Vinder af Tradingeksperimentet: Jeg vil være en fri mand!

Udgivet: 2. marts 2017

”Hvor er jeg overrasket! Hvor er jeg lykkelig!”

Sådan lyder den første reaktion fra 51-årige Henrik Skrøder, da Daytrader.dk ringer ham op for at fortælle, at han har vundet anden sæson af ”Tradingeksperimentet – kan du blive profitabel børshandler på 80 dage?”. Henrik Skrøder vinder med et flot afkast på 27% i perioden for konkurrencen.

Prøv vores gratis handelssignaler i aktier og valuta - LIVE Via Messenger-app

”Jeg var sikker på, at jeg skulle over 100% i afkast, for at slå de andre deltagere, for markedet har jo generelt været positivt i perioden. Men der har jo også været en del fælder undervejs, og det må jo være der, at jeg har rystet konkurrenterne af,” resonnerer en glad Henrik Skrøder.

Imens han har handlet under Tradingeksperimentet, har Henrik Skøder oplevet hele sin trading som en intens fodboldkamp.

Henrik Skrøder måler med eget udsagt "fibonacci-niveauer" under en tur til Egyptens pyramider.
Henrik Skrøder måler med eget udsagt “fibonacci-niveauer” under en tur til Egyptens pyramider.

”Stoplosset oplever jeg som min målmand, og angrebet tager sig mit target sig af. Jeg er virkelig blevet bidt af trading, og jeg elsker, når man på den måde kan måle sin præstation ved at kigge på sine vindere og sit samlede afkast.”

Det er først under Tradingeksperimentet at Henrik Skrøder rigtig har afprøvet shorting, stops og alle de andre avancerede muligheder, som gearet handel giver mulighed for. Og det har været en øjenåbner for Henrik Skrøder.

”Det er en udfordring, men jeg har haft meget stor glæde af at benytte automatiske stops, og den mulighed vil jeg gerne have kendt noget før, for med stops kan man også undgå store tab ved almindelig aktiehandel,” forklarer Henrik Skrøder.

Henrik Skrøder begyndte at handle aktier tilbage i 2007, men samlet set har afkastet været meget svingende.

”I begyndelsen anede jeg intet om basal teknisk analyse såsom støtte og modstand. Jeg kan huske, at jeg som noget af det første købte GN Store Nord, fordi den var faldet 30%. Jeg mente, at firmaet generelt var solidt, at aktien nu måtte være meget billig. Derfor købte jeg op igen og igen, selvom kursen bare blev ved med at falde. Til sidst havde jeg skudt 300.000 kroner ind, der nu kun var 50.000 kroner værd. Det var en meget ubehagelig oplevelse,” fortæller han.

Da Henrik Skrøder i november 2016 hørte om anden sæson af Tradingeksperimentet var han ikke i tvivl om, at tiden var kommet til at blive mere aktiv trader. Til dagligt er han selvstændig og sælger blandt andet foldecykler i sit firma Holbergshus. Men i vintersæsonen har han mere tid, og kan fordybe sig i trading.

”Jeg lytter meget til Millionærklubben og har også været til foredrag med daytraderen Tom Hougaard, så Tradingeksperimentet kom på et perfekt tidspunkt for mig,” forklarer han.

Den første udfordring for Henrik Skrøder kom med muligheden for at sælge markedet/shorte. Men 10 års erfaring som alminelig aktiehandler er det noget, Henrik Skrøder i den grad skulle vænne sig til. Samtidig skulle han også lære sig selv bedre og kende og blandt andet kæmpe mod sin medførte hang til at være impulsiv.

Vi anbefaler handelsplatformen Markets til effektiv trading: Klik her

”I de første mange handler, brugte jeg kun meget små indskud. Jeg var meget bevidst om, at jeg ville have en succesoplevelse, og så var det lige meget, om jeg havde tjent 10 kroner eller 1000 kroner, for den positive oplevelse kunne jeg bygge videre på” forklarer han.

Formuleringen "Din kapital er i fare" er et krav fra Plus500. Vi vurdere dog ikke, at brugernes kapital er mere i fare hos Plus500 i forhold til alle andre handelsplatforme. Al trading kræver træning og erfaring.
Tradingeksperimentets anden sæson blev afsluttet med følgende resultater: Førstepladsen: 27% i afkast til Henrik Skrøder. Andenpladsen:  17,8% i afkast til Mikkel Klitte.  Vinderen af tredjepræmien ønsker at være anonym. Deltagernes samlede vurdering af Tradingeksperimentet landede på 9,1 point på en skala fra 0-10.

Henrik Skrøder har bygget de fleste af sine strategier op omkring det tyske DAX-indeks, og han starter hver morgen med at sætte en masse tekniske streger på sine grafer. Dernæst lægger han sig fuldstændig fast på sine stops, og han ændrer dem aldrig, når han sætter gang i en handel.

”Trading er en mental disciplin, og det må jeg konstant kæmpe med, for jeg kan være meget impulsiv. Jeg har løst det på den måde, at jeg simpelthen forlader skærmen, når jeg har lagt en handel med stops. Ellers bliver jeg grebet af alle mulige indfald. Når min trading går bedst, kan jeg til gengæld føle en slags rytme med markedet, og det er en god følelse,” siger han.

Henrik Skrøder har været selvstændig siden han var 18 år, men startede karrieren ud med en stor gæld, som han siden har måtte kæmpe med. Trading og investering ser Henrik Skrøder nu som en chance for måske en dag at slippe ud af bankernes klør.

”Jeg har kæmpet med banker hele mit liv. Jeg er klar over, at trading er en uddannelse som alle andre. Man skal bruge årevis på at blive rigtig god. Men drømmen er da, at jeg en dag at blive et frit menneske – fri af gæld og banker, der har præget det meste af mit liv. Det bliver en lang proces, men jeg er stærk i troen”, forklarer Henrik Skrøder.

Med 27 procent i afkast kan Henrik Skrøder nu kalde sig sæsonens bedste, nye trader, og med æren følger et mentorforløb med den professionelle trader Peter Arendt til en værdi af 15.000 kroner. Samtidig modtager Henrik Skøder bøgerne DAYTRADER samt Aktiehandel og aktieanalyse. Overskuddet fra sin trading planlægger Henrik Skrøder at bruge på en tur til Egypten, hvor han har været flere gange.

Henrik Skrøder, vinder af Tradingeksperimentet, Anden Sæson.
Henrik Skrøder, vinder af Tradingeksperimentet, Anden Sæson.
image_pdfimage_print
Del denne artikel