Kickstart#8 Bliv fortrolig med din handelsplatform

Udgivet: 28. februar 2020

Det er nu blevet tid til at kigge nærmere på din handelsplatform og afprøve de mange muligheder som trader. Kun sådan kan du komme videre som aktiv handlende. Når du har valgt platform og indsat dine egne penge til at handle for (som forhåbentlig vil yngle), skal du give os besked via dette link. På den måde får du adgang til den sidste del af Kickstart din daytrading, hvor du vil se videoer med professionelle tradere.

Bliv fortrolig med din handelsplatform

Når du har oprettet dig på en handelsplatform er det meget vigtigt, at du lærer platformen grundigt at kende, så du føler dig helt tryg, når du handler. Du kan lære mere om handelsplatformene på denne side. For eksempel, hvordan du åbner en konto og begynder at handle.

Det kan være lidt forvirrende at finde rundt i de mange navne på råvarer og indeks på en handelsplatform. Hvis man er i tvivl, kan man altid bruge søgefeltet, der findes i enhver platform. Her er en lille liste over de mest almindelige betegnelser for udvalgte markeder:

DAX = Germany 40
NASDAQ = US TECH 100
S&P 500 = US 500
Dow Jones = US 30
Olie = Brent Oil eller Crude oil (Crude er mest handlet)
Guld = Gold
Sølv = Silver
Kobber=Copper
Euro over for dollars=EURUSD eller EURUSD

Der findes store udenlandske aktier som CFD på platformen. De er nemmest at finde via søgefeltet. Husk, at der er tale om aktier som CFD. De er alle gearede.


Når du er klar til at indsætte penge, skal du være klar over, at mange daytradere benytter sig af gearede investeringer for at gøre deres handler så effektive som muligt. Gearede investeringer handles som oftest igennem såkaldt CFD-kontrakter, der afspejler aktiekurserne.

Hvis du vil handle på denne måde betyder det, at du skal indskyde et vist beløb på din handelsplatform, for at have råderum til at kunne handle. Det skyldes, at handelsplatformen udtager sikkerhed (margin) fra din konto hver gang, du foretager en handel.

Hvis du for eksempel køber en kontrakt i SP500/US500 indekset til en pålydende værdi på 2100 USD eller ca. 14.000 DKK, så vil handelsplatformen reservere en margin på f.eks. 5% svarende til 700 kroner på din konto. Ellers vil brokeren slet ikke lade dig geare din handel. Indskuddet/de resterende penge kan senere trækkes ud igen, når du ønsker det i henhold til handelplatformens regler. Forhåbentlig med overskud. 

Når du sætter penge ind, er det dog vigtigt, at du KUN sætter det beløb ind, som du har råd til at tabe. Også selv om du naturligvis regner med at tjene penge på din trading. Du bør heller ALDRIG handle med lånte penge. Dertil er risikoen for stor.

Når du har indsat penge, så indsend dine oplysninger til os via nedenstående side:

Jeg er klar til at trade

Når du er indtastet dine oplysninger og er godkendt, modtager du mail til ALLE lektioner under Kickstart din daytrading.

Når du har oprettet din konto hos en af handelsplatformene under “Kickstart din daytrading” er det vigtigt, at du lærer platformen grundigt at kende inden du begynder at handle. Klik dig rundt på platformen, indtil du føler dig til rette og læs/se videoer om de forskellige funktionaliteter.


Markets: Her en hurtig gennemgang af Markets, som er platformen der sponsorerer forløbet

 

>>>>>>>>>>> Gå til handelsplatformen Markets


Generelt om brug af handelsplatforme til daytrading.

Når du handler igennem ovenstående handelsplatform, så køber du oftest ikke selve aktierne eller det aktiv du er interesseret i. I stedet er der tale om investering i en underlæggende aktie eller andet aktiv via en CFD (eller eventuelt andre lignende finansielle instrumenter). Sådan er det på alle handelsplatforme af denne type. Fordelen er, at det nu er muligt for dig at geare samt både at købe og “sælge” markedet. Når man sælger markedet, kalder man det også “at gå kort” – på engelsk “shortselling”. Hvis man er vant til at handle med traditionelle aktier, kan det være svært at forstå, hvordan man kan sælge eller “gå kort” i et papir, man endnu ikke ejer.

Nedenstående link forklarer princippet nærmere:

Hvad er shortselling?

Hvis du gerne vil forstå mere grundigt, hvad man sætter på spil, når man handler CFD-kontrakter, kan vi anbefale følgende:

Hvad er der på spil, når jeg handler CFD?

I de fremtidige dele af “Kickstart din daytrading” vil lære dig meget mere om mønstergenkendelse, indikatorer og strategier. Men først og fremmest skal du forstå, at trading i mindst lige så høj grad handler om din egen psyke. Du kan have verdens bedste strategi, men hvis du rent psykologisk ikke kan håndtere at handle og varetage din risiko, så kan du alligevel ende med at tabe dine penge. Det kan ikke siges nok: Trading er et psykologisk spil.

Følgende artikel ridser de vigtigste elementer op, når du skal lære at håndtere trading ud fra et psykologisk udgangspunkt, samt en række andre gode råd, som du kan få rigtigt god brug for i din trading-karriere:

De 15 gode råd

 


image_pdfimage_print
Del denne artikel