Købsmulighed i japanske yen

Udgivet: 6. april 2016

Af Peter Aredt, professionel trader
Efter knap en måneds nedadgående korrektion har japanske yen atter genfundet styrke overfor danske kroner (JPY/DKK). Den seneste nedtur ser jeg derfor som en købsmulighed. Da japanske yen bruges som sikker havn under krisetider og da en nedtur på aktiemarkedet ser ud til at være nært forestående, så forventer jeg yderligere optur i den kommende tid for JPY/DKK.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Jeg har været lang i min anbefaling af yen siden den 20 juli hvor jeg købte JPY/DKK til kurs 5,50. Målet satte jeg til 7 kroner. Dette mål har jeg fortsat. Jeg flytter nu mit salgsstop op til 5,75 for dermed at sikre profitten i købet.

Teknisk analyse
Der har længe været optræk til en bundformation i JPY/DKK. Således har kursen siden 2013 bevæget sig sidelæns i et interval gående fra bund og støtte i 5,00 og op til top og modstand i 5,93. Interval-modstand i 5,93 blev brudt for kort tid siden siden. Med bruddet fremkom der en bundformation, som signalerer, at målet nu ligger oppe i kurs 7,00.

Japanske yen over for danske kroner på en ugegraf.
Japanske yen over for danske kroner på en ugegraf.

JPY/DKK har netop været tilbage for at teste det gamle modstandsniveau i 5,93, som nu udgør ny støtte i nedadgående retning. Testen er blevet afvist og JPY/DKK stiger igen.

Ydermere har kursgrafen for JPY/DKK lige præcis testet og afvist det 20 dages glidende gennemsnit (den røde linje). Dette er endnu et tegn til at noget nu atter er i vente i opadgående retning.

Toppen fra forleden i kurs 6,10 udgør nu første modstand i opadgående retning. Et brud her over vil betyde, at op-trenden bekræftes og der vil atter fremkomme et signal til at supplere med yderligere køb af JPY/DKK. Lige nu er JPY/DKK på vej mod en test af dette modstandsniveau.

I nedadgående retning er der i første omgang støtte i omegnen af 5,75. Et brud her under vil være første svaghedstegn. Køber du derfor JPY/DKK nu anbefaler jeg at du lægger et salgs og tabsstop ind ved brud tilbage under kurs 5,75.

De tekniske indikatorer signalerer at JPY/DKK skal fortsætte opturen mod målet i kurs 7,00. De tekniske indikatorer bakker dermed op om køb af JPY/DKK netop nu.

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her

Konklusion
Trenden er op og jeg har været i køb af JPY/DKK siden kurs 5,50. Målet ligger oppe i kurs 7,00. Op-trenden bekræftes ved brud op over 6,10. Derimod vil et brud under cirka 5,75 være et svaghedstegn.

arendt-mini

Peter Arendt samarbejder med daytrader.dk. Han leverer analyser af aktier, forex og afgrødepriser. Ovenstående analyse blev sendt ud på Peter Arendts hjemmeside www.minagro.dk den 5. april Hvis du vil se analysen straks, den bliver offentliggjort, kan du tilmelde dig på Peter Arendts side : www.minagro.dk

Del denne artikel