Endelig: Bitcoin brager igennem 10.000 dollars!

Udgivet: 2. juni 2020

Øjeblikket som mange krypto-investorer har ventet på, er endelig kommet: Bitcoin er igen brudt over 10.000 dollars og er i løbet af de sidste 24 timer steget med ca. 5%. Hvis bruddet bliver bekræftet, og prisen stabiliserer sig over de 10.000 dollars, så forventer flere eksperter, at det vil kunne føre endnu højere priser med sig, på grund af den udbredte FOMO (fear of missing out), som er forbundet med at investere i den største kryptovaluta.

Invester i Bitcoin, Ethereum, Litecoin m.fl. uden wallet. Tilmeld dig her

Bitcoin trækker samtidig andre, lidt mindre kryptovalutaer med sig op, og Bitcoin Cash, Litecoin og EOS ligger i skrivende stund med stigninger på 4-8% i løbet af de seneste døgn.

Kursen på bitcoin i skrivende stund. Som det ses har værdien netop rundet 10.000 USD

“Kryptovalutaer har modstået presset efter den panik-lignende storm, som fandt sted i marts og ser ud til at drage fordel af en øget interesse fra institutionelle investorer. Det er ikke bare bitcoin, som vækker interesse, men også alternative kryptovalutaer, som Ether og Bitcoin Cash, som ser ud til at have upside-potential, siger markedsanalytiker Edward Moya fra Oanda til Bloomberg.

Stigningen kommer på baggrund af den såkaldte bitcoin-halvering, som fandt sted d. 11. maj i år. I forbindelse med denne begivenhed blev gevinsten ved at “mine” bitcoin halveret, og antallet af nye bitcoins, som bliver produceret blev også halveret. Dermed gik man fra samlet set at producere 1800 bitcoin om dagen til 900 bitcoin om dagen.

Som beskrevet i tidligere artikler er de to tidligere halvering i 2012 og 2016 blevet efterfulgt af stærkt stigende priser.

Den 28. november 2012 fandt den første halvering sted, og i året op til halveringen steg prisen med 352,8%, og i året efter halveringen fulgte en stigning på hele 8192,3% til et højdepunkt på omkring 1200 dollars for en bitcoin i november 2013.

Udviklingen i forbindelse med anden halvering, som kom 6. juli 2016, fulgte det samme mønster. I det år, der ledte op til halveringen, steg prisen med 152,5% procent, og det var særligt de sidste 9 måneder op til halveringen, som var meget positive. Efter halveringen fulgte et lille drop, men derefter kom der en meget kraftig stigning på hele 2818,5% i de næste 17 mdr

Teorien bag halveringen og de stigende priser er den følgende kædereaktion: Gevinsten ved at mine bitcoin falder – inflationen halveres – lavere udbud af nyudstedte bitcoin – højere efterspørgsel – højere priser etc
Indtil nye har denne proces gentaget sig selv to gange, og de kommende måneder og år vil vise, om det sker igen.
Invester i Bitcoin, Ethereum, Litecoin m.fl. uden wallet. Tilmeld dig her
Hvordan køber man bitcoin?

For nye kryptovaluta-investorer er det nemmest at købe bitcoin på kontrakt, og dermed spekulere i prisudviklingen. Til det kan man benytte handelsplatformen Markets, der er en reguleret broker under EU-lov. Her er det enkelt at følge bitcoin-prisen og dermed følge op- og nedture i kursværdien. Det tager fem minutter at oprette sig, og herefter yderligere nogle minutter at overføre penge. Derefter er man i gang, og man kan med det samme være med i bitcoin-markedet.

Herunder kan du se en video, som viser, hvordan man hurtigt kommer i gang med at investere i bitcoin. Det kræver først og fremmest, at du opretter dig på handelsplatformen Markets. Derefter kan du se, hvordan du gør i den følgende video:

Er du interesseret i at vide mere om bitcoin, og hvordan du handler kryptovalutaen, så læs eventuelt også denne artikel

image_pdfimage_print
Del denne artikel