Disse kryptovalutaer kan blive den næste bitcoin

Udgivet: 14. januar 2022

Kryptovalutaerne er altid blandt de aktiver, der har høj chance for både at have raket-potentiale og at give risiko for et stort tab. Bitcoin er for eksempel omtrent otte gange så volatil som det almindelige aktiemarked, og det betyder, at hvis det er normalt, at aktiemarkedet taber 1% i værdi på en dag, så er det lige så normalt, at bitcoin kan tabe 8%.

Der er altså både højere risiko og højere gevinst ved at satse på kryptovalutaer. Det kan gå begge veje. Når markederne går opad, går det rigtig hurtigt opad, og når det går nedad, kan det også gå mindst lige så hurtigt.

I det følgende gennemgår vi de fem af de mest interessante kryptovalutaer lige nu. De kan alle – undtagen den sidste – handles på Markets.com

Ethereum er nr. 2 i kryptovaluta-hierarkiet og er interessant, fordi den kan noget andet end bitcoin. Ethereum er en decentraliseret platform for applikationer, som giver muligheder for at afvikle programmer uden risiko for svindel, censur, nedetid eller indblanding fra tredjeparter. Det giver nogle nye muligheder. Da Ethereum kører alt decentralt, bliver projektet ofte beskrevet som opfindelsen af en ”verdenscomputer”, og denne samlede computerkraft vil kunne løse en masse nye problemer.

Ethereum er interessant, blandt andet fordi den er nr. 2 i hierarkiet over kryptovalutaer, og af den grund ser man i perioder, at pengene flyder videre fra bitcoin og ind i ethereum. Fremtiden vil vise, om det fortsætter på den måde. I løbet af 2021 har væksten i hvert fald været langt stærkere i den næststørste kryptovaluta.

Cardano etablerede kort efter lanceringen i 2017 ADA (Cardanos token), og den blev hurtigt blandt de mest populære kryptovalutaer. Cardano hævder, at de er i stand til at overvinde eksisterende problemer på kryptomarkedet, såsom at Bitcoin er for langsomt og ufleksibel, og at Ethereum ikke er sikkert eller skalerbart. Cardano blev grundlagt i 2017 af Charles Hoskinson, som var en af ​​Ethereums medstiftere. Cardano giver ligesom Ethereum mulighed for at oprette smarte kontrakter, hvilket gør det muligt at udvikle en lang række decentraliserede finansapps, nye kryptotokens, spil og meget mere.

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her


Polkadot (DOT) er en af ​​de hurtigst voksende kryptovalutaer og med sit karakteristiske navn vækker den nysgerrighed hos mange kryptoinvestorer. Polkadot blev lanceret i 2016 af Gavin Wood, en af ​​Ethereums medstiftere og skaber af Ethereums programmeringssprog, Solidity. Wood så det som et problem, at det nuværende landskab af blockchains er fragmenteret med flere uafhængige blockchains, fuldstændig isoleret fra hinanden. Der var ingen effektiv måde for disse blockchains at kommunikere med hinanden, for eksempel at dele data, transaktioner eller udveksle.

Polkadot arbejder på at løse disse problemer ved at tillade enhver blockchain at kommunikere med hinanden under en stor, decentral Polkadot-paraply.

Ripple (XRP)  er en populær kryptovaluta, men også langt mere end blot en valuta. Ripple-protokollen er betegnelsen for en teknologisk infrastruktur, der skal gøre det meget nemmere at overføre valuta mellem lande og verdensdele. Ripple har allerede en fuld funktionsdygtig teknologi, og firmaet samarbejder med banker over hele verden om at udvikle et stadigt hurtigere og mere solidt system til overførsel af valuta. XRP har været omgærdet af stor usikkerhed, på grund af at det amerikanske finanstilsyn undersøger, om XRP i virkelighed skal betragtes som en form for værdipapir, som man kan investere i. Falder sagen ud til Ripples fordel, kan det give prisen et stort hop opad.

Omvendt kan prisen falde stærkt, hvis det viser sig, at Finanstilsynet i USA rent faktisk betragter Ripple som et værdipapir, da dens skæbne så vil være meget uvis. Under alle omstændigheder er det investering med stor risiko og høj mulighed for volatilitet.

