Gigantisk købsmulighed i naturgas – atter engang

Udgivet: 25. august 2022

Prisen på naturgas har siden begyndelsen af året steget med omtrent 150%, og der er nu opstået en såkaldt cup and handle-formation på dagsgrafen for råvaren. Dette kan føre til en yderligere opgang inden for naturgas. Se grafen nedenfor.

 

 

Prøv vores gratis handelssignaler i aktier og valuta – LIVE Via Messenger-app

Kursen er lige nu omkring 9,3 USD og dermed på det højeste niveau siden 2008. Som du kan se på grafen nedenfor har 10 USD-niveauet ageret modstandsniveau flere gange tidligere i historien. Et udbrud igennem dette område kan blive kraftfuldt, hvilket skete i både 2005 og 2008, da kursen steg op imod 15 USD-området.

Vil du udnytte denne trading-mulighed, så anbefaler vi, at du først læser nedenstående om, hvordan man normalt handler Cup and handle-mønsteret. Derefter kan du tage stilling til, hvordan du vil handle dette setup. Naturgas kan blandt andet handles på handelsplatformen Markets.com.

Usikkerheden på naturgas-markedet er stor, og der er frygt for, at Rusland kan lukke helt for hanerne til Europa. Det er vanskeligt at forudsige præcis, hvordan dette kommer til at spille ud hen over vinteren, men de tekniske indikationer i grafen er klare.

Når man handler naturgas, skal man huske, at det er et meget volatilt marked, og at det også i perioder er drevet af nyheder. Derfor bør man have godt styr på sin risiko og eksponering, når man begiver sig ind på dette marked.

Så handlar du med Cup and handle

Cup & handle er et såkaldt bullish candlestick-mønster, der ligner en tekop og anses som en af de mest pålidelige købsformationer, hvis du skal sikkert ind i en stigende trend i markedet. I denne artikel forklarer vi, hvad Cup & handle-mønsteret er. Du lærer, hvordan du handler det, samt de vigtigste detaljer i forhold til at få succes med et trade på baggrund af mønsteret.

Den vigtigste faktor

Det er vigtigt at forstå, at mønsteret næsten aldrig bliver perfekt, men der bør være nogle ligheder med en kop med et håndtag. Den vigtigste faktor er, at håndtaget skal være mindre end koppen. Bunden af håndtaget skal være i den øverste halvdel af skålen/koppen, og gerne i den øverste tredjedel.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Eksempel: Hvis koppen er formet mellem 90 og 100 kroner (priseksempler), skal håndtaget være formet mellem 100 og 95 kroner, og helst mellem 100 og 97. Hvis håndtaget er for dybt, skal du undgå at handle på mønsteret.

Jo større timeframe, du kigger på, desto stærkere er mønsteret. Hvis du finder et mønster på en dagsgraf eller en ugegraf, er det altså langt stærkere og mere pålideligt, end hvis du finder det på en ti-minutters graf.

To typer mønstre

Man kan sige, at der er to typer Cup & handle-mønstre. Dem, der er dannet som en bundformation, og dem der er et fortsættelsesmønster i en eksisterende trend. Du ser et eksempel på en Cup & handle som en bundformation på grafen nedenfor:

Grafen nedenfor viser et eksempel på en Cup & handle i en eksisterende trend:

Med Cup & handle-mønsteret får du en logisk indgang, fast stop loss-placering samt et niveau for, hvor du tage din gevinst. Lad os se på de tre dele hver for sig.

Sådan dannes Cup and handle

Cup and handle-mønsteret forekommer ved alle tidsintervaller, såsom 1-minutsgrafen, og med større intervaller, såsom den daglige eller ugentlige graf. Jo længere tidsintervaller, desto mere pålideligt er mønsteret.

Mønsteret dannes under en naturlig proces af udbud og efterspørgsel, så der er intet hokus pokus over mønsteret. Det bliver dannet, når en faldende kurs stabiliserer sig og igen begynder at stige (selve koppen). Når kursen når op til tidspunktet fra det første fald, begynder køberne typisk at tvivle, og sælgerne tager over. Sælgerne bukker dog hurtigt under for fornyet købspres, og håndtaget i mønsteret dannes nu. Herfra går det typisk videre op.

Se video om, hvordan du handler Cup & handle

Entry

Køb ALDRIG for tidligt.

I en Cup & handle er der altid en slags dobbelt topformation. Du kan vælge at købe, når prisen overstiger det højeste punkt af disse toppe. Se eksempel nedenfor:

Alternativ entry

En alternativ indgangsmetode er, at du venter med at købe, indtil prisen er brudt igennem modstanden, og at bruddet er sket med et væsentligt højere volumen sammenlignet med tidligere dage:

En ulempe ved denne metode er, at du risikerer at gå glip af en del af stigningen. En fordel er, at du har lidt mere bekræftelse på, at der er tale om et rigtigt brud. Men husk, at der ikke er nogen garantier for, at signalet vil lykkes. Prisen kan godt falde tilbage, efter at prisen er brudt op, et såkaldt “falsk udbrud”. Derfor er det vigtigt altid at bruge et stop loss-funktion.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Stop loss

En effektiv placering for stop-loss er at placere det et stykke under ”håndtaget”. Hvis prisen går længere ned end det, kan det være en god idé lukke handlen og eventuelt lede efter en ny mulighed for at købe. Se eksempler på stop loss-placering nedenfor.

Med et sådant tight stop loss kan du få en relativt stor risiko/reward. Vi vil derfor nu se på et niveau, hvor det kan være en god idé at tage sin gevinst.

Target

Målet for din handel er mindst afstanden mellem bunden af ​​kroppen og toppen af ​​håndtaget. Se billedet herunder:

I det tilfælde ville du have fået en risk/reward på lidt over 1:3, hvis håndtaget på koppen var ca. 1/3 af skålens højde. Du kan selvfølgelig også bruge andre exit-strategier i forhold til, hvordan markedet udvikler sig. Men det er vigtigt, at dit exit generelt er lavere end dit target.

Husk, når du handler på de finansielle markeder, at der aldrig er nogen garanti for at tjene penge. Sats derefter kun penge, som du har råd til at tabe. Denne artikel er udelukkende tænkt som inspiration og er ikke en direkte købsanbefaling.

image_pdfimage_print
Del denne artikel