Krypto-comeback: Disse kryptovalutaer er mest lovende

Udgivet: 27. juli 2018
Jens Ibsen er daytrader.dk’s krypto-ekspert og handler både kryptovaluta og ICO’s. Ibsen er desuden medstifter af en mining-operation.

Af Jens Ibsen,  kryptoekspert

Efter en lang og hård bear-sæson er det nu begyndt at lysne i horisonten på kryptomarkedet, og derfor er det nu tid til at strække kroppen efter vinterhiet, og kigge på hvordan de forskellige kryptovalutaer ser ud dags dato, og hvad der egentlig er sket med dem både teknisk og fundamentalt set det sidste stykke tid.

Som altid er Bitcoin krypto-førertoget – de fleste kryptovalutaer har det med at følge Bitcoins generelle prismæssige udvikling til en vis grad indenfor en vis tidsramme. Bitcoin er her i juli begyndt at vise tegn på mere opadgående tendenser, end hvad der har været tilfældet det sidste halve års tid, hvorfor markedsudblikket altså er ved at vende til positivt.

Ud for hver enkelt kryptovaluta vil vi først tage et kig på grafen, herefter lave en teknisk analyse ud fra denne og derefter gennemgå hvordan kryptovalutaen fundamentalt set ser ud og har udviklet sig det seneste stykke tid.

Første krypto er – selvfølgelig – kongen af dem alle: Bitcoin. Lad os komme i gang!

BITCOIN (BTC)

Lad os først tage et kig på grafen:


Teknisk Analyse

På grafen kan vi se, at Bitcoin netop har brudt en stærk resistance ved $7900, og tog et gevaldigt hop op til $8400, før den faldt lidt igen til omkring $8200. Ydermere brød Bitcoin i dette ryk den anden nedadgående trendlinje (lyseblå linie) efter den havde brudt den første og – efter min mening – primære trendlinje i slutningen af april (mørkeblå linie).

EMA’erne har også lagt sig i bullish formation med 50 (lysegrøn) øverst og 200 (rød) nederst.

Umiddelbart tyder dette på at $7900-niveauet nu kommer til at fungere som support, og Bitcoin nu vil forsøge at bevæge sig op mod overliggende resistance-niveauer – næste seriøse resistance ligger omkring $10.000, mens der er et lidt lettere resistance-niveau omkring $9000.

Fundamental Analyse

Fundamentalt set har Bitcoin det sidste halve år udviklet sig ganske kraftigt, eftersom Bitcoins Lightning Network (der er en 2. lags-protokol, der skal gøre betalinger billigere og hurtigere) er blevet betragteligt udvidet, både med hensyn til antal brugere, og forskellige apps der forsøger at klargøre denne teknologi til hverdagsbrug.

For at lave en sammenligning er dette netop hvad Bitcoin har brug for og er egentlig en sammenlignelig mekanisme som der findes hos fx Visa, der faktisk har en meget længere blok-tid (24 timer) end Bitcoin, men som får netværket til at virke hurtigt og effektivt netop ved en 2.lags-protokol, akkurat som Bitcoin altså arbejder på lige nu.

Ydermere er der en del tale om, at Bitcoin nok endelig begynder at blive indlemmet i ETF’er – det amerikanske finanstilsyn SEC har i hvert fald modtaget mange ansøgninger om dette fra forskellige investeringsfonde.

Dette bliver faktisk besluttet i disse dage/uger, og hvis der bliver givet grønt lys, vil det betyde at flere institutionelle penge fra store investeringsforeninger som fx pensionskasser kommer til at flyde ind i Bitcoin, hvad der ret sandsynligt vil mangedoble værdien.

Til sammenligning er her en graf over guld før og efter introduktionen i ETF’er, og sammenligneligt hvor Bitcoin er lige nu:

Spændende ser det ud!