Axie Infinity er det sidste bud og også det vildeste bud, og her skal man over på handelsplatformen Etoro for at handle den.

Axie Infinity er et pokemon-inspireret spilunivers, hvor man kan optjene tokens ved at spille og bidrage til spillets økosystem. Spillerne kan kæmpe mod hinanden, opfostre nye kæledyr (Axies) og bygge et sted, hvor deres Axies kan bo. Axies minder mest af alt om Pokemons.

Spillet adskiller sig fra andre spil ved, at det er blockchain-baseret, sådan at der er mulighed for at eje genstandene i spillet. Man ejer selv sine Axies, og man kan også eje andre elementer af spillet, for eksempel virtuelt land. Det betyder, at det ikke er spillets udvikler Sky Mavis, som ejer de Axies, som spillerne styrer, men spillerne selv. Det giver mulighed for, at man kan videresælge alle elementer, som findes i spillet, og det har allerede skabt en kæmpe økonomi omkring spillets elementer, der kan købes og sælges som NFT’er (non-fungible tokens).

En NFT er et digitalt objekt, som kan kan eje, og det kan for eksempel være Axies, et par smarte virtuelle solbriller, et skatebord, eller et stykke virtuel kunst. En af pointerne i spillet er, at man skal købe tre Axies for at overhovedet at kunne være med, og disse Axies kan “avles” af de spillere, som er med i spillet, som kan sælge dem på markedspladsen dermed få en indkomst ad denne vej.

Dette kan måske lyde som volapyk for nogle, men når man tænker på, at mange helt unge mennesker bruger flere timer om dagen i virtuelle universer, så giver det måske mening at forestille sig, at der også vil blomstre en økonomi op omkring disse spil. Denne økonomi kan meget vel være blockchain-baseret, fordi det for første gang giver mulighed for, at man kan eje de digitale objekter, som er en del af spillet.

I modsætning til mange andre blockchain- og krypto-projekter, så er dette et spil, som rent faktisk er meget populært, og som har haft en eksplosiv stigning i antal spillere i løbet af det seneste år. På nuværende tidspunkt er der omkring 2 mio. aktive brugere, og lige nu kommer der omtrent 130.000 nye spillere til om måneden. Spillet er blevet særlig populært i lande som Fillipinerne, Venezuela og Thailand, fordi man – hvis man spiller spillet fuld tid – godt kan tjene omkring 800 dollars om måneden, særligt i en tid, hvor der har været lockdowns, og hvor mange har mistet jobbet.

Indtægterne, man kan tjene i spillet, er ganske meget højere end mindstelønnen i Fillipinerne, og det har medført, at spillet har spredt sig med eksplosiv hast. Denne nye måde at spille på kaldes “Play to earn”, og det er helt sikker en model, som er kommet for at blive. Og Axie Infinity er førende på dette område.

Hvis du gerne vil vide lidt mere om spillet, og hvilken betydning det har haft under pandemien, kan vi anbefale denne video:

Hvis man vil handle bitcoin på Markets.com, søg kan man søge på “Bitcoin”. Det kan bedst betale sig at handle det aktiv, som bare kaldes “Bitcoin” fremfor Bitcoin futures, da der ikke er nogen løbende renter ved den førstnævnte.

De andre kryptovalutaer, som kan handles på Markets – og hvoriblandt der er flere, som kan have potentiale – er:

  • Dash
  • Litecoin
  • Bitcoin Cash
  • Bitcoin SV
  • Eos
  • Chainlink
  • Neo
  • Tron
  • Stellar
  • Monero
  • Tezos
  • Aave
  • Compound
  • Curve Dao Token
  • Maker
  • Synthetix
  • Yearn.finance
  • 0xToken
Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her

Generelt kan man om kryptovaluta-markedet sige, at kryptovalutaerne følger hinanden i udviklingen. Eller at alle følger udviklingen i bitcoin. Går prisen for bitcoin ned, så vil det som regel smitte af på mindst 90% af alle kryptovalutaerne.

Husk at kryptovalutaer er ekstremt volatile, og investér ikke penge, du ikke kan tåle at tabe.

Hvis du har et god bud på, hvilken kryptovaluta, som bliver den næste raket, så tilmeld til konkurrencen “Ram en raket”. Du kan læse mere her

Del denne artikel