Eksperter: Olie kan gå højere i de næste måneder

Udgivet: 3. august 2017

I sidste uge overvandt prisen på råolie en kraftig modstand i området fra 48 USD til 50 USD. Denne modstand var dels skabt af det runde tal 50 USD, men også af en 50% re-tracement af årets foreløbige top på ca. 55 USD, der stammer helt tilbage fra årsskiftet.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Det opsigtsvækkende brud på 50 USD blev dog hurtigt fulgt op af en mindre tilbagetrækning, men alligevel har bruddet fået mange analytikere til at mene, at olie nu snart skal videre op. Det støttes også rent teknisk af stigende bunde igennem de sidste 6-7 uger.

Således skriver markets-streteg hos Spread Co, David Morrison, at prisen på olie kan komme højere op, hvis den nuværende støtte holdes.

Ruslands præsident Putin. Valget i Rusland i marts kan få betydning for olieprisen.

”Den gamle modstand, der nu er blevet support (48,5 USD red.) er endnu ikke blevet brudt i nedadgående retning. Hvis støtten holder resten af ugen, så har olien potentiale til yderligere optur,” skriver han i sit nyhedsbrev.

Udgangspunktet støttes af den danske råvarertrader Peter Arendt, der både kigger på råolie (crude), samt det europæiske modstykke ”brent”. Begge kontrakter følger hinanden tæt.

”Jeg gik i køb på råolien forleden til 47,66 dollar og pilen peger op. Nu bryder olieprisen (brent) også op over det vigtige psykologiske modstandsniveau i 50 dollar, hvilket betyder, at der nu er mulighed for en yderligere optur mod godt 60 dollar,” skriver Peter Arendt i sin update på minagro.dk

Det interessante er, at den tekniske optur kan få momentum af en række politiske forhold:

Der skal være valg i Rusland den 18. marts 2018, og her forventer alle, at Ruslands stærke mand, præsident Vlademir Putin, snart offentliggør sit kandidatur. Rusland er verdens næststørste eksportør af olie, og netop prisen på olie kan være afgørende for Ruslands økonomi.

”Efterhånden som vi nærmer os valgkampen i Rusland, så er det netop behovet for stabilitet og forudsigelighed, der vil drive Putins afgørelse omkring en ny OPEC-aftale,” skriver trading-strateg Nadia Kazakova fra Saxo Bank, London.

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her

Konklusionen er altså, at Putin har brug for en stærk og stabil oliepris, hvis han skal skabe ro omkring sit genvalg til præsidentposten. Her har han brug for en solid aftale med Saudi Arabia, der stadig er verdens største eksportør af olie. Den aftale får Putin muligvis ikke så svært ved at indgå. Som tidligere beskrevet på daytrader.dk, så planlægger Saudi Arabien stadig en IPO af landets gigantiske oliefirma, Saudi Aramco, allerede næste år. Værdien af denne IPO hænger selvsagt sammen med en høj oliepris.

Sammenlagt mener Nadia Kazakova, at olieprisen på grund af storpolitiske forhold kan ende i en pris mellem 50 og 60 USD – i hvert fald frem til det russiske valg i marts.

Prisen på råolie har brudt gammel modstand.
image_pdfimage_print
Del denne artikel