ETHEREUM (ETH)

Lad os først tage et kig på grafen:

Teknisk Analyse

Ethereum ser teknisk set ikke helt lige så spændende ud som Bitcoin, og befinder sig lige nu ved en mindre resistance lige under $480, som den ikke rigtigt har kunnet komme igennem. EMA’erne ligger ret dårligt til med 200 (den røde linje) øverst, og det ser ikke videre bullish ud.

En bevægelse ned til $350-400-spektret ville ikke overraske mig, men jeg tror ikke, den kommer længere ned end det. Ser ud til at være i en form for begyndende akkumulation nu, hvor bunden nok ikke er alt for langt væk, men hvor der heller ikke kan forventes de store ryk opad.

Fundamental Analyse

Fundamentalt set arbejdes der rigtig meget på Ethereum, der da også har midlerne til at have et af de største hold af udviklere i hele kryptoverdenen. Dette betyder, at de på samme tid kan arbejde på flere forbedringer af netværket, hvilket er specielt vigtigt eftersom de har været det første platformprojekt, og derfor må opdatere rigtig meget af deres netværk i en learning-by-doing proces. Nogen af de nyere platformsprojekter (som fx EOS og Cardano) har kunnet starte længere fremme grundet de begynderfejl, Ethereum har lavet for dem, men Ethereum er stadig klart den mest brugte platform i hele krypto-verdenen.

Nogle af de prominente forbedringer der arbejdes på plads, er bl.a. en overgang fra PoW til PoS, hvilket vil forberedre transaktionshastigheden for ether, samt netværksforbedrende protokoller (fx Casper og en teknik kaldet sharding) ligesom der også har været udmeldinger om en mulig indførsel af privatiseringsmekanismer.

BITCOIN CASH (BCH)

Lad os først tage et kig på grafen:

Teknisk Analyse
Bitcoin Cash ser ud til at have fundet sin bund for nu ved de $660 – hvis vi ryger ned under dette niveau kan det blive rigtig grimt, eftersom næste supportniveau er nede ved $475 og evt. $250. Bitcoin Cash ser også ud til at være inde i en form for akkumulation, men hvis man kan fange den nede omkring de $660 er det nok ikke et dårligt køb.

Du kan handle bitcoins og andre kryptovalutaer hos Markets Se mere her

Fundamental Analyse
Bitcoin Cash er stadig Bitcoin-bastarden, som har rigtige mange dedikerede tilhængere, men langt flere dedikerede modstandere. Årsagen til dette findes primært i Bitcoin Cashs meget højtråbende fortalere, der har prøvet at kapre Bitcoin-navnet, og insisterer på, at de er den korrekte Bitcoin.

Dette er alt sammen ret mudret, men det interessante bagved det er, at Bitcoin Cash har mange midler, og arbejder ret hårdt på at brede Bitcoin Cash ud til et brugbart projekt.

Bitcoin Cash har bl.a. for nyligt indført smarte kontrakter på deres netværk, og forsøger nu, mere end bare at være et betalingsmiddel, at blive en platform for andre projekter. Dette er specielt interessant eftersom det ikke lader til at være gået op for størstedelen af kryptomiljøet, hvorfor der kan være sket en stigning i faktisk værdi eller mulig værdi fundamentalt set, der endnu ikke er blevet afspejlet i prisniveauet på grafen.

RIPPLE (XRP)

Lad os først tage et kig på grafen:

Teknisk Analyse

Ripple har to gange været rigtig højt oppe og vende prismæssigt, men sidste gang endte den altså næsten helt nede hvor den startede igen. Om den også ender der i denne omgang afhænger meget om den holder det supportniveau den er ved lige nu, da der efter dette er ret langt til det næste. En lettere afventen er derfor nu nok ikke helt dumt, da man taber mere end man vinder på at satse på om den hopper på supporten, eller bryder igennem og fortsætter længere ned.

EMA’erne ser negative ud, da 200 lige har lagt sig øverst.

