Nyhed: Sådan handler du uden for markedets åbningstid

Udgivet: 26. juli 2023

Indtil nu har det været forbeholdt profesionelle investorer og tradere. Men nu bliver det muligt for os alle – også dem, der ikke nødvendigvis har millioner eller milliarder på deres handelskonto.

Handelsplatformen eToro lancerer nu “pre-market trading”, og det betyder, at man kan handle en række udvalgte amerikanske aktier uden for børsernes åbningstider. Normalt er den amerikanske børs åben fra 15.30 til 22.00 dansk tid. Alle handler, som ligger uden for disse åbningstider har indtil været de professionelle aktørers domæne.

Men det ændrer sig nu.

Nu bliver det på Etoro muligt at handle, før markedet åbner, og funktionen kaldes “pre-market trading”. Ordrerne kan afgives på et hvilket som helst tidspunkt, men bliver eksekveret mellem 12.30-15.30 dansk tid (6:30 AM to 9:30 AM US EST), altså i de tre timer, før det amerikanske marked åbner. Vær opmærksom på, at dette kan variere, alt efter sommertid i Europa og USA.

Fordelene ved handel uden for markedets åbningstid

Der kan være flere grunde til, at investorer ønsker at handle uden for markedets åbningstid. Her er de umiddelbare fordele. Man kan:

Være blandt de første: Du kan reagere på nyheder og regnskaber før markedet åbner. Mange virksomheder offentliggør regnskaber og andre vigtige nyheder uden for normale handelstider, og det kan føre til ændringer i prisen, som investorer måske ønsker at reagere på før markedets åbning.

Få større fleksibilitet: Du kan handle, når det passer dig. Dette kan være særligt relevant for tradere i Danmark og resten af Europa, da vi i Europa er vågne, mens USA sover. Det kan derfor være mere praktisk for os at handle i de amerikanske pre market-timer mere praktiske for at udføre handler.

Udnytte prisbevægelserne: Med lavere handelsvolumener og højere volatilitet er det mere almindeligt med gode handelsmuligheder i en tidsperiode, hvor markedet kan være mere ineffektivt. Det giver en fordel til den dygtige trader.

Være på forkant: Når man har mulighed for at følge prisudviklingen uden for markedets åbingstid, så kan det give et bedre indblik i en akties potentielle åbningspris for en aktie, og det kan hjælpe tradere og investorer med at forberede sig og opsætte strategier for den kommende dag.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Risici ved pre market-trading

Priserne kan være mere volatile og mindre repræsentative for stemningen i markedet uden for børsens aktuelle åbningstider. Her er nogle punkter at være opmærksomme på i den forbindelse:

Lavere likviditet: Der er typisk færre købere og sælgere uden for børsens normale åbning, og det kan medføre lavere handelsvolumen og større spread (forskellen mellem den pris, du kan købe et værdipapir til, og den pris, du kan sælge det til). Det kan gøre det sværere at udføre handler til ønskede priser.

Højere volatilitet: Lavere likviditet kan også føre til større prisudsving med mulighed for hurtige og voldsomme prisbevægelser.

Øget konkurrence: Når man handler uden for markedets åbningstid, vil man ofte konkurrere med professionelle tradere og institutionelle investorer, som har adgang til mere data og har en stor indsigt i markedet.

Højere spreads: Lav likviditet og højere volatilitet i handel uden for markedets åbningstid kan medføre bredere spreads end normalt.

Disse aktier kan du handle – flere på vej:

Følgende udvalgte amerikanske aktier, valgt på grund af deres popularitet og høje handelsvolumener, er tilgængelige for pre-market trading på dette tidspunkt:

• Tesla
• Amazon
• Apple
• Nio
• Meta Platforms
• Microsoft
• NVIDIA
• GameStop
• Netflix

Og flere er på vej. eToro vil løbende melde ud, hvilke andre aktier, som bliver tilføjet.

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her

Hvad er et EXT-symbol?

Det er vigtigt at bemærke, at pre market-handler på eToro kun kan foretages på en aktie via dens EXT-symbol. Dette er et separat symbol, der slutter med .EXT, som vist i eksemplet nedenfor:

Almindeligt symbol: AMZN
Extended-hours symbol: AMZN.EXT

Klik for større billede.

Handler via almindelige aktie-handelssymboler (uden .EXT) vil blive udført i løbet af normale handelstider.

Hvordan handler du EXT-aktier?

EXT-aktier kan tilgås på flere måder på eToro-platformen:

Discover-siden: Få adgang til aktiver uden for markedets åbningstid gennem drop-down-menuen “Exchange” på Discover (Stocks) siden:

Klik for større billede.

EXT Market-siden: De relevante aktier er listet på en dedikeret market-side.

Søgning: Indtast aktiens navn i søgefeltet, og hvis aktivet har et EXT-symbol, vises det sammen med den almindelige aktie i søgeresultaterne:

Klik for større billede.

Når du har fundet den EXT-aktie, du ønsker at handle, foretages handlen som en almindelig CFD-handel, hvor du kan vælge at købe aktien eller sælge short:

Klik for større billede.

Det er vigtigt at bemærke, at EXT-handler udføres som CFD’er, med x5-gearing, og der er også mulighed for at vælge x10-gearing.

Når handlen er foretages, vises den åbne EXT-position som et separat aktiv i din portefølje, sådan her:

Klik for større billede.

Bemærk, at EXT-markedsordrer skal foretages før 12.30 dansk tid (6:30 AM US EST) for at blive udført ved markedets åbning.

Limit-ordrer, stop-loss og take-profit-niveauer på en EXT-position vil automatisk blive aktiveret i løbet af pre-market eller normale handelstider, hvis det angivne niveauet nås.

Prøv vores gratis handelssignaler i aktier og valuta – LIVE Via Messenger-app

Priser på aktier uden for markedets åbningstid

Brugere kan finde live-priser for handel uden for markedets åbningstid for alle amerikanske aktier og ETF’er (ikke kun EXT-symbolerne) i pre market-perioder.

Der vises en pris i børsens lukketid, og den er placeret på platformens hjemmeskærm:

Klik for større billede.

Live premarket-priser kan også ses på den enkelte akties side:

Klik for større billede.

Bemærk, at live-priser på aktivets side ikke indikerer, at aktien er tilgængelig for handel før markedets åbning. Det er kun EXT-aktiver, som er det.

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her
image_pdfimage_print
Del denne artikel