Gap i Dow! Breakaway eller exhaustion?

Udgivet: 6. marts 2017

Der er sket noget ekstremt sjældent i det store amerikanske Dow Jones Indeks. Siden nytår har der været flere ugentlige såkaldte gaps i kursgrafen, og den 1. marts indtraf så en endnu mere ekstraordinær begivenhed, nemlig et gap på månedsgrafen.

Prøv vores gratis handelssignaler - LIVE Via Telegram-app
Månedsgrafen i Dow. Cirklen markerer et gap.
Månedsgrafen i Dow. Cirklen markerer et gap.

Et gap opstår, når den højeste pris fra den foregående tidsperiode er lavere end den næste periodes laveste punkt (opadgående gap), og det er udtryk for et ekstremt momentum i markedet. Er gap i et indeks opstår ofte på dagsgrafer, men på ugegrafer og månedsgrafer er det sjældent.

I teknisk analyse er gaps interessante, fordi de signalerer noget ekstraordinært – enten kan de være begyndelsen på en ny og voldsom trend (breakaway gap), eller også kan de være et tidligt signal på de sidste krampetrækninger i et marked, der efterfølgende er klar til at styrtdykke (exhaustion gap).

Lige nu spørger mange tekniske tradere derfor sig selv: Er markedet på vej op i nye højder i voldsom fart – eller står vi foran et større eller mindre kollaps?

Vi anbefaler handelsplatformen Markets til effektiv trading: Klik her

Samtidig er det ofte sådan, at et gap hurtigt bliver lukket, hvis prisen senere kommer ned/op i området for selve gap’et. For mange tekniske tradere bliver det derfor set som en spændende mulighed, når prisen begynder at nærme sig det ”åbne område”.

Lige nu nærmer prisen i Dow Jones Indekset gap’en i månedsgrafen. Se evt. videoen fra Larry Pesavento herunder, hvor han analyserer netop dette.

 

image_pdfimage_print
Del denne artikel