Rigmænd køber op i sølv: Prisen tordner i vejret

Udgivet: 21. juli 2020

Først strøg guldprisen mod himlen, og nu følger prisen på sølv efter i et endnu højere tempo. På få måneder er værdien således steget med hele 75%, og i de seneste dage er det gået ekstra stærkt med en stigning på 20% siden midten af juni.

For folk, der følger prisen på ædelmetaller, er udviklingen slet ikke overraskende. Når først guld begynder at stige, følger værdien på sølv som regel efter med lidt forsinkelse, men i et endnu højere tempo.

Det sker typisk i kølvandet på kriser. Senest efter finanskrisen, og nu i dønningerne midt i corona-krisen. Både guld og sølv reagerer nemlig voldsomt, når centralbankerne begynder at trykke penge, for når mængden af sedler stiger, så begynder investorerne at frygte inflation og utryghed, og så søger de hen mod de produkter, der har holdt deres værdi igennem årtusinder – nemlig guld og sølv.

Vi anbefaler handelsplatformen Markets til effektiv trading: Klik her
Eric Sprott har købt massivt op i sølv

Og det er præcis, hvad rigmænd over alt i verden igen er begyndt at gøre i de seneste måneder. Den 4. juli skrev den danske storinvestor Lars Tvede, at han købte op i sølv, og mandag den 20. juli annoncerede den canadiske mangemilliardær Eric Sprott, at han nu køber fysisk sølv for 1.5 milliarder dollars, svarende til enorme 8.8% af hele verdens produktion af sølv på et år!

Indkøbene er grundigt planlagt, for hvis det går som mange eksperter forudser, så kan prisen på guld i de næste måneder og år stige til 3000 USD per ounce (blandt andet forudsagt af Bank Of America), imens prisen på sølv kan runde mindst 30 dollars på ounce. Det svarer til yderligere stigninger på henholdsvis 65% og 50%.

Disse stigninger er dog intet imod, hvad visse guld og sølv-mineselskaberne kan stige i samme periode. Mineselskaberne arbejder nemlig med en breakeven på udvinding af metal, og hvis værdien på metallerne fordobles, og kursen dermed springer langt over selskabernes breakeven, ja, så mangedobles deres overskud pludselig fra den ene måned til den næste. Og så stryger aktieværdien mod himlen.

Prøv vores gratis handelssignaler - LIVE Via Telegram-app

Sidste år fortalte milliardæren Eric Sprott f.eks., at han havde investeret i sølvmineselskaber Discovery Metals og Silver One. Siden dengang er Discovery Metals steget ca. 300%, og Silver Ones værdi er vokset med hele 350%. Det er naturligvis forbundet med risiko at købe aktier i mindre mineselskaber, da deres værdi svinger kraftigt op og ned, men man kan også sagtens finde meget stærke afkast i store mineselskaber. Det gælder for eksempel Pan American Silver, der er en af verdens største sølvmine-selskaber. Den aktie er steget over 200% siden 2019.

Sådan kan du investere i sølv og sølvminer:

iShares Silver Trust (SLV) : Denne ETF er understøttet af fysisk sølv, og den er konstureret til at følge prisen på sølv tæt. Denne ETF kan desværre ikke handles af private investorer i Danmark, men man kan få adgang til en gearing version af denne hos handelsplatformen Markets.

WisdomTree Physical Silver (PHAG) : Denne ETF er konstrueret til at opnå eksponering mod sølv på en relativ simpel måde. Dens afkast svarer til sølvprisen minus det gældende administrationsgebyr.

Pan American Silver (PAAS) : Canadisk mineselskab med miner i blandt andet Mexico, Peru, Bolivia og Argentina. Selskabet er et af verdens største miner inden for sølv, og er steget ca. 200% i værdi siden 2019. Den kendte canadiske mineekspert og milliardær Eric Sprott har aktier i dette selskab. Selskabet kan handles med en gearingsfaktor på 1:5 hos handelsplatformen Markets.

Barrick Gold (ABX) : Verdens næststørste guldmineselskab, der også producerer mange tons sølv om året. Selskabet har hovedkvarter i Canada, og kan handles via de fleste handelsplatforme. På handelsplatformen Markets kan selskabet handles med en gearingsfaktor på 1:5

Prisudviklingen på sølv i de seneste dage.
image_pdfimage_print
Del denne artikel