Denne simple strategi kan gøre din daytrading endnu mere succesfuld

Udgivet: 8. juli 2023

Når kurserne rykker kraftigt op eller ned (som i øjeblikket), er det fristende at kaste sig hovedkulds ind i markedet. Men handel baseret på følelser ender ofte galt. Vi har derfor fundet en simpel strategi, der kan hjælpe de fleste daytradere med at “holde tungen lige i munden” – samtidig med, at du kan komme godt med i de store ryk. 

Prøv vores gratis handelssignaler i aktier og valuta - LIVE Via Messenger-app

Strategien kendes som “bullish eller bearish engulfing”, og lige nu viser mønsteret sig faktisk i to amerikanske aktier, nemlig virksomheden Rayonier og Henrey Schein, der begge kan handles via gearing på handelsplatformen AvaTrade. Der er derfor rig mulighed for at prøve strategien af – allerede i dag, når markedet åbner. 

>>>>>>>>>> Se de to eksempler nederst i denne artikel

Først beskriver vi detaljerne i strategien herunder.

Engulfing-strategien

Jo enklere, jo bedre. Det er ofte det, der gælder med trading-strategier. Og dette er præcis sådan en type strategi, som kan give dig et fantastisk afkast, hvis du kommer rigtigt ind i markedet.

Gør følgende:

  • Find et marked, som er inde i en trend. Opad eller nedad. Retningen spiller ingen rolle, strategien fungerer i begge tilfælde og på både kort og længere sigt. I dette eksempel har vi valgt en 4-timers-graf for guld.
  • Tilføj indikatorerne Moving average, MA 20, (glidende gennemsnit) og Exponential moving average, EMA 8, (eksponentielt, glidende gennemsnit). I dette eksempel er den grønne linje MA 20 og den røde linje er EMA 8.
Et stærk trendende marked i guld.

Her kan man se, at guldmarkedet trender opad. Det vil sige, at guldprisen stiger. Når markedet korrigerer – foretager et pullback, som man siger – i området omkring den grønne linje, så kan du se efter, om der opstår et bullish engulfing-mønster. Du kan se, hvordan det ser ud herunder.

Bullish engulfing-mønster

I forrige lektion lærte vi, at dette mønster indikerer en trendvending, og at markederne potentielt kan fortsætte opad. På guldgrafen ovenfor har vi markeret et bullish engulfing-candle med en pil.

Vi anbefaler handelsplatformen Markets til effektiv trading: Klik her

Her går du lang i markedet – det vil sige at du køber – HVIS det efterfølgende candle går over bullish engulfing-candlet. Og det gør det i dette tilfælde. Du sætter et stop-loss (et niveau, hvor din position automatisk lukkes), lige under bullish engulfing-candlet.

Nu er du inde i markedet, og det fortsætter med at trende opad.

Hvornår skal du tage gevinsten?

At tage sin gevinst kan være noget af det sværeste i trading. Nogle sælger deres positioner for tidligt, fordi de vil have en hurtig gevinst. Andre sidder med gevinsten for længe og håber på, at markedet vil fortsætte opad i en “uendelighed”, men til deres fortvivlelse falder kursen.

Hvis du vil lykkes som trader, så er det afgørende, at du accepterer, at du ikke kommer til at kunne sælge på toppen hver gang, på samme måde som det heller ikke vil være muligt at købe præcis på bunden.

Det er her den røde linje, EMA 8, kommer ind i billedet. Ifølge denne strategi skal du helt enkelt lukke din position, når et candle lukker under EMA 8, HVIS det efterfølgende candle går under candlet, som lukkede under EMA 8. Det kan indikere, at der er en vending i markedet på vej.

Det kan være betryggende, specielt for en ny trader, at have et mekanisk signal, som bestemmer, hvornår du skal gå ud af markedet. Ellers vil beslutningen om at lukke handlerne blive baseret på mavefornemmelser. Og det er ikke en holdbar strategi i længden.

Denne position har en risk/reward-ratio på ca 1:16

Du kan sikkert se flere bullish engulfing-candles i eksemplet ovenfor. Med den indgang vi valgte ville forholdet mellem risiko og gevinst – også kaldet risk-reward – blive hele 16 gange (se den røde cirkel). Hvis du har risikeret 1000 kroner på handlen, så ville du altså kunne tjene 16.000 kr. på sådan en handel.

Et større bullish engulfing-candle indikerer mere styrke, men giver samtidig en dårligere risk-reward. Med et lille engulfing-candle får du en større risk-reward, men mindre tegn på styrk og dermed mindre sikkerhed.

Hvis du går kort, altså shorter markedet – og tjener penge på faldende kurser – så er mønsteret det modsatte, og du skal lede af et bearish engulfing-mønster, ligesom det på billedet nedenfor.

