Olieprisen vil rykke kraftigt på torsdag

Udgivet: 22. maj 2017

På torsdag kommer der et særdeles vigtigt møde blandt de olieproducerende lande (OPEC). Mødet vil med garanti flytte olieprisen, og mange kortsigtede tradere imødeser derfor mødet med spænding. De fleste økonomer regner med, at OPEC fortsat vil holde hånden under olieprisen, og det vil være positivt for olieprisen.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Den relativt lave oliepris har længe udgjort et stort problem for de olieproducerende lande, fordi mange af dem har gjort deres nationaløkonomi afhængig af olie. Det gælder ikke mindst lande som Venezuela, der er på randen af kaos, fordi den lave oliepris har sendt landet mod statsbankeråt. Men også verdens største producenter af olie, Saudi Arabien og Rusland, er hårdt ramt af olieprisen.

Tør du ikke selv trade olie? Hos eToro kan du kopiere de olie-tradere, der allerede handler med succes. Deltag i vores kursus-forløb inden for copytrading. Tryk her.

Sidste år blev OPEC-landene derfor enige om kollektivt at skære i produktionen af olie for på den måde at holde hånden under olieprisen. Det er foreløbig lykkedes, og på mødet på torsdag, regner de fleste med, at denne gensidige aftale vil blive forlænget, så den kommer til at vare til starten af næste år.

Sandsynligheden for dette udfald er 75%. Det mener Bodhi Ganguli, der er ledende økonomi hos Dun & Bradstreet, der blandt andet analyserer den globale økonomi og fornyligt blev interviewet til MarketWatch.

Normalt kan det være vanskeligt for OPEC at lave en aftale om mindre produktion. Det skyldes, at flere OPEC-lande er så afhængige af salget af olie, at de er fristet til at snyde. Aftalen fra sidste år har dog været en kæmpe succes med en historisk høj overholdelse. Samtidig føler mange lande sig i øjeblikket ekstra presset til at holde produktionen nede og prisen i vejret. Det gælder ikke mindst Saudi Arabien, der planlægger en IPO af landets gigantiske oliefirma Saudi Arabia Oil Co., også kendt som Saudi Aramco, allerede næste år. Værdien af denne IPO hænger selvsagt sammen med en høj oliepris.

Ifølge MarketWatch regner Bodhi Ganguli med en oliepris i området, der kan ende omkring 55 USD, hvis aftalen mellem OPEC-landende forlænges. I skrivende stund ligger prisen lige omkring 50 USD.

Mødet i OPEC vil vare det meste af dagen, torsdag den 25. maj.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app
image_pdfimage_print
Del denne artikel