Fundamental Analyse

Ripple er egentlig ikke en kryptovaluta eftersom den ikke er decentraliseret, men bliver dog alligevel betragtet som en sådan af de fleste medier.

Dette har baggrund i at tokens bliver ikke minet, men blot frigivet af Ripple-firmaet, samt at Ripples ejere ejer 61% af beholdningen, hvilket gør kryptovalutaen klart centraliseret – en formildende faktor her kan dog være, at tokens og hastigheden hvormed de frigives skulle være låst fast til specifikke regler i en smart kontrakt.

Ikke desto mindre har Ripple været rigtig dygtige til at få partnerskaber i stand med bankverdenen, bl.a. Santander Bank som de i dag håndterer størstedelen af internationale pengeoverførsler for, samt flere asiatiske finansielle institutioner.

Ripple har også det sidste halve år leveret flere opgraderinger til netværket, der skulle gøre overførsler endnu hurtigere samt netværket mere stabilt.

DASH (DASH)

Lad os først tage et kig på grafen:

Teknisk Analyse

Dash ser umiddelbart ud til at have vokset sig et ordentligt bull-flag, som ville betyde den vil bryde ud af kanalen og bevæge sig nordpå prismæssigt. Hvis dette er tilfældet kan det sidste ryk opad sagtens være første Elliott Wave, hvorfor bølge 2 nu udspiller sig (korrektion), og vi afventer bølge 3 som efter principperne skulle give et endnu større procentmæssigt ryk opad end første bølge gjorde.

Der kan dog også være tale om en simpel Wyckoff-distribution, hvorefter den vil bevæge sig nedad igen. Support- og resistance-mæssigt er vi lidt i ingenmandsland, men der ser ud til måske at have dannet sig et lettere support-niveau omkring 0,025 sats (tyk sort linje). Falder vi igennem er næste support niveau ved 0,15 sats, der har lidt mere historisk tyngde.

EMA’erne er kommet med i bjørnebanden, da 200 (rød) har lagt sig klart øverst.

Fundamental Analyse

DASH er en af de ældre kryptovalutaer, som kom i gruppen efter Bitcoin. DASH er dog stadig meget aktiv, og er nok en af dem har modnet sig bedst fra denne gruppe.

DASH er bl.a. stadig meget aktiv i at bringe kryptovalutaer ud til den tredje verden (primært Venezuela), da de mener at de faktisk giver mest mening her, grundet de tit dårlige eksisterende økonomiske institutioner.

Dette har jeg tidligere skrevet om i en anden artikel for daytrader.dk, men det er altså en vej de aktivt forfølger. Ydermere sker der også konstant opdateringer af selve teknikken i DASH-netværket, og DASH virker stadig utroligt aktive både når det kommer til udvikling og markedsføring, og det endda med en overraskende stor åbenhed, der gør at man kan følge med i arbejdsprocessen i den professionelle organisation bag kryptovalutaen via deres hjemmeside www.dash.org som fx linker videre til åbne google docs arbejdsdokumenter som dette, der giver et interessant indblik i arbejdsprocessen: https://drive.google.com/file/d/1Z3bib8ASQii0RSWJ5095wMbWHGzqFst6/view

Her er ydermere et nyligt interessant interview med DASH CEO Ryan Taylor, der virker til at have hjertet på rette sted:

LITECOIN (LTC)

Lad os først tage et kig på grafen:

Teknisk Analyse

Litecoin ser trendmæssigt (med lidt god vilje) ud til at befinde sig i en bull pennant, og teorien er her normaltvis at den bryder opad prismæssigt. Support ser ud til at ligge i undersiden af trekanten (lyseblå linje).

Resistance-mæssigt ser den ud til at banke hovedet lidt imod $90 (sort linje), mens næste support niveau egentlig først ligger nede ved $57 (grå linje), skulle den blive afvist ved resistance og bevæge sig nedad.

