Udbrud bekræftet i guld. Hvor højt skal vi?

Udgivet: 2. april 2024

Verden står midt i en guldrus i disse dage, og prisen på det ædle metal er på all time high (2260 USD).  Men hvad sker der egentlig med guldprisen, og er det nu, du skal købe?

I begyndelsen af december sidste år skrev vi en artikel om, at et historisk udbrud i guldprisen var ved at finde sted. Dette udbrud betragtes nu som bekræftet ifølge os, da månedsgrafen for marts lukkede over niveauet 2070 USD.

Kursmål for guld

I artiklen nævnte vi også et kursmål for guld i området 2600-2700 USD. Denne antagelse er baseret på en simpel (men ofte pålidelig) metode, hvor vi ser på den forrige trends længde og anvender samme afstand på den nye trend. Her har vi brugt to forskellige trends, og i begge tilfælde ender vi i området omkring 2600-2700 USD:

 

 

Det eksakte kursmål for guld varierer naturligvis i forhold til, hvem du spørger. En af de mest anerkendte eksperter i Norden, er råvarestrateg Ole S. Hansen fra Saxo Bank. I en artikel fra 26. marts vurderer Ole S. Hansen, at guldprisen kan komme op mellem 2300 USD og 2500 USD i år.

Ole S. Hansen mener, at guld er understøttet af fortsat geopolitisk uro samt opkøb fra centralbankerne. Også en øget efterspørgsel fra private i Kina og Indien holder foreløbig hånden under guldprisen.

Prøv vores gratis handelssignaler i aktier og valuta - LIVE Via Messenger-app

Mange eksperter undrer sig dog fortsat over, hvorfor guldprisen stiger så kraftigt netop nu. Normalt er guldprisen først og fremmest drevet af renten og dollarkursen, men ingen af de to faktorer kan helt forklare det nuværende niveau i guld.

Kan udviklingen i guld måske være tegn på, at flere og flere lande og ultra-rige frygter konfiskation af deres dollars i lighed med, hvad der sker for Rusland i øjeblikket? I så fald kan den høje pris på guld være første tegn på, at noget meget, meget større er på vej for verden, enten økonomisk eller geopolitisk. Det vil kun tiden vise.

Køb nu eller vente?

Hvis du vil købe guld, men synes, at prisen er steget for meget, kan du håbe på en korrektion. I så fald kan niveauet omkring 2150-2200 USD være interessant, da dette område var det seneste, som lykkedes at sende prisen højere. Her kan der med andre ord findes en del købsordrer, som kan få kursen til at fortsætte op:

 

Hvis du også tror, at guldprisen vil stige yderligere, kan du handle råvaren på handelsplatformen Markets. Her handler du med gearing og til et relativt lille spread.

Husk, at der aldrig er nogen garantier for, at prisen fortsætter med at stige. Det er vigtigt, at du laver din egen analyse og kun satser penge, som du har råd til at tabe.

image_pdfimage_print
Del denne artikel