Bearish engulfing-mønster

Mange oplever, at det kan være mere simpelt at shorte markedet. Det kan skyldes, at markederne generelt faldere hurtigere end de sitger, og det er derfor mentalt lettere at sidde med en “short-position”. Når markedet stiger, sker det ofte langsommere, hvilket giver tid til mere tvivl, som kan lede til, at man tager for drastiske beslutninger.

Hvornår trender markedet?

Der findes flere måder at identificere trendende markeder på. For eksempel kan man lægge et glidende gennemsnit på. På handelsplatformene vil den oftest blive kaldt Moving average 200, MA 200.

Man kan nu have den regel, at man kun tager positioner, når markedet ligger over eller under MA 200, alt efter om man vil gå lang eller kort. Hvis markedet befinder sig på den ene side af MA 200 samt MA 20 og 8, så er det ofte et tegn på en stærk trend.

Vi anbefaler handelsplatformen Markets til effektiv trading: Klik her

Nedenfor ser du et eksempel på et faldende marked i det tyske DAX-indeks på en 5-minuttersgraf. MA 200 er den blå linje, og ifølge vores regel kan vi kun gå ind i markedet, når prisen befinder sig under denne linje.

Læg mærke til, at vi her går ind i markedet, når kursen rammer EMA 8 i stedet for MA 20. Det fungerer bedst, hvis der også opstår et engulfing-mønster, inden man går ind i handlen.

En handel med en risk/reward-ratio på ca. 1:6.

I dette eksempel var risk/reward på handlen ca.1:6, men du kan sagtens se andre bearish engulfing-mønstre med et andet forhold mellem risiko og gevinst. Nogle gange er handlerne profitable, andre gange i. Men hvis det lykkes at fange et større ryk som ovenstående en gang imellem, så kan man tåle at tabe mange handler, og dermed vil man som helhed kunne gå i plus.

Vi anbefaler at fokusere på markeder med et lavt spread. Spreadet er forskellen mellem købs- og salgspris og dermed den pris, du betaler for at handle. Handelsplatformen AvaTrade tilbyder et lavt spread i DAX, så hvis du kan lide at handle det tyske indeks, er det oplagt at handle på denne platform.

Årsagen til, at det blandt mange danskere tradere er populært at handle det tyske DAX-indeks er, at det åbner kl. 9-17.30, og dermed er det muligt at handle det i dagtimerne. Der er også nogle, som vælger at handle de amerikanske indekser, som har åbent fra 15.30-22.00, men det passer måske lidt dårligere ind i dagligdagen for dem, der gerne vil gøre trading til deres levevej.

Et andet godt råd er at være kreativ med denne strategi. Man kan udbygge den på forskellige måder, så den passer til din tradingstil og risiko-profil. 

 

 

Hvis du prøve at teste denne strategi helt uden risiko, så kan du hurtig og enkelt åbne en demokonto hos Handelsplatformen AvaTrade.

 

To aktuelle eksempler

Der opstår jævnligt bullish og bearish engulfing i markedet på forskellige timeframes og forskellige produkter. Vi har fundet to aktuelle eksempler, hvor der måske allerede i dag (18. marts 2022) opstår købssignal, når markedet åbner i USA. Som altid er der dog ingen garanti for, at handlerne ender med profit. Men det er i hvert fald en mulighed for at prøve strategien af for små penge via f.eks. handelsplatformen Markets, hvor du kan købe begge aktier med gearing

Henry Schein

Henry Schein er en amerikansk distributør af sundhedsprodukter, blandt andet vacciner, og findes i over 32 lande med mere en 19.000 ansatte. Virksomheden er ifølge Fortune en af verdens mest beundrede virksomheden. 

Prøv vores gratis handelssignaler i aktier og valuta - LIVE Via Messenger-app

Nedenstående graf viser en bullish-engulfing candle i grafen. Ifølge strategien er entryprisen : 87.24 USD. Stop loss: 85.47 USD (Tjek de præcise priser på din egen handelsplatform). Handelssignalet kan komme allerede, når markedet åbner 14:30 dansk tid den 18. marts. Køb her

Hvis markedet bevæger sig ned under engulfing-mønsteret FØR entry-punktet, bør handlen anses for annulleret. 

 

Rayonier

Rayonier er en amerikansk skovvirksomhed dedikeret til at levere bæredygtig skovforvaltning, arealforvaltning, træprodukter og ejendomsservice. Virksomheden råder blandt andet over omkring 8 millioner tdr. land skov.

Nedenstående graf viser en bullish-engulfing candle i grafen. Ifølge strategien er entryprisen : 41.81 USD. Stop loss: 40.72. (Tjek de præcise priser på din egen handelsplatform) Handelssignalet kan komme allerede, når markedet åbner 14:30 dansk tid den 18. marts. Køb her

Hvis markedet bevæger sig ned under engulfing-mønsteret FØR entry er udløst, bør handlen anses for annulleret. 

image_pdfimage_print
Del denne artikel