EMA’erne ser igen ikke godt ud, med 200 (rød) øverst.

Du kan handle bitcoins og andre kryptovalutaer hos Markets Se mere her

Fundamental Analyse

Litecoin har desværre lidt været en joke det sidste halve år, efter at skaberen af Litecoin Charlie Lee valgte at sælge hele sin egen LTC beholdning på toppen af bølgen i december, og endda offentligt erklærede at han havde gjort det. Siden da har der ikke været meget tiltro til Litecoin, og denne tiltro er kun blevet mindre efter flere erklæringer om at der ville komme tiltag og nye udviklinger (som fx LitePay), som dog i sidste ende endte med aldrig at blive til noget.

I starten af Juli kom der dog en interessant udvikling, da Litecoin annoncerede at de er gået i partnerskab med TokenPay, der har købt 9.99% af en tysk bank, med købsoption på de sidste 90% afventende en finansiel offentlig godkendelse af projektet. Disse konspirerer nu om at bruge Litecoins navn og netværk og TokenPays bank andel og kryptobetalingsløsninger, til at levere finteknologiske kryptovaluta betalingsmuligheder til offentligheden. Ydermere er der inviteret til et større Litecoin-topmøde i september, med mange prominente navne på gæstelisten, hvor Litecoins fremtid og brugsmuligheder skal diskuteres.

ETHEREUM CLASSIC (ETC)

Lad os først tage et kig på grafen:

Teknisk Analyse

Ethereum Classic ser ikke ud til at ville meget længere ned end $12, da den nu 2-3 gange har bekræftet dette support-niveau. Lige nu er prisen omkring $16, mens den forsøger at banke sig igennem rimelig tung resistance ved $17, som den altså ikke lige har kunnet klare rigtig at komme igennem endnu. Kommer den op over $17 stabilt, er næste resistance $23 og herefter $33, som begge også har en del historik at byde på, hvorfor de nok heller ikke bliver de letteste resistance’s at trænge igennem.

EMA’erne ligger også her med 200 (rød) øverst, og 200 virker lige netop nu sammen med den horisontale resistance til at holde prisen på plads. Hvis dette ret kraftige tryk brydes, kan der derfor godt forventes nogen pæne prismæssige ryk opad lige til at starte med, hvor den måske godt kan hoppe videre op på $19-20 ret hurtigt… men ja, hvis og hvis.

Fundamental Analyse

Ethereum Classic har også topmøde i september ligesom Litecoin, men har ikke helt ellers haft de store nyheder at melde ud. Der arbejdes stadig på projektet, der optimeres og udvikles, men det virker lidt som om Ethereum Classic er faldet bag om dansen ift. de andre kryptovalutaer fundamentalt set, ligesom det heller ikke er de store visioner der præger den officielle fremtidige køreplan.

Der fokuseres stadig lidt på den gamle schlager om at Ethereum Classic (ift. Ethereum) var dem der valgte at holde fast i den oprindelige kode og tro på den, hvilket helt ærligt bare virker lidt patetisk i hvert fald fra et investor/trader synspunkt. Ikke det store fundamentale set-up her, og selvom der er gode intentioner, virker det ikke helt på omgangshøjde konkurrencemæssigt ift. de andre kryptovalutaer.

CARDANO (ADA)

Lad os først tage et kig på grafen:

Teknisk Analyse

Cardano er en ret ny kryptovaluta, hvorfor den ikke har den helt store historik at prale af (grafen starter omkring starten af december 2017).
Cardano rykkede ret hurtigt op på godt halvanden dollar i det vilde december-ridt, men er siden faldet godt og grundigt nedad.

I dette fald har Cardano dog fundet en foreløbig bund omkring de $0,128, og ser ydermere lige nu ud til at have etableret en support ved $0,16. Her ligger den forholdsvist solidt på support lige nu, mens den banker hovedet mod trendlinjen (lyseblå linje).

