genfinder hos andre typer professionelle medier og deres annoncører. Indtægterne fra annoncering er med til at sikre, at vi også fremover kan levere de bedste guides og det bedste indhold om daytrading.

Preview af ETX Capital:Del denne artikel