Corona-krisen har gjort alle til daytradere. Har din frisør også tjent kassen?

Udgivet: 10. juni 2020

Har din frisør eller taxachauffør også pralet med sine aktiekøb i Norwegian Air eller Royal Caribbean Cruises?

Sandsynligvis.

Siden det store fald i aktiekurserne på grund af corona-lockdown i marts-måned har almindelige mennesker over alt i verden nemlig kastet deres sparepenge ind i ekstremt spekulative aktier. De håber på at få del i en hurtig optur, og foreløbig har de faktisk fået ret.

Således er Norwegian Air på få daget steget over 200% siden sit lavestete punkt i maj, og Royal Caribbean Cruises er skudt i vejret med knap 300%.

Selskaberne er blot nogle stykker i en lang liste af virksomheder, der er blevet jagtet af helt nystartede investorer, der dårligt nok ved, hvad de køber. Antallet af nye konto-åbninger hos de store amerikanske brokere er steget med op mod 200% under corona-krisen, og den daglige tradingvolume er tre gange højere end normalt.

Vi anbefaler handelsplatformen Markets til effektiv trading: Klik her

Men hvor kommer pengene så fra?

I forbindelse med corona-krisen har millioner af amerikanere fået et kontant beløb fra staten for at kunne modstå krisen. Men ifølge det amerikanske analysefirma Envestnet Yodlee ser det nu ud til, at en stor del af disse penge er blevet brugt på spekulative indkøb i højrisiko-aktier.

Mest utroligt er situationen omkring det amerikanske flyselskab America Airlines. I begyndelsen af maj annoncerede en af verdens mest kendte og succesfulde investorer, Warren Buffett, at han solgte alle sine aktier i America Airlines. Buffetts er kendt for sine meget dybdegående analyser af udgifter, pengestrømme og fremtidsperspektiver i de forskellige brancher, men hans salg skræmte på ingen måde de helt nystartede investorer. De blev ved med at købe massivt op i American Airlines og i dagene efter steg aktien med hele 170%, hvorefter flere unge tradere har kaldt 89-årige Warren Buffett for en ”gammel idiot”, fordi han ikke er kommet med op i aktien.

For banker og professionelle forvaltere virker situationen grotesk. Især, fordi mange opkøb er sket i virksomheder, der er meget tæt på konkurs. Det gælder ikke mindst Norwegian, der i april var centimeter fra konkurs. Men også mange amerikanske selskaber, for eksempel Hertz, JC Penny, Whiting Petroleum, Pier 1 Imports, GNC Holdings og mange andre.

Situationen har fået mange eksperter til at spekulere i, om de nye, private investorer ”overhovedet forstår konkurs-loven” som det udtrykkes hos finansmediet RealVision.

Gratis kurser i aktiv trading. Se vores automatiske forløb. Online kurser i trading

Også her hos daytrader.dk har vi mærket en stor interesse for spekulative opkøb, der slet ikke er baseret på viden om, hverken teknisk analyse eller fundamental analyse af selskaber.

”Interessen for shorting og gearing af aktiemarkedet har været stor i de seneste måneder, og for nogle uger siden blev vi for eksempel kontaktet af en ny spekulant, der gerne vil bekræftes i, at investering var ligesom sportsbetting. Jeg måtte pænt skrive, at han nok burde undersøge emnet lidt nærmere”, siger Erik Bork, der er medejer af daytrader.dk, “Der er absolut ikke noget galt i at vurdere aktiekurserne og satse på en hurtig optur, men man skal vide, hvad man laver. Ellers kan det gå rigtig galt,” uddyber han.

Disse aktier været de mest købt blandt institutionelle investorer under corona-krisen (kilde: UBS)

VISA
Adobe
Mastercard
Alphabet
Paypal

Disse aktier været de mest købt blandt private, amerikanske investorer under corona-krisen (kilde: robintrack):

Ford
GE
American Airlines
Delta
Disney

Gratis kurser i aktiv trading. Se vores automatiske forløb. Online kurser i trading

 

Kursudviklingen for American Airlines i de seneste uger. Stigningen har være top mod 170%

 

image_pdfimage_print
Del denne artikel