Bryder den ud nord for trendlinjen, er det helt store ryk nordpå ikke nødvendigvis forventeligt lige med samme, men det ville dog være udtryk for, at den ligger ret solidt prismæssigt i bund lige her, hvorfor det kunne være en god investering. EMA’erne ser stadig negative ud med 200 (rød) øverst, men det skal dog også siges, at EMA’erne er ret forsinkede ift. prisudviklingen.

Fundamental Analyse

Cardano er et af de projekter der endnu ikke er rigtig har launchet endnu, men som er blevet enormt hypet alligevel. Platformsprojektet er da også ret omfattende, og har et prominent setup både mht. holdet bag og måden de udvikler på, hvad du bl.a. kan læse om her i vores tidligere artikel om kryptovaluta platforms projekterne

Cardano har altså mange interessante løsninger på flere forskellige områder, og går efter at være en kryptovaluta, der kan være en basis for det internationale finansielle system. Et er dog teori, noget andet praksis, og indtil Cardano virkelig launcher netværket, kan vi ikke være sikre på om de kommer til at lykkes med deres ideer.

En formildende faktor er dog at der konstant leverer updates, og at der kan følges med i deres udvikling gennem flere stadier; tidligere blev Cardanos første større udgivelse Byron søsat som skubbede det hele igang, nu arbejdes der på Shelley (der vil gøre netværket fuldstændig decentraliseret og autonomt), og efter dette kommer Goguen, som vil bringe sikkerhed og pålidelighed til netværket.

STELLAR (XLM)

Lad os først tage et kig på grafen:

Teknisk Analyse

Stellar er rigtig spændende lige her, da den ser ud til at have gang i en ret klassisk Elliott Waves-formation, hvor den stadig mangler den sidste bølge. Hvis vi skal dømme efter bevægelserne i de sidste bølger, kunne denne femte bølge godt bevæge sig 1000%, og det ville være helt i tråd med teorien bag Elliott Waves ift. de forskellige bølgers højde. Ydermere har de sidste opadgående løb (til ’1’ og ’3’) sket ret hurtigt, hvorfor det er en god kryptovaluta at holde øje med lige for tiden.

EMA’erne ligger her ganske positivt til, med 200 (rød) nederst, og 50 (grøn) ved at krydse sig op over 100 (gul) efter lidt tids frem og tilbage mellem disse to.

Fundamental Analyse

Stellar er et meget aktivt platforms- og betalingsprojekt, der både er platform for flere andre interessante projekter der er bygget ovenpå. Nogen af disse projekter har for nylig fået apps lanceret hos Apples App Store, der derfor nu ser ud til at omfavne Stellar netværket. Ydermere har IBM adopteret Stellars blockchain til internationale overførsler, ligesom Stellar er blevet introduceret til handel på Bitfinex.

Stellar har også annonceret planer om at indføre en form for Lightning Network (kaldet ’State Channels’) ligesom Bitcoin, og i forvejen aftaler og kontakter til store ecommerce firmaer. Stellar er også lige blevet sharia-verificeret, hvad der umiddelbart åbner døren til den muslimske/arabiske verden, hvad der ikke er en helt lille ting, eftersom Koranen har flere regler for finansiel ageren, der gør at firmaer fra resten af verdenen ikke altid lige kan hoppe ind på dette marked uden problemer. Alt i alt er der altså godt gang i at få udbredt brugen af Stellar – både som platform og betalingsløsning.

Du kan handle bitcoins og andre kryptovalutaer hos Markets Se mere her

EOS (EOS)

Lad os først tage et kig på grafen:

Teknisk Analyse

EOS ser ikke videre spændende ud teknisk set, da den ser ud til at have fuldført en Elliott Waves-omgang, og nu er i gang med en ABC- korrektion.
EMA 100 er da også lige krydset ovenpå EMA 50, og det må formodes, at EMA 200 ligger øverst (selvom man ikke kan se det på grafen).

Fundamental Analyse

EOS har været et utroligt hypet platformsprojekt, der da også havde/har nogle interessante løsninger, som bl.a. gebyrfrie transaktioner. Hovednettet launchede endeligt i sidste måned, men der har desværre været utrolig mange problemer med dette, ligesom EOS er kritiseret for de facto ikke at være decentraliseret.

EOS har derfor en del at indhente ift. hvad de havde lovet, og det er nok godt at holde lidt øje med hvordan det går, før man vælger at investere.

NEO (NEO)

Lad os først tage et kig på grafen:

Teknisk Analyse

NEO ser også ud til at have fuldført en Elliott Waves-omgang, her virker ABC-korrektionen dog også fuldført, og vi virker som værende i en akkumuleringszone.

Eftersom bunden nu ser ud til at være højere end hvad den var før den påbegyndte omgang (1-2-3-4-5 og A-B-C), kan dette betragtes som første bølge på en større tidsskala, og vi kan derfor være på vej mod en næste bølge 3 (fra 2 og opefter på den lysegrønne linie), der procentmæssigt skulle blive en større stigning end den bølge 1 (lysegrøn linie) teoretisk, og altså potentielt kan bringe os op imod $400-området, før der kommer en korrigering (bølge 4).

EMA’erne ser negative ud, hvad der godt kan tyde på, at vi kommer til at bruge lidt tid i akkumuleringszonen.

Fundamental Analyse

NEO er et af de platforms-projekter der fokuserer rigtig meget på, at få andre projekter til at bygge på deres platform. Dette er de ret succesfulde med, og de afholder løbende hackathons og konkurrencer, hvor udviklere bygger til NEO platformen. NEO-netværket virker dog ikke helt optimeret til alt dette, og de har lidt problemer med at deres platformskode ikke helt kan levere et optimalt setup til de indkommende projekter senest ifm. Switcheo.

NEO har også været kritiseret for ikke at være decentraliseret nok. Dette forsøger de at løse ved at lancere protokoller der skulle gøre dem decentraliserede, men heller ikke her virker det som om de følger helt igennem. Alt i alt et ret aktivt projekt, der dog ikke virker helt klar til at levere den tekniske platform de bør.

På vej mod et nyt bull-run?

Alt i alt går vi altså en spændende sæson i møde, hvor markedet virker som om det godt kunne begynde at bevæge sig opad igen. Blandt de kryptovalutaer, vi har analyseret, ser det ud til at Stellar (XLM) og Bitcoin har de bedste perspektiver.

Ved tidligere seriøse bullruns har vi dog set at der går lidt sport i at dumpe de andre kryptovalutaer for Bitcoin når denne rigtig rykker, hvorfor vi kan begynde at få tilstande hvor Bitcoin stiger og de andre kryptovalutaer falder – hvad vi da også allerede har set tegn på.

Dette spil kan man prøve at hoppe med på, men her kan man altså seriøst brænde de finansielle fingre, hvis man misser timingen, og eftersom de andre kryptovalutaer har det med at følge efter Bitcoin bare lidt forsinket alligevel, kan det historisk set være en mindre risikofyldt strategi ikke at rykke for meget rundt på sine kryptovaluta-investeringer, men simpelthen bare have lidt is i maven.

Ligegyldigt hvilken strategi man vælger, må vi dog glæde os dog over de mere positive toner fra kryptovalutamarkedet, efter en sund men udmattende og langstrakt korrektion. Lad os håbe det fortsætter opad!

Du kan handle bitcoins og andre kryptovalutaer hos Markets Se mere her

Disclaimer: Jens Ibsen er investeret i Stellar (XLM), og medarbejdere på daytrader.dk er investeret i bitcoin, ether, Ripple (XRP), Bitcoin Cash og NEO.


Del